HABERLER>GÜNCEL
26 Aralık 2021 Pazar - 09:36

İneklerini sattı, köylerine okul yaptırdı!

Şamil Şener, Muş’un Varto ilçesinde yaşıyor. Tam 9 çocuk sahibi... Onu ‘süper baba’ yapan ise bundan 12 yıl önce, senelerce çalışıp didinerek aldığı 22 ineğini köye okul yaptırmak için satması. Yaptırdığı okul sayesinde kendi kızı Ronayi’nin de aralarında olduğu 3 kardelen üniversitede okuyup meslek sahibi oldu...

İneklerini sattı, köylerine okul yaptırdı!

Hürriyet'in haberine göre bu, 23 yaşında Muş’un Varto ilçesinden çıkıp üniversiteyi okuyan bir genç kızın hikâyesi... Ronayi Şener’in... Ama bu öyküde asıl kahraman, kendi ve köyün Çocukları için tüm kazancını, servetini feda eden babası. Hikâye ise Ronayi’nin 8 yaşında, köylerine çok uzak olan okuluna giderken traktörden düşüp dişini kırmasıyla başlıyor. Kızını o halde gören baba anında karar veriyor. Ronayi, onu bugünlere getiren o kararı şu sözlerle anlatıyor: “Ben daha 8 yaşındaydım. Yine hava şartlarından dolayı okula gitmekte çok zorlandığımız bir gündü. Babam bizi okula götürmek için traktörün römorkuna koydu. Yollar her zamanki gibi çamurlu ve engebeliydi. Bir anda römorkun kapağı açıldı ve ben düştüm. Düşerken yüzüm demire çarptı. Yerden kalktığımda bir şey yok gibiydi. Babam hemen yanıma koştu ağzımın ortasındaki dişin yerinde olmadığını fark etti. O an ikimiz de çok üzüldük. O gün babam beni okula götürmedi, eve döndükten sonra da ‘Bu şekilde olmaz ben mezraya okul yapacağım’ dedi ve yaptı sağ olsun.

‘KADERİMİZ DEĞİŞTİ’
Yıllarca çalışıp didinerek edindiği 22 ineği vardı. O inekler babamın hem tek serveti hem de geçim kaynağıydı. Tüm ineklerini satıp okul yaptırma fikrini yakınlarıyla paylaştığında mezrada herkes ona ‘deli’ gözüyle baktı. ‘Ne yiyip içeceksin’ diye soranlara ‘Allah büyüktür’ cevabını veriyordu. Bütün hayvanlarını satıp Ziyaret Mezrası İlkokulu’nu yaptırdı. Babam bu okulla benim, kardeşlerimin ve köydeki diğer çocukların kaderini değiştirdi. O olmasaydı ben belki de şu an hayalimdeki işi yapmak için bu koltukta oturmak yerine çocuk yaşta evlendirilmiş, evde çocuk bakıyor olabilirdim. Ben şu an çalışıyorsam ailem için çalışıyorum. Kendi paramı kazanıp ayaklarım üstünde duruyorsam bu babamın sayesindedir. Her çocuk için babası özeldir ama benim babam çok daha özel.”

ŞİMDİ TEK İNEĞİ VAR
22 ineğini satıp mezraya okul yaptıran Şamil Şener şimdi zaman içinde aldığı bir inekle, zor şartlar altında geçinmeye çalışıyor. Ama kararından hiç pişman değil: “Ben 5’inci sınıfa kadar okudum ama bizim zamanımızda burada okuma yazmaya kimse önem vermezdi. Ben ise çocuklarım okusun diye elimde ne varsa feda etmeye hazırdım. Hayvanların hepsini o zamanın parasıyla 42 bin liraya sattım. Okulu yaptıktan sonra içindeki eksikleri yavaş yavaş tamamladım. 20’ye yakın çocuk buradan mezun oldu. Mezun olanlar dışında okula gönderilmeyen kızlar da gelip okuma yazma öğrendi.”

BU OKULDAN 3 ÜNİVERSİTELİ ÇIKTI
Köy okullarında taşımalı eğitime geçildikten sonra Ziyaret Mezrası İlkokulu hizmet vermeyi durdurdu. Ama o okulda okuyan 3 kişi üniversiteyi kazandı.Ronayi’nin yanı sıra amcasının kızları 23 yaşındaki Pelda Şener Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda Yaşlı Bakım bölümünü bitirip ilaç sektöründe işe başladı. 25 yaşındaki Melisa Şener ise Malazgirt Sağlık Lisesi’ni bitirdikten sonra Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ni kazandı. Ayrıca Şamil Şener’in okulu sayesinde mezrada okuma yazma bilmeyen genç kalmadı.

KPSS’YE HAZIRLANIYOR
Babasının yaptırdığı Ziyaret İlkokulu’ndan sonra liseyi Muş Şeker Anadolu Lisesi’nde okuyan Ronayi Şener, Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde Dış Ticaret bölümünü bitirdi. Ankara’ya yerleşen ve bir mali müşavirlik ofisinde muhasebecilik yapan Ronayi, şimdi KPSS’ye hazırlanıyor ve mali müşavir olmak istiyor.

 
Kemeraltı Başkanı Girgin: Ürünün bedelini ödeyin, AVM’nin kirasını değil!
 
Muş'un yükseklerinde kar kalınlığı 4 metreyi buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçakçılık operasyonu: 200 sikke ele geçirildi
İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenlenen jandarma operasyonunda ...
Eşini öldüren şüpheli daireyi ateşe verdi!
Bursa'da tartıştığı eşi Hibetullah el Muhammed el Nasır'ı (33) vücudunun ...
İzmir'de sokak ortasında infaz!
İzmir'in Buca ilçesindeki bir sokakta pompalı tüfekle vurulmuş halde erkek cesedi bulundu.
 
Silahlı kavgada kan döküldü: 1 ölü, 1 yaralı
Konya'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada Serhat Özkaya olay yerinde ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kefenleri kar olan kahramalar!
Mehmet KARABEL yazdı... Kefenleri kar olan kahramalar!
Evde yalnız kalamayanlar dikkat!
Son yapılan araştırmalara göre, psikolojik destek almak için başvuranların ...
 
Annesini öldürdüğü iddia edilmişti... 'Kendi, kendini bıçakladı' dedi!
İzmir'in merkez Karabağlar ilçesinde oğlu tarafından kalbinden bıçaklandığı ...
Tatar: Dayatmayla çözüme yanaşmayız!
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs'ta dayatmayla bir çözüme yanaşmayacaklarını ...
Çocuğunu öldürüp intihara teşebbüs etti
İstanbul’da bir kişi altı yaşındaki oğlunu öldürdükten sonra intihar girişiminde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva