HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2012 Pazartesi - 10:33

Atık yağını getirene anında dizüstü bilgisayar

‘Daha yaşanabilir bir çevre’ hedefiyle pek çok projeyi hayata geçiren Bornova Belediyesi, su kaynaklarını kirleten atık yağların geri dönüşümünü sağlamak için de proje başlattı. Projeyi Bornovalılara anlatacak personelin bilinçlenmesi için de dizüstü bilgisayar hediyeli atık yağ toplama yarışması düzenlendi.

Atık yağını getirene anında dizüstü bilgisayar

İZMİR - Çevrenin korunması amacıyla katı atıkların kaynağında ayrı toplanmasından, duyarlılık artırmaya yönelik panellere kadar pek çok projeyi hayata geçiren, son olarak da karbondioksit salınımını düşürmek için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, atık yağların yarattığı kirliliği önlemek için de harekete geçti. Bornova’da başlatılan bitkisel atık yağların toplanması projesine halkın ilgisini artırmak amacıyla belediye personeline yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Bornova Belediyesi personeli bu toplantılarda edindikleri bilgileri vatandaşlarla paylaşmaya başladı. Belirlenen noktalarda evlerde kızartma amaçlı kullanılan atık yağlar toplanmaya başladı.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, belediye personelinin belirlenen noktalara daha çok atık yağ teslim ederek vatandaşlara örnek olması için yarışma başlattı. 2 Ocak 2012’de başlayan yarışma kapsamında 22 Mayıs 2012’ye kadar toplama noktalarına en çok atık yağı getiren belediye personeline 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Bornova Belediyesi ilçedeki muhtarlar arasında da dizüstü bilgisayar hediyeli atık yağ toplama yarışması düzenliyor.
Proje kapsamında merkez mahallelerde oturan yurttaşlar 253 52 67 numaralı telefonu, Altındağ, Çamdibi, Aşıkkent, Pınarbaşı mahalleleri ve bağlı köylerde oturanlar ise 444 28 45 numaralı telefonu arayarak atık yağlarının evlerinden ücretsiz olarak alınmasını sağlayabilecekler.
 
Proje kapsamında toplanan atık yağların lisanslı firmalar tarafından biodizel ve bioelektriğe dönüştürüleceğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Böylece gelecek nesillere daha temiz, yaşanılabilir bir çevre bırakırken ekonomiye de katkı sağlanmış olacak” dedi. Dünya nüfusunun her geçen gün arttığını, temiz ve yaşanabilir bir çevreye her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Sındır, “Gelecek nesillere daha temiz bir hava, içilebilir nitelikte su, solunabilir kalitede hava, temiz bir çevre bırakabilmemiz için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var” dedi. Lavabolardan dökülen 1 litre kullanılmış yağın 1 milyon litre içme suyunu içilmez hale getirdiğini söyleyen Başkan Sındır, “Herkes üzerine düşeni yapıp atık yağlarını pet şişelerde biriktirmeli ve belirlenen noktalara ulaştırmalı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Flaş! Aziz Başkan şüpheli sıfatıyla ifade verdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyeye yönelik operasyon ...
Konak’ta ücretsiz giyim mağazası
Tartan: “Konak Belediyesi Giysi Bankası, tüm insanlığın ihtiyacı olan, ...
Cumhuriyet’ten günümüze kadınlarımız
Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin “İnsan Hakları ...
 
Küçük yüreklerin büyük dileği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen yeni ...
Okul yolu “çilesi” artık bitti
Köylerinden ilçe merkezlerindeki okullara gitmek için daha önce büyük ...
Bornova'da evsel katı atık bedelinde indirim
Bornova'da, evsel katık atık bedelinde indirime gidildiği bildirildi. ...
 
Yılın ilk toplu sözleşmesi Konak’tan
Geçtiğimiz yıl imzalanan toplu sözleşmelerde en yüksek rakam ile rekor ...
Kocaoğlu'ndan Foça çıkarması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yılın son gününde ...
Bornova Belediyesi’nden yeni yılda indirim müjdesi
Evsel katı atık bedelinde İzmir’in en düşük tarifesini belirleyen Bornova ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva