HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2011 Perşembe - 09:32

İl başkanları EXPO için birleşiyor

Üç siyasi partinin İzmir İl başkanları, kentin geleceğine yön verecek organizasyon için, bir araya gelerek yol haritası çizmeye karar verdi.

İl başkanları EXPO için birleşiyor

İZMİR - AK Parti, CHP ve MHP il başkanları İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için güçlerini birleştirme kararı aldı. Önümüzdeki günlerde bir araya gelecek olan başkanlar, EXPO yolunda yapabilecekleri çalışmaları görüşecek. Mecliste temsil edilen siyasi partilerin İzmir İl Başkanları, EXPO 2020 için için toplantı düzenleyerek yol haritası çıkaracak. AK Parti, CHP ile MHP il başkanları ve yöneticileriyle, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılacağı toplantı sonunda ortaya çıkan tablo, hükümet yetkilileri ve partilerin üst yönetimlerine aktarılacak.
 
DESTEK İSTEDİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, EXPO 2020 konusunda CHP ve MHP il başkanlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacağını söyledi. EXPO'nun, İzmir açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Akay, "Gün, birlik olma günüdür. İzmir'in menfaatleri doğrultusunda il başkanları olarak ortak çalışma yapacağız.ıÜü İzmir'deki siyasi parti temsilcileri olarak EXPO 2020 zirvesi düzenleyeceğiz. Toplantıda, İzmir'i dünya gündemine getirmek için ne tür çalışmalar yapılacağının yol haritasını çizeceğiz. Bizim asıl meselemiz İzmir'in güçlenmesi, tanıtılması ve daha iyi yerlere gelmesi. MHP ve CHP il başkanlarının fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Yapılacak olan çalışmaları hükümet yetkililerine ileteceğiz. Ayrıca İzmir Kalkınma Ajansı'nın EXPO konusunda proje ve önerileri var. Bu önerileri de toplantımızda değerlendireceğiz. Seçimler bitti, tek gayemiz İzmir projelerinin başarısı için çalışmaktır. Ulusal ve yerel ilgili tüm kurum ve kuruluşları, EXPO 2020 İzmir adaylık tanıtımı çalışmalarına destek vermeye davet ediyoruz" dedi.
 
'BİZ DE VARIZ'
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ise, İzmir'in çıkarlarının her şeyin önünde olduğunu belirterek, "EXPO'nun İzmir'e kazandırılması için tüm kurumlar ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de düzenlenen toplantıya katılacağız. Önemli olan samimiyet ve İzmir'in çıkarları için çalışmaktır. Gider kendi düşüncemizi anlatırız" diye konuştu. MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan da, "Siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp İzmir'in EXPO'ya ev sahipliği yapması için il başkanlarımızla konuşacağız. İzmir için her şekilde uzlaşmaya açığız. Şu anda İzmir'de EXPO'nun yeri hala belirlenemedi. İl başkanları toplantısında, fuar yeri, tanıtımı ve hazırlanacak projeler hakkında düşüncelerimizi sunacağız. Siyasi parti başkanları uyumlu çalışmalıdır. Bu uyum, diğer kurumlara da yansırsa çalışmamız daha hızlı başarıya ulaşır. Demokratik bir ortamda görüşlerin bir arada olması her zaman faydalıdır" dedi.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili vekil: Başbakan’a dokunmak ibadettir
AK Parti'li Hüseyin Şahin, Başbakan Erdoğan’ın kendilerine enerji verdiğini ...
Tacettin Bayır'ın en mutlu günü
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır dede oldu. İki yıl önce evlenen oğul Doğuş ...
Vural'dan Meclis TV tepkisi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis TV'nin yayınlarının yeniden ...
 
CHP’den ‘gölge kabine’ açılımı
Yemin kriziyle zor anlar yaşayan CHP, muhalefet biçimini değiştiriyor. ...
Öcalan'dan Erdoğan'a: Bir haftada hallederiz
Abdullah Öcalan, "Silah bıraksınlar, yoksa bir şey olmaz" diyen Başbakan ...
'Eğer dönem başkanı olurlarsa...'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir kez daha seslenmek istiyorum; Kıbrıs ...
 
'Bir gün Ermeniler de ev alabilecek'
Ermeni Sivil Toplum Örgütlerini kabul eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na ...
AK Parti İzmir Teşkilatı’ndan Ankara çıkarması
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve beraberindeki heyet Ankara’ya ...
'Kıbrıs diye bir devlet yok'
KKTC'ye giden Başbakan Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen yaklaşık 2 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva