HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Haziran 2010 Cuma - 00:00

İEKKK ilk yaşını kutladı

Farklı kesimlerden kanaat önderlerinin katılımıyla oluşturulan İzmir’’in ’“demokrasi platformu’” Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, 12. toplantısını da yaptı. Kurul aynı zamanda ilk yaşını kutladı. ’

İEKKK ilk yaşını kutladı



İZMİR -
Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, 1. yaşını kutladı. Kutlama pastasını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ile birlikte kesen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1. yılı kutlamanın mutluluğunu paylaşarak, ’“İyi ki varsınız’” dedi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda düzenlenen toplantıda, Kurul üyelerine tek tek teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“İzmir’’in sorunlarını, İzmir’’in kalkınmasını kendine görev edinmiş tüm katılımcılarla birlikte çok önemli bir işi başardık. Çok büyük mesafeler kat ettik. İzmir’’in kalkınmasında önemli işler gördüğümüze ve bundan sonra da göreceğimize inanarak bu geçen 1 yılın hepimize hayırlı olmasını diliyorum’” diye konuştu.
Kurul Başkanı olan Batıçim Murahhas Azası Tufan Ünal ise Başkan Kocoağlu’’na teşekkür ettiği konuşmasında, ’“Bu kurulun oluşmasını cesaretle önerdiniz ve Kurul’’un bir araya gelmesini sağladınız’” dedi.
 

SAMİMİYETLE ÇALIŞIYORUZ
Toplantıda, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun 1 yıl boyunca yaptığı çalışmalar konusunda bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu,  Ege Medeniyetler Müzesi ile ilgili çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: ’“Kültür ve Turizm Bakanlığı’’ndan gelen yazıyla, Müze’’nin yeri olarak Agora ile Antik Tiyatro arasında kalan alan benimsendi. Öncelikle planlama ve kamulaştırma çalışmaları yapılacak. Kamulaştırma çalışmalarını da sanıyorum Büyükşehir Belediyesi yürütecek. Ama bir kaynak varsa onu da zorlamak lazım. Agora’’yı biz kamulaştırıyoruz, Kadifekale restorasyonunu biz yapıyoruz. Müze kamulaştırmasını biz yapıyoruz. Kenti kalkındırmak hedefinde, yerelde kalkınmak hedefinde samimiyetle çalışmaya, destek olmaya çalışıyoruz. Ama Büyükşehir Belediyesi’’nin de bir gücü var. O yüzden ne kadar destek alırsak önemli.’”

Sağlık turizminin teşvik kapsamına alınmasına büyük önem verdiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,  ’“Merkezi Hükümet’’ten para ya da kaynak istemek söz konusu değil. Ama 1980’’lerde Antalya turizmini kalkındırmak için arsa teşvikleri, vergi teşvikleri gibi girişimlerde bulunulmuştu ve bu teşvikler çok önemli rol oynamıştı. İzmir’’in turizmde kalkınması, aynı zamanda Türkiye’’nin de kalkınması demektir. İzmir ve Ege Bölgesi, vergisini en düzenli ödeyen bölge durumunda. Burası ne kadar çok kalkınırsa, bu anlamda ülkemize o kadar faydalı olur’” dedi.

Kurul üyelerine, İnciraltı’’nın planlanması konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaptıkları son toplantı hakkında da bilgi sunan Başkan Kocaoğlu, ’“EXPO’’ya adaylık sürecinden bu yana savunduğumuz, bölgenin sağlık, termal ve gediatri merkezi olması konusundaki ana hatlar konusunda mutabakata vardık. Arkadaşlarımız Ankara’’dalar ve son rötuşları yapıyorlar plan üzerinde. Bir sorun çıkmazsa planlama bitecek. Bu anlamda Bakanlık ile uyum içinde çalışıyoruz’” şeklinde konuştu.



Başkan Kocaoğlu, İzmir Limanı konusunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’’la dip derinleştirme, 3. nesil gemilere açılması, geri sahasının güçlendirilmesi, yükleme ’– boşaltma ekipmanlarının teknolojiye uygun yenilenmesi ve elleçlerin aktarılması konularında temelde mutabık olduğunu belirterek, ’“Bakan Bey bu ayın sonunda İzmir’’e gelecek. O da ekip gönderiyor, çalışmalar yaptırıyor’” dedi.

BİLİŞİM KENTİ İZMİR
Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun 1. yıl tanıtım filminin de sunulduğu toplantıda, Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü bir sunum yaptı. Sunumu gerçekleştiren Şube Müdürü Lütfi Ünal, yapılan çalışmaların İzmir için önemine değinerek, özellikle ’“3 Boyutlu Kent Rehberi’” ve yeni hazırlanan ’“2 Boyutlu Kent Rehberi’” ile anında bilgiye ulaşma imkanı sağlandığını söyledi. 21 ilçeyle bütünleşmenin sağlandığını belirten Ünal, 300 km. uzunluğunda İzmir net fiber obtik ağ sistemi döşendiğini ve anlık bilgi güncellemesi yapıldığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: Hedef bilişim kenti olmak
Büyükşehir Belediye Kocaoğlu, kentlerin yönetiminde bilişim teknolojilerinin ...
Bir saatte 115 torba çöp topladılar
Buca Belediyesi Çevre Müdürlüğü’’nün Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde ...
Konak Belediyesi’’nden mutluluk rehberi
Konak Belediyesi, evlenen çiftlere içinde cinsel yaşam önerilerinden, ...
 
Konak’’ta folklor şenliği
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından açılan halk oyunları ...
İzmir’’in bitmeyen tartışması: Çöp!
Torbalı Teşkesik’’te yapılacak bertaraf tesisi kentte tartışmalara yol ...
İzmir’’in ’‘ekolojik’’ pazarı oluyor
Organik tarımı desteklemek için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken İzmir ...
 
Bilişim ve hukuk İzmir’’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliğinde 9-11 ...
Başkan Sındır sorunları yerinde çözüyor
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Doğanlar Mahallesi’’nde ...
Gaziemir’’de belediye-halk el ele
’“Özel Amaçlı Proje Alanı’” seçilen Abdullah Arda Meydanı’’nın düzenlenmesi ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva