HABERLER>POLİTİKA
20 Temmuz 2011 Çarşamba - 09:19

'Bir gün Ermeniler de ev alabilecek'

Ermeni Sivil Toplum Örgütlerini kabul eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na bir temsilci 'Köklerimin olduğu Erzurum'u görmek istiyorum" dedi. Davutoğlu yanıtladı: "Bir gün gelebileceksin, ev de alabileceksin, yerleşebileceksin de..."

 Bir gün Ermeniler de ev alabilecek

ANKARA - Ermeni sivil toplum örgütleri ilk kez geldikleri Ankara’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüler. Sivil Toplum ve Bölgesel Kalkınma Enstitüsü Başkanı Aghavni Karakhanian, Davutoğlu’na “Büyükannem ve büyükbabamın yaşadığı yerleri görmek istiyorum” dedi. Davutoğlu da Karakhanian’a, “Bir gün gelebileceksin, ev alabilecek, yerleşebileceksin de” dedi.
 
Radikal'in haberine göre, TEPAV 2009 yılından bugüne Ermenistan’daki sivil toplum örgütleriyle Türkiye-Ermenistan arasındaki protokolün ilerlemesi için bir dizi çalışma yapıyor. Çalışmalar sırasında iki ülkenin sivil toplum örgütü karşılıklı olarak görüşmelerde bulunuyor. Bu kapsamda Ermenistan’dan bazı sivil toplum örgütleri ilk kez Ankara’ya geldi. Yunus Emre Vakfı’yla da görüşen heyet Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede protokol sürecinin askıya alınmasından dolayı üzüntülerini dile getirdiklerini anlatan İnsani Kalkınma Merkezi Başkanı Tevan Poshosyan, Türkiye’den bir an önce protokolü yürürlüğe sokmasını istediklerini söyledi.
 
'SINIR KAPALI, UÇAK PAHALI'
“Top Türkiye’de” diyen Poshosyan “ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın dediği gibi ilk adımı Türkiye’nin atmasını söyledik” dedi. Poshosyan, sınırın açılmasıyla Türkiye’nin bölgedeki etkinliğinin artacağını da ifade ettiğini söyledi.
 
Poshosyan görüşmede 4 kız ve bir erkek çocuk sahibi olduğunu, geniş aileyle gezilerin masraflı olduğunu Davutoğlu’na anlattığını dile getirerek, “Ben aracımla sınırı geçip Türkiye’ye gelmeyi arzu ediyorum. Bunları anlatırken Davutoğlu’nun da 3 kız ve 1 erkek çocuğu olduğunu öğrendim. Kendisine geniş ailenin ulaşımın ne kadar maliyetli olduğunu bildiğini söyledim” dedi.
 
Aghavni Karakhanian da Ermenistan’da büyük bir çoğunluğun kişisel sebeplerden dolayı sınırı geçmek istediğini ifade etti. Aslen Erzurumlu olduğunu anlatan Karakhanian, büyükannesinin Erzurum ile ilgili hikâyeler anlattığını söyledi. Büyükanne ve büyükbabasının 1860 ilk göç dalgasında Ermenistan’a göç ettiğini anlatan Karakhanian, “Amcam tarihçi. Masal, hikâyeler yazıyor. Bu hikâyelerde ayrıldığımız yerlere gelme özlemi var. Bırakıldığı gibi değildir eminiz ama büyükbabamın, büyükannemin yaşadığı yerleri görmek istiyoruz” dedi. Davutoğlu’nun da kendisine “Bir gün gelebileceksin, yerleşebileceksin” dediğini anlatan Karakhanian, Davutoğlu’nun “Hem vatandaş hem de tarihdaşlık bağımız var” dediğini ifade etti.
 
45 dakika süren görüşmede 1915 olaylarının da gündeme geldiği öğrenildi. Davutoğlu, ‘adil hafızaya’ atıfta bulundu. Grup üyeleri Türkiye’de geçmişe kıyasla bu konunun daha açık şekilde ele alındığını söylediler.(ntv)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir Teşkilatı’ndan Ankara çıkarması
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve beraberindeki heyet Ankara’ya ...
'Kıbrıs diye bir devlet yok'
KKTC'ye giden Başbakan Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen yaklaşık 2 ...
Gürsel Tekin'den Meclis TV tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Meclis TV'nin yayınlarıyla ilgili ...
 
‘Silvan’daki saldırıyı biz de inceliyoruz’
Başbakan Erdoğan, 13 askerin şehit olduğu Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki ...
Hükümetten kıdem tazminatı açıklaması
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kıdem tazminatı fonu ile ilgili, “Çalışanlarımız ...
Bayır'dan mangal partisi daveti
Bayır, İlçe Belediye Başkanlarını ziyaret turlarına, Gaziemir Belediye ...
 
AK Parti İzmir’de kongre hareketliliği
Eylül ve Ekim aylarında yapılacak ilçe kongrelerine hazırlanan AK Parti’de ...
CHP'den milletvekili atılımı
CHP Başkan Yardımcısı Tekin, partisinin hiç milletvekili çıkaramadığı ...
Erdoğan: Şartlar değişti, artık iyilik yok
KKTC ziyareti öncesinde gazetecilere konuşan Başbakan Erdoğan, "Ben Türkiye’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva