HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 11:48

İnciraltı davasında yeni gelişme: Mahkeme ne karar verdi?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan İnciraltı Planı'na açılan dava süreci ile ilgili olarak İzmir 4. İdare Mahkemesi kararını verdi. Mahkeme, İzmir 8. İdare Mahkemesi’nde bazı toprak sahiplerinin plana açtığı itiraz davasında yürütmeyi durdurma kararı çıkması sebebiyle “karar verilmesine yer olmadığına” şeklinde hüküm verdi. Diğer yandan 8. İdare Mahkemesi’nde yürütülen davada, davacılar, karardan feragat etme kararı alarak davayı geri çekti.

İnciraltı davasında yeni gelişme: Mahkeme ne karar verdi?

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- İzmir'de uzun yıllardır tartışmalara neden olan İnciraltı'nın planlanması konusu ile ilgili süreç devam ediyor.

PLANIN AYRINTILARINDA NELER VAR?

İNCİRALTI DAVASINDA BİLİRKİŞİ NE DEDİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yerel seçim öncesi kamuoyuyla paylaştığı yeni plan kararı tartışmalara neden olmuş, İzmir Büyükşehir Belediyesi hazırlanan planı yargı önüne taşımıştı.

İzmir 4. İdare Mahkemesi ise adli tatil öncesi dava ile ilgili kararını verdi. Mahkeme, İzmir 8. İdare Mahkemesi’nde bazı toprak sahiplerinin plana açtığı itiraz davasına atıf yaptı. 8. İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma kararı çıktığını hatırlatan mahkeme, 8. İdare’nin aldığı kararı gözeterek “karar verilmesine yer olmadığına” hükmü verdi.

DAVADAN ÇEKİLDİLER
Planlamada kıyı kenar çizgisinde kalan bazı mülk sahiplerinin İnciraltı planının bütününde değerlendirmeye tabi tutulmaması sebebiyle yapılan itiraz İzmir 8. İdare Mahkemesi tarafından kabul görmüş ve mahkeme, planın kıyı alanlarında kalan bazı binaları kapsayacak şekilde yeniden revize edilmesi konusunda yürütmeyi durdurma kararı çıkarmıştı. Karar sonrasında davacılar, davalarından feragat etme kararı aldı. Davacıların durumu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde plan ile ilgili kısmi bir revizyon çalışması yapılacağı kaydedildi.

Bilirkişi raporunun aksine karar veren büyükşehir aleyhine çıkan karar sonrası belediyenin konuyu adli tatil sonrasında üst mahkemeye taşıyıp taşımayacağı bilinmiyor.

İNGEDER: KARAR BİZİM LEHİMİZE
İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut ise mahkemenin kendi lehlerine verdiğini belirtti. Karabulut açıklamasında “Büyükşehir’in açtığı yürütmeyi durdurma talebine mahkeme ret kararı verdi. Büyükşehir’in, aleyhine bizim lehimize bir karar çıktı” dedi.

BÜYÜKŞEHİR NELERE İTİRAZ ETMİŞTİ?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığının uygun görüşünün olmadığı, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün alınması gerektiğini belirttiği Kamu Yararı Kararı’nın bulunmadığı, söz konusu planlar Belediye Başkanlığımızca koordineli olarak yürütülmeyip planlara ilişkin Belediye Başkanlığımızın nihai görüşünün alınmadığı, İzmir Körfez Geçişi’nin yürürlükteki üst ölçekli planlarda ve İzmir Ulaşım Ana Planı’nda (İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin ulaşım açısından bir fayda yaratmadığı görülerek ulaşım ihtiyaçları açısından öncelikli ve gerekli olmadığı değerlendirildiğinden) yer almadığı ve mahkeme tarafından Körfez Geçişi’nin ÇED Olumlu kararının da iptal edildiği, alanın kıyı kesimine ilişkin önerilen  “Ticaret-Turizm-Konut” ve “Ticaret-Turizm” kullanım kararlarının 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda getirilen “Turizm Tesis Alanı” ve “Bölge Parkı/Kentsel Yeşil Alan” kararlarına aykırılık teşkil etmekte olduğu, belediye Başkanlığımızca Bakanlığa önerilen plan teklifindeki yaklaşık 1 milyon m2 inşaat alanının, onaylı plan ile 1.8 milyon m2’ye çıkartıldığı, bu kapsamda alanda yüksek yapı yoğunluğunun getirildiği,  EXPO Alanı’na getirilen “Ticaret-Turizm-Konut” ve “Ticaret-Turizm” kullanım kararları ile aykırılık teşkil ettiği,  2.Derece Doğal Sit Alanı içerisine getirilen “Ticaret Alanı” kullanımı İlke Kararı’na aykırılık teşkil ettiği gerekçeleriyle dava açmıştı.

 
TIR'ın altında kaldı... 1 ölü, 5 yaralı!
 
Karşıyaka öz kaynaklarıyla üretiyor... Sokaklar yenileniyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nereden nereye !! 24 Temmuz 2024 Çarşamba 23:36

Burasi şehrin ortası!! Ve de bu Alan özel mülkiyettir!! Zaten kamuya yarısı terk olacak !! Yani vatandaş ve kamu faydasına tesisler tahsis edilecek !! Engelliler parkı ile bu alanın bağlantısı yok !! Engelliler parkı, deniz tarafi

Yorumu oyla      3      0  
Ali Altunhan 24 Temmuz 2024 Çarşamba 23:05

Rahmetli babam ağaçları bozkırda n gelen ayıların rahat nefes alması için dikmiş.Hiçbirşeyden haberiniz yok.parayla ağaç suluyoruz.tuzlu ve termal su ağaçları mafediyor.il tarımdan gelen ziraat mühendisleri yapacak birşey yok gece ağaçların üstüne asit yağıyor dediler.bilir bilmez konuşanlar orda hala tarım yapılabilir diyor.Birde şunu unutmayın orası bizim tapulu malımız babanızın tarlası değil.

Yorumu oyla      3      0  
Hasan suslu 24 Temmuz 2024 Çarşamba 19:52

İzmirde birtek nefes alabildiği yer olan inciralti birkaç kişinin rantı için buraya imar vermeyi unutun yelki yol kenarındaki tarlalar komple bina oldu buralar mandalin bahcesi hayvan dağları ve seracılık hepsi bitti hektara hobi bahcesi bunlara dur diyemiyorsunuz bundan sonrasına izin vermeyin buralar maydanoz marul ve mandalin bahçelerini bile bile kuruttular cunki kolay para kazanmak için

Yorumu oyla      0      5  
Uzman 24 Temmuz 2024 Çarşamba 16:50

Elinde tuttuğu plana bakın çok yazık! Karmakarışık labirent gibi yollar bolca beton ve yoğunluktan başka hiçbir şey değil. İnciraltı bu haliyle kalmasın ama düzgün bir plan yapılsın sadece toprak sahiplerinin çıkarları gözetilmesin.

Yorumu oyla      0      3  
Aklın Yolu Bir !!!! 24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:19

Bu Zamanda Şehir Merkezinde Bu ALan Plansız ve bomboş durmaktadır ! Birçok Muhtelif İşletme Olmakla Beraber katmadeğer açısından ne şeklide bir katkı sunuyor tartışılır ! O Sebebten Bu Alan şhir Ve Ülkemiz İçin Çok Kıymetlidir !! İzmirin geleceği burasıdır ! İstihdam,Kalkınma,Turizm ve Katmadeğer İçin Planlı Bir İnciraltı Şarttır ! İvedilikle Burası Planlanıp geleceğimize yatırım yapılmalıdır !

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devrilen ağaç otomobilde hasara sebep oldu
İzmir'in Ödemiş ilçesinde rüzgar nedeniyle devrilen bir ağaç, seyir halindeki ...
Maviliklerdeki yeni tehlike... 2 milyon Euro'luk zararı var!
Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlisi ...
MİT'ten sınır ötesine nokta operasyon
MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu Ömer Fırat ile ...
 
İzmir'de FETÖ'ye baskın!
İzmir merkezli 5 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltı kararı ...
13 yaşındaydı... Asansörde ölüm!
Ankara'nın Sincan ilçesinde 13 yaşındaki Beren Su Bolat, ailesiyle birlikte ...
Sığınmacıların başkanı konuştu: Suriye’ye dönemeyiz!
Son dönemde sığınmacılara yönelik artan tepkiler hakkında konuşan Suriyeli ...
 
E-5 Karayolu'nda zincirleme kaza!
İstanbul Esenyurt E-5 Karayolu Haramidere mevkii Avcılar istikametinde ...
Stajyerin acı sonu... Asansör boşluğuna düştü!
Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir inşaatta stajyer olarak çalışan meslek ...
Otomobil TIR'a çarptı: 5 kişi yaralandı
Amasya'nın Merzifon ilçesinde TIR'a çarpan otomobildeki 5 kişi yaralandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva