HABERLER>GÜNCEL
29 Şubat 2012 Çarşamba - 11:01

Ergenekon Partisi Genel Başkanına 'çete' gözaltısı

İzmir'de kurulan Ergenekon Partisi Genel Başkanı Avukat Tercan Ülük ile elebaşılığını yaptığı öne sürülen çete polisin düzenlediği operasyonla çökertildi.

Ergenekon Partisi Genel Başkanına  çete  gözaltısı

İZMİR - Çetenin, açıklarını buldukları işadamlarına ulaşıp, 'Hakkında dava açarız ve haber yaptırırız' diye tehdit ederek para istedikleri iddia edildi. Tercan Ülük, eski bir MİT görevlisi ve bir eski askerin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınırken, Tercan Ülük ile eşinin avukatlık bürosunda arama yapılıyor. Çetenin, bir başka operasyonda yakalanıp tutuklanan PKK itirafçısı Muzaffer Köse ile de bağlantılı olduğu iddia edildi.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren şebekeyi çökertmek için çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takipte şebekeyi deşifre eden polis, bugün sabah saatlerinde çok sayıda polisin katıldığı eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, bir süre önce İzmir'de kurulan Ergenekon Partisi'nin Genel Başkanı aynı zamanda da avukat olan Tercan Ülük, avukat eşi A.Ü, kardeşi B. Ü., Susurluk Davası sanıklarından eski MİT'çi H. A., subaylıktan atılma ve bir yerel gazetenin sahibi C. Ç.ile V. K. gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, üç polis telsizi, bir ruhsatsız tabanca, bir av tüfeği ile 83 fişek, sahte iki polis kimliği, bir sahte MİT kimliği, bir sahte basın kartı, kelepçe ve bazı belgeler ele geçirildi. Çeteelebaşı olduğu ileri süürlen Tercan Ülük ile eşinin avukatlık bürolarında aramaların sürdüğü belirtildi. Ayrıca bir internet haber sitesinin sahibi ve Akın Birdal suikastinin şüphelisi Yakup Gür'ün de arandığı belirtildi.
 
'BAYAT TATLI' ŞANTAJIYLA 500 BİN TL
'Tehdit, şantaj, nitelikli dolandırıcılık ve işyeri ele geçirme' gibi olaylara karıştıkları öne sürülen şebekenin, takip ettikleri ve açığını buldukları bazı işadamlarına mail ya da cep telefonundan ulaştıkları, tehdit yoluyla da para sızdırdıkları ortaya çıktı. Çete üyelerinin, bir pastane zincirinin sahibi olan işadamına cep telefonundan ulaşıp, "Senin pastanenden yediğimiz tatlı midemizi bulandırdı ve hasta olduk. Bayat tatlı satıyorsun. Eğer haber yapmamızı ya da sana dava açmamızı istemiyorsan bize 500 bin TL ver" diye tehdit ettikleri, bunun üzerine de işadamının polise başvurduğu belirtildi.
 
PKK İTİRAFÇISIYLA BAĞLANTI İDDİASI
Ayrıca şebekenin, bir süre önce yine İzmir'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkemece çete elebaşılığı suçlamasıyla tutuklanan PKK itirafçısı Muzaffer Köse ile bağlantılı oldukları, silah kullanılması gereken eylemlerde destek aldıkları öne sürüldü. Çete üyelerinin benzer yöntemlerle yaklaşık 100 bin TL'lik haksız kazanç elde ettikleri ve bazı ünlü sanatçıları da ağlarına düşürdükleri iddia edildi Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa ÖZDEMİR 29 Şubat 2012 Çarşamba 17:18

Sayın Avukat Tarcan ÜLÜK, yengeç adı verilen bir başka operasyon sunucunda da(hakimlere rüşvet vermeye aracılık etme iddiasıyla) bir kaç yıl önce tutuklanmıştı.Vatandaş tarafından pek bilinmese de bir parti başkanının ve avukat sıfatını taşıyan bir kişinin suç örgütü elebaşı olma iddiasıyla gözaltına alınması çok düşündürücü.Baroya kayıtlı bir avukatın,bir çok suç işleyen bir örgütün lideri olması aklın alacağı bir şey değil.Ancak tabii ki gerçekler yargılama sonucunda ortaya çıkacak..

Yorumu oyla      43      9  
rafet kara 29 Şubat 2012 Çarşamba 15:13

terör örgütü adıyla yasal parti kurulurmu.terör bağlantıları araştırılsın.

Yorumu oyla      31      6  
ali ak 29 Şubat 2012 Çarşamba 15:10

bunların dersanecilikten mağdur etmedikleri öğretmen öğrenci yok.dersanenin adını sürekli değiştirip yüzlerce kişiyi zarara uğrattılar.bilsa dersanesi araştırılırsa çok şey ortaya çıkar.

Yorumu oyla      32      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'28 Şubat'ı destekledim pişman değilim'
Ünlü şair Ataol Behramoğlu, 28 Şubat post modern darbe sürecini savundu. ...
Bankadan 150 bin TL çalan hırsızlar yakalandı
Konak’ta, nakil aracından banka binasına para götüren güvenlik görevlisine ...
Savcı KCK’lı MİT ajanlarının peşinde
KCK soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcılık Emniyet’e bir yazı yazarak, ...
 
Kızılay araçları Konak ve Karşıyaka'ya geri dönüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesinin Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi'ne ...
İzmir buz kesti! Tarihinin en soğuk 29 Şubat'ı
İzmir’ tarihinin en soğuk 29 şubatını yaşıyor. Sıcaklık kent merkezinde ...
Meclis'ten Merve Kavakçı'ya iade-i itibar
28 Şubat sürecinden 15 yıl sonra o dönemin simge isimlerinden Merve Kavakçı’ya ...
 
Büyükanıt'ın mahkeme tarihi belli oldu
Balyoz davasında tanık olarak mahkemeye çağrılan eski Genelkurmay Başkanı, ...
Amerikan askerine çuvala 16 yıl istendi!
Gençlerin geçen yıl Bodrum’da bir Amerikan askerinin başına çuval geçirme ...
TOKİ'nin yaptığı caminin kıblesi yanlış çıktı!
Kilis TOKİ Konutları’ndaki bir ev sahibi, TBMM Dilekçe Komisyonu’na, “TOKİ ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva