HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 12:41

İlknur Denizli'ye soru yağmuru!

Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde buluşan İzmir’in kadın vekil adayları ‘Şiddete hayır’ mesajı verdiler. AK Parti’den aday olan İlknur Denizli, ilgi odağı olduğu toplantıda ‘Neden AK Parti’ye geçtiniz?’ sorularına muhatap oldu.

İlknur Denizli ye soru yağmuru!

İZMİR - Konak Belediyesi'nin Kadın Meclisi'nin davetlisi olarak bir araya gelen İzmir'in kadın vekil adayları, siyasette kadınların daha çok yer alması ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi mesajlarında birleştiler. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den Seniye Nazik Işık, Elif Tataroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’den İlknur Denizli, Demokrat Parti (DP)’den Ezgi Yaman, Özlem Başkaya ve Milliyetçi Hareket partisi (MHP)’den Serap Özöktem bağlı bulundukları siyasi partilerin kadınlara yönelik projelerini, kadın meclisi üyeleri ve semt merkezlerinde eğitim gören kadınlar ile paylaştılar. Tüm adayların ortak projesi ise; iş hayatında kadının daha çok yer almasını sağlamak oldu. Milletvekili adayları ayrıca, giderek artan şiddete, tecavüze uğrayan, ezilen hemcinslerinin haklarını korumak ve ceza yasalarında gerekli değişiklikler yapılması konusunda girişimlerde bulunacakları sözünü verdiler.

NEDEN AK PARTİ'DEN ADAY OLDUNUZ?
Panelde AKP 1. Bölge 4. Sıra milletvekili adayı İlknur Denizli kadınların odak noktası oldu ve kadınlar tarafından deta soru yağmuruna tutuldu. AKP’ye neden geçtiğini, ne yapmak istediğini, bu partide kadınlar ve İzmir için neler yapabileceğini sorgulayan kadınlara Denizli’nin cevabı şöyle oldu:
 “Kadınların sosyal hayatta ve iş hayatında daha çok yer alması için ilk başta erkeklerin el kaldırması lazım. Kadınlara, iş hayatındaki başarının sosyal hayatta da başarı getireceğine inanıyorum. Mecliste, kadınlar ve erkekler için aranan kriterlerin eşit olması lazım. Kadınlar tek başına kar tanesi gibidir; tek bir kar tanesi hemen erir ancak, bir araya geldiğinde trafiği felç eder. 

TRAFİĞİ FELÇ ETMEK İÇİN GİDİYORUM
Ben Ankara’ya trafiği felç etmek için gidiyorum. AKP’yi seçme nedenim ise bu kentle derdim olduğu içindir. İzmir’i ve sorunlarını çok iyi biliyorum. Sorunlar sadece bu hükümet zamanında süregelmiyor. 10-20 yıldır çözülemeyen sorunları var. İzmir’in sorunlarını çözmeye gidiyorum Ankara’ya. İşsizlik Türkiye’nin sorunu, hassasiyetle üzerinde duruyorum. 17 yaşındaki kızım ‘Üniversiteyi bitirince iş bulabilecek miyim?’ diye soruyor. Türkiye’de yüzde 9,5 işsizlik problemi var. Kronik bir problem bu. Nitelikli eleman yetiştirmekte yetersiz kalıyoruz. İş arayanla işvereni bir araya getiremiyoruz.”    
 
GİDEREK SERTLEŞEN BİR TÜRKİYE VAR
CHP 1. Bölge 11. Sıra Milletvekili Adayı Seniye Nazik Işık, yıllardır CHP Kadın Kolları Genel Sekreterliği yaptığı için Ankara’da bulunduğunu belirtti. Işık “Giderek sertleşen bir Türkiye var. Bu da kırılmanın olacağı bir Türkiye demektir. Bunun sonucunda da en büyük zararı Türkiye görecektir. İlkeli bir siyaset yapmak zorundayız. Anayasa’nın gerçekten insanı esas alan bir Anayasa olmasını istiyoruz. Pozitif ayrımcılığın her alanda uygulanması gerektiğine inanıyorum. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sivil toplumların, kadınların, engellilerin, gençlerin ve ailelerin rahat bir nefes alması için çeşitli projeleri var. Özellikle Aile Sigortası kadın odaklı bir projedir. Kadınlarımızın sosyal güvencesi olmadan ayakta durması mümkün değil. İktidar olduğumuz takdirde her yoksul ailede kadının banka hesabına 600-1.200 TL arasında maaş bağlanması öngörülmektedir. Kadının şiddete uğramadan yaşayacağı bir düzen istiyoruz. Töre ve namus cinayetlerinde suçluların en ağır şekilde cezalandırılması için Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yaparak Güldünya Yasası çıkaracağız. Türkiye’nin gidişinin nereye çevrileceğinin eşiğindeyiz. Özgürlükler, dayanışma ve eşitlikler için yola çıktık. Korku Türkiyesi’nde değil, özgürlükler içinde rahat bir nefes alacağımız bir Türkiye istiyoruz” dedi.

SİYASETİ KADINLAŞTIRMAK GEREK
CHP 2. Bölge 9. Sıra adayı Elfin Tataroğlu ise 33 yaşında genç bir aday olarak, siyaseti gençleştirmek, kadınlaştırmak için önemli bir adım attıklarını ifade ederek, “106 kadın milletvekili adayı olan tek partiyiz. Şu anda 8 kadın milletvekilimiz var. 24. Dönemde 30-38 kadın milletvekili olacağını öngörüyoruz. Benim burada oturuyor olmam Kılıçdaroğlu’nun ne kadar gençlere ve kadınlara önem verdiğinin bir göstergesidir” dedi.

KADINLAR RİCACI DEĞİL İCRACI OLMALI
DP 1. Bölge 9 sıra milletvekili adayı Ezgi Yaman ve 1. Bölge 7. sıra milletvekili adayı Özlem Başkaya’da 28 ve 30 yaşlarında olduklarını, seçildikleri takdirde kadına önem veren, değer veren, söz hakkı tanıyan bir iktidar sözü verdiler. Başkaya, “Kadına yaşam hakkı vermeyen bir iktidar var. 103 milletvekili kadın adayımız var ve 25’i ilk sıralarda. Genç bir kadın olarak, kadına yasalar ve kanunlar önünde pozitif ayrımcılık yapmak adına projelerimiz var. Bizim partimizde kadınlar ricacı değil, icracı olacaktır” diye konuştu. Ezgi Yaman ise, “Parti Genel Başkanımız Namık Kemal Zeybek’le Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i en ileriye taşımak amacındayız. 13 Haziran sabahı farklı bir Türkiye’ye uyanmak dileği ile” dedi.

ELİMİ TAŞIN ALTINA SOKMAK İSTEDİM
MHP 1. Bölge 5. sıra milletvekili adayı Serap Özöktem de diğer kadın milletvekilleri gibi kadın odaklı çalışmalar içinde olduklarını belirterek, “Bir kadın olarak elimi taşın altına sokmak istedim. Konak Belediyesi’nin düzenlediği panelde yer almaktan çok mutluyum. Benzer panellerde yine bulunmak isterim” dedi.

Panel sonunda konuşan Konak Belediyesi Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayten Şenol, Başkan Dr. Hakan Tartan’ın çalışmalarında büyük destek olduğunu, kadın, genç ve çocukların eğitim, kültür ve sağlıklarına ağırlık vererek çalıştıklarını belirterek kadın milletvekili adaylara panele katıldıkları için teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabriye ahmetoğlu 14 Mayıs 2011 Cumartesi 20:54

izmirin gözü kulağı idi zaten ilknur hanım siyasette yabancı hiç değildi sadece kulvar değişti STK dan siyasete girmiş oldu çok da faydalı olcağını ve izmirimize katkısı olacağını kesinlikle inanıyorum ve desteklenmesi gerekenlerin en başında koyuyorum .tebrikler ilknur hn. seçiminiz de güzel .faydalı olabileceğin yere gitmişsin sen ne akıllı kadınsın

Yorumu oyla      16      13  
mavi 14 Mayıs 2011 Cumartesi 18:09

ilknur hanım doğru kulvarda chp den aday gösterilseydi değeri hayatta bilinmezdi nice değerli insanlar harcandı chp de erdal beyler gibi...

Yorumu oyla      16      13  
hanım 14 Mayıs 2011 Cumartesi 15:59

ilknur hanımı ceseratle çıktığı bu yolda kutluyorum. her ne kadar yanlış kulvarda koştuğuna inansam da izmire katkı sağlayacağına da inanıyorum. keşke chp ilknur denizli gibi adaylar gösterseydi

Yorumu oyla      18      12  
sadık 14 Mayıs 2011 Cumartesi 14:46

Hanfendinin neden AKP'den aday olduğu sorusunun cevabı belli: CHP'den YÜZ BULAMADIĞI İÇİN Sadık

Yorumu oyla      21      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bisikletini al da gel!
Karşıyaka Belediyesinin geleneksel olan düzenlediği “7'den 77'ye Bisiklet ...
Bahar geldi nüfus arttı
Baharla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan ardı ardına sevinçli haberler ...
Engelliler Buca'da hakları için yürüdü
Buca Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Buca Engelliler Derneği’nin ...
 
Tütüncüoğlu: Günay'ın söyleyecek sözü yok
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, kendisine “12 Eylül artığı” diyen ...
Kocaoğlu: Hak yemedim, korkum yok!
Bademli Köyü’nde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Onurumu, şerefimi, haysiyetimizi, ...
Çiçek Festivali’ne katılımcı rekoru
Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl 10.sunu düzenlediği Karşıyaka Çiçek Festivali ...
 
Karadeniz'in 'hırçın çocuğu' Karabağlar'da anılacak
Karabağlar Belediyesi, Karadeniz’in hırçın çocuğu Kazım Koyuncu’ya ithaf ...
Balkan Türkleri'ne kitap yardımı
Gaziemir’de, Balkanlar’da yaşayan Türkler için belediyenin desteğiyle ...
Bornova’dan girişimci ruhlara destek
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva