HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2011 Pazar - 14:13

İmzacılar Kocaoğlu'yla telefonda konuştu

CHP İzmir’de, İl Başkanı Tacettin Bayır’a bayrak açan muhalif il delegeleri, yeni stratejiler belirleyerek ikna çalışmalarına hız verdi. Değerlendirme toplantısında bir araya gelen imzacılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da telefonla görüşünü aldı.

İmzacılar Kocaoğlu yla telefonda konuştu

Can Özlü/ Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek ve olağanüstü il kongresini toplamak için imza kampanyası başlatan muhalif il delegeleri, yeni hafta öncesi strateji değişikliğine gitti. İlk üç günde 311 imza hedefine ulaşamayan imzacılar, cumartesi günü yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yaptı.
 
İMZA SAYISI 226!
Hatay’da bir kafeteryada gerçekleştirilen toplantıya metropol ve çevre ilçelerden temsilci delegeler katıldı. Eski vekillerden Bülent Baratalı ve Kamal Anadol’un da hazır bulunduğu zirvede, kampanya sürecinde yaşanan sıkıntılar ve karşılaşılan engeller masaya yatırıldı. Muhalif delegelerin, çevre ilçelerden gelen noter kayıtları ile birlikte, beş gün sonunda 226 imzaya ulaştıkları iddia edildi. Hafta başından itibaren ikna turlarına hız verecek olan imzacılar, üçer kişilik gruplar halinde, tüm ilçelerde çalışma yürütme kararı aldı. Toplantıda ayrıca, metropol ilçeler arasında sıkıntı yaşanan Bayraklı ve Bornova için de yürütülecek özel çalışmalar konuşuldu.
 
KOCAOĞLU ‘TARAFSIZIM’
Yapılan değerlendirme toplantısında sürpriz bir de gelişme yaşandı. muhalif delegeler, toplantı devam ettiği sırada, imza kampanyası ile ilgili tarafsız kalacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de telefon görüşmesi yaptı. Büyük Başkanın tavrının Bornova delegeleri üzerinde etkili olduğunu düşünen imzacılar, Kocaoğlu’nun ne düşündüğünü bir kez daha kendi ağzından öğrenmek için bu yola başvurdu. Konuşmayı, il başkanlığı yaptığı dönemde Kocaoğlu ile sık sık ters düşen Kemal Karataş'ın yaptığı öğrenildi. Karataş konuşmanın detaylarını salonda bulunanlar da paylaştı. Kocaoğlu’nun ise “Ne bu hareketin karşısındayım ne de yanındayım. Müdahale etmem söz konusu olamaz. Delegeler özgün iradeleri ile kararlarını versinler” dediği öğrenildi. Başkan Kocaoğlu’na bayrak açan ilçe belediye başkanları da randevu talep etmek için tele-konferans yöntemini seçmiş ancak taleplerinde başarılı olamamıştı.
 
BAŞKANLARDAN DESTEK İSTENECEK
Kocaoğlu’nun net tavrından yola çıkacak olan muhalif delegeler, Bornova delegelerinden de bu yönde imza isteyecek. Yasal süre olan 15 günün sonuna doğru yeterli imza sayısına ulaşılamaması halinde de mevcut ilçe belediye başkanlarına “destek verin” çağrısı yapılacak. Henüz imza atamayan ya da kararını verememiş olan imzacılar için de kısa mesaj yöntemi ile imza istenecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdem Kaplan (Urla) 6 Ekim 2011 Perşembe 08:46

Sevgili Tacettin Başkanım, sen işine bak, biz bu imzacıları hallederiz...

Yorumu oyla      12      7  
Kemal Gündüz (Urla) 6 Ekim 2011 Perşembe 08:41

Tacettin Bayır'ı çok başarılı buluyorum, adamı rahat bırakmak lazım, güzel şeyler yapacak gibi...

Yorumu oyla      12      7  
SÜLEYMAN DEMİR 5 Ekim 2011 Çarşamba 19:30

Tcettin Başkanım, memleketin ve partimizin daha önemli işleri varken bu imzacılara ne demeli bilmem. Urla Senin arkanda...

Yorumu oyla      12      7  
HASAN DEMİR 5 Ekim 2011 Çarşamba 19:19

Yürü Tacettin Bayır, Urla arkanda, seninleyiz....

Yorumu oyla      12      8  
Kazım EMİR 4 Ekim 2011 Salı 12:15

Kemal ANADOL adama sorarlar 4 ay önce genel seçimlerde hangi partiye çalıştınsa onlarla temas kursana halk bunu biliyor belgeli bunlar sanmaki hesabı soprulmayacak pili bitenler şarj tutmuyor

Yorumu oyla      15      9  
Kazım EMİR 4 Ekim 2011 Salı 12:12

Hala kemal ANADOL sahnedemi eh be sonuda hayırlı olur inşallah

Yorumu oyla      16      9  
Mehmet T. 4 Ekim 2011 Salı 00:29

Bu kongre toplanmalı CHP de artık kavgalar bitmeli CHP il kongre delegelerinin bu işi çözeceğine yürekten inanıyorum.İzmirde partiyi toparlayacak yeni bir il yönetimi kongre ile seçilmeli demokrasi kazanmalı

Yorumu oyla      18      9  
gringi 3 Ekim 2011 Pazartesi 11:25

Delege değdin görevini bilmeli tabanın sesine kulak vermeli. Seçmen ne istiyorsa ona göre hareket etmeli. Başkan böyle istedi, kişi bunu istedi dememeli. Eğer CHP’de bir şeyler değişecekse ve geniş bir aile olacaksa seçmen ve taban ne diyorsa ona göre hareket etmeli. CHP için hayırlı olmasını diliyorum.

Yorumu oyla      19      6  
Ödemişli il kongre delegesi 3 Ekim 2011 Pazartesi 05:10

İmza veren delegeler bu partinin kötü yönetilmesine ve partinin kan kaybetmesine gönlünün razı olmadığı için partisini çok sevdiği için imza veriyor.Kavgalı eve kız vermezler izmirde partide kavgaları bitirecek,herkesi kucaklıyacak partiyi toparlıyacak tecrubeli il başkanına ihtiyaç var.bu demokratik bir hak bu çok güveniyorsa tacettin başkan kendisi çıksın kongrede aday olsun seçilirse başımızın üstünde yeri var,demokrat ol biraz delegelerin kararına saygı göster.

Yorumu oyla      24      12  
Arif Bahtıgülmeztürk 3 Ekim 2011 Pazartesi 04:52

Büyükşehir Bel.Bşk Aziz Kocaoğlu karışmıcam tarafsızım diyor ama el altından karışıyor,Bornovada kendi seçtirdiği adamı ilçe bşk.Enver Dündar il delegelerine imza verdirmiyor.Aziz kocaoğlu halka ve partilire verdiği sözü tutmuyor birdaha siyasete karışmıcam taraf olmucam demişti bu Aziz Başkana yakışmıyor,yakında göreceğiz Bornovadaki imza sayısına göre Aziz beye notunu vereceğiz.Kim adam kim şalgam göreceğiz Aziz beycim.dürüst ol,demokrat ol delegelere baskı yapma kongre toplansın.

Yorumu oyla      21      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gerekirse PKK ile görüşülür'
Başbakan Erdoğan, son dönemde en çok tartışılan konu olan MİT ve PKK arasındaki ...
Susam’ın açıklamaları partide yankı buldu
CHP İzmir İl Örgütü’nde yaşanan parti içi hareketlenme ve İl Başkanı Tacettin ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Yan gelip yatana oy verilmez
Başbakan Meclis açılışının çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan ...
 
AK Parti’de tek aday baskısı sonuç verdi
Karabağlar ve Kemalpaşa ile birlikte delege seçimlerinin startını vererek ...
Gül: Terörü kınamak bir namus borcudur
Meclis’in yeni yasama yılı bugün başlıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ...
Çiçek: Özgürlük yaşayan içindir
Meclis’in yeni yasama yılı bugün başlıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ...
 
Demirtaş’tan Meclis önünde ilk mesaj
BDP Lideri Demirtaş 'Meclis'in, 1922 yılındaki TBMM ruhuyla çalışmasını temenni ediyoruz' dedi.
AK Parti İzmir kırtasiye seti dağıttı
AK Parti İzmir İl Başkanlığının okulların açılması ile öğrencilere yönelik ...
Esad’ın Türkiye’deki malvarlığı dondurulacak
Suriye lideri Beşar Esad’ın Türkiye’de bulunan yaklaşık 500 milyon dolarlık ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva