HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2023 Pazartesi - 08:46

İnciraltı planlarına dava!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnciraltı Planları’nı yargı taşıyacak. İnciraltı’nın İzmir’in olduğunu ifade eden Başkan Soyer planlara seyirci kalmayacaklarını dile getirdi.

İnciraltı planlarına dava!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de uzun yıllardır tartışmalara neden ve odaların yapılaşmaya açılmasına karşı çıktığı İnciraltı’nın imar planları geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanmıştı.

Yaklaşık 6 milyon metrekareyi kapsayan planlarla birlikte İnciraltı büyük oranda yapılaşmaya açılıyor. Alanın büyük bir kısmı turizm ve ticaret alanı olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca planlama alanında bazı bölgeler eğitim, spor ve yeşil alan olarak ayrıldı. 



Planda; sağlık ve turizm tesisleri için 0,80 emsal oranı; konutlar için 0,60 emsal oranı verildi. Konutların 3 katı geçmemesi planlanıyor. İmar uygulaması ise yüzde 40 olarak belirlendi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İTİRAZ
Askı süresinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Balçova ve Narlıdere belediyelerinin yanı sıra bazı toprak sahipleri planlara itiraz etti.



‘İNCİRALTI İZMİR’İNDİR’
Son Söz TV’de Fatih Yapar’ın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnciraltı Planlarına dava açacaklarını duyurdu. Soyer “Bu kadar senedir bizim üzerimizde çalıştığımız planı elinizin tersi ile iterseniz ortaya ben yaptım oldu diye bir şey çıkartırsanız biz buna seyirci kalabilir miyiz? İnciraltı İzmir'indir. Oradaki sadece mülk sahiplerini düşünerek, oradaki mülk sahiplerinin talepleri doğrultusunda bir şey ortaya çıkabilir mi? Mülk sahiplerinin bile ne kadar planlama sürecinden haberdar olduğunu bilmiyoruz. Böyle planlama süreci olamaz” dedi.



‘PLANLAMIŞ 11 BÖLGE VAR’
Çeşme Projesi ile ilgili son gelişmeleri de değerlendiren Başkan Soyer “Sonuna mücadele edeceğiz. Sonuna kadar itiraz edeceğiz.  Çeşme'de 11 turizm bölgesi var. Planlanmış, tarifi yapılmış, sınırları belli olmuş 11 bölge var. Bu bölgelerdeki doluluk ne biliyor musunuz? Ortalama yüzde 10-15 arasında. Bu bölgeler planlanmış hazır. Burayı turizme açsanıza madem yatırımcı var ve Çeşme’de yatırım atağı yapmak istiyorsanız. Siz bu kadar alanı hiçbir şekilde planlama yapmamışken, sorulara tatmin edici cevap verilmemişken, mevcut turizm alanları boşken hepsini turizm bölgesine açıyorum demek doğru bir şey değil” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Soyer’den ‘Göl ve Ada Gazinoları’ için açıklama: Restore edip işleteceğiz!
 
Şarampole yuvarlanan kamyon yandı: 4 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 11 Temmuz 2023 Salı 00:44

Yok lavanta yok karakilcik yok şu ot yok bu ot yok şu odul yok bu odül eee biz izmirlilere düşen ne bir sorunumuz cozulmuyorsa adam gibi temiz bir şehirde yaşamıyorsak bize ne bunlardan.kuçüçuk tunceli belediyesi bile oranın imkanlarını halkla paylaşıyor.hadi sende bizimle paylaş ekmeği sebzeyi sütü ucuz alalım şehrimizin imkanlarıyla bırak gölge etme beceremediginiz işlere köstek olmayin

Yorumu oyla      2      3  
Ninni 11 Temmuz 2023 Salı 00:36

Ya bu Tunç Soyer izmir''e ceza mı gönderildi bilmiyorum 5 yıldır bir iş yapmadığı gibi yapana da engel olmaya çalışıyor orası çöplük oldu Haberin var mı insanların şahsi yerleri seçime az kala kalktın Millete söz verdin Ondan sonra da hiç söylememiş gibi kalktın yapanlara laf söylüyorsun İzmir turkiyenin en büyük köyü heryeri pislik götürüyor tamam mı Bunları oku bunları değerlendir hiçbir şey %100 Garanti değildir hayatta nasıl olsa kazanırım diye düşünüyorsan yanılıyorsun seni belediyeye doldurduğun binlerce boş oturan personel bile kurtaramaz şimdi aynı şeyi Balçova arsa mağdurlarına da yaptın onları sen zengin mi zannediyorsun orada yeri olanların çoğu kirada bir çoğu da 60-70 yıllık ahır gibi evlerde oturuyorlar.kendinizin tuzu kuru ama Zavallı vatandaşa gelince hepiniz bir aslan parçası kesiliyorsunuz Tunç Soyer sen incir altına karışma Ayrıca dediğim gibi bir an önce Balçova arsa mağdurlarının sorununu da çöz çözemiyorsan da ben bu işi yapamıyorum de zaman kaybettirme insanlara yettin artık

Yorumu oyla      2      3  
Cumhuriyetli 10 Temmuz 2023 Pazartesi 22:47

AKP ne yapmak istiyorsa çomak sokmalı İBB çünkü oda onun işlerine çomak sokuyorlar ilgilenmiyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
Yiğit 10 Temmuz 2023 Pazartesi 22:20

Chp bu şehirde bir daha yönetime gelmemelidir. Bırakın iş yapmayı köstek olanları aday yapıyorlar. Size sayezde gün yüzü göremeden rahmetli olmuş tüm yöre halkı ve kendim adıma hakkımı helal etmiyorum. Alllah sizi bildiği gibi yapsın.

Yorumu oyla      2      3  
mine 10 Temmuz 2023 Pazartesi 21:53

Chp ye İnciraltı halkı olarak soruyorum:Vicdanınız nasıl rahat uyuyabiliyorsunuz?Bu zalimlik

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 10 Temmuz 2023 Pazartesi 21:49

Başkan sen karışma artık bu işe yeter senelerdir bir halt etmediniz şimdimi aklınız başınıza geldi durun inciralti izmirin falan değil vergisini algısını ödeyen biz mal sahiplerinin ne oluyor

Yorumu oyla      2      3  
Uğur 10 Temmuz 2023 Pazartesi 21:12

Seçimleri dört gözle bekliyorum, İnciraltı ateşten gömlek ben bu gömleği giymeye hazırım yalanı hala kulaklarımda çınlıyor. En çok siz İnciraltı''lılar hakediyorsunuz yalanı da aklımda...

Yorumu oyla      2      3  
ayşe 10 Temmuz 2023 Pazartesi 17:49

burası bizim tapulu malımız.Nasıl oluyorda İzmir karışıyor.Bu chp xihniyetini anlamıyorum.Kendi çıkarı ılmadımı,karşı çıkıyor.

Yorumu oyla      4      3  
Hamit Güneş 10 Temmuz 2023 Pazartesi 16:44

Dürüstçe bakalım mı..? Mavişehir, Bayraklı, Halkapınar, Bornova, Alsancak, Konak, Üçkuyular İstinye, İnciraltı Özdilek gökdelenleri İzmir''in, İzmirli''nin ise eğer Tunç bey haklıdır..!!!! İnciraltı tam bir mezbelelelik ve işgal altındadır.. Planlanması kaçınılmazdır. Tunç bey, sanırım büyük inşaat lobilerinin gölge oyunları doğrultusunda rol alıyor.. Onlar onay vermeden bu planlamayı herzaman mahkemelere taşıtır, odalara da taşıtır.. Oysa daha göreve başlamadan, Balçova''da yaptığı toplantı videosu heryerde dolaşımdadır.. Bir de şunu sorayım..? Sın bir kaç yılda büyükşehir''e ait sattığı yüzlerce gayrimenkul ve arsa, arazi İzmir''in, İzmirlilerin değil miydi..? Hiç oldu halkın malı ve vergileri..? İnciraltı ise, özel mülk olmasına rağmen, mülk sahiplerinin İzmir ve İzmirliye sunacağı yeşil alan, Bütün İzmir''in şehir yeşil alanı kadardır.. Ayrıca, İzmir için ilk kez uygulanacak böyle örnek bir plan bu güne kadar İzmir''i yönetenleri utandıracak boyutta olmasından korktuğu kesindir.. Dürüst olun sayın Soyer..! Bu plana karşı çıkarak iyice batmayın derim..

Yorumu oyla      4      3  
Zeynep H 10 Temmuz 2023 Pazartesi 13:18

Secimden önce gel söz ver şimdi de İnciraltini hiçe say .Tapulu arazilere nasıl bizim dersiniz anlamıs değiliz Kendiniz bir şey yapmadığınız gibi yapanlarada dava aciyorsunuz .Niye İnciraltı halkının yanında durmuyorsunuz sayın baskan .Artık yeterin biz halk olarak çivi bile cakamiyoruz .Düğün salonlararına izin avmlere izin Özdilek istinye parka izin ses çıkarmadız .Gözünüz görmez kulaginiz duymaz oldu .gelin halkın kendi ağzından duyun İnciraltinin artık imara açılmasının ne kadar gerekli olduğunu .Bunun yanında İzmir kazanacak şehrimiz çok güzel olacak. malımız var yok gibi .Heryer aldı basıni gidiyor ne doğal gaz var . Ne otobüsü .Tarım yapilamiyor tarım vasvı yok(zaten yapamassin 20 -30 hisseder var) ,İnsanların evleri 60 -70 senelik .Kaç kişi var hisselerde sayısını bilen yok.Bu kadar mağduriyet yaşanıyor . Duyun sesimizi

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ABD Başkanı Biden ile görüştü
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika ...
İnce'den yerel seçim mesajı: Biz de gireceğiz
Yerel seçim için start veren Muharrem İnce CHP'yi eleştirdi, "Biz de seçime ...
Kılıçdaroğlu'ndan sel felaketi mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Karadeniz bölgesinde yaşanan ve ...
 
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Karabağlar, ...
Kılıçdaroğlu, Tuncer Dönmez'in cenazesine katıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e liman yanıtı: Ahkam kesme, meslek fabrikasını niye vermedin?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
'Afet dönüşüm sürecinin her safhasını denetleyeceğiz'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yerinde ...
'Siyasi çıkar hesabıyla yıpratılmaması gerekiyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay' 85 milyonun sahip çıkması ...
TBMM'de gündem zam teklifleri!
TBMM Genel Kurulu, memur maaşı ve emekli aylıklarını artıran düzenlemeyi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva