HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2010 Perşembe - 00:00

Kocaoğlu: Hedef bilişim kenti olmak

Büyükşehir Belediye Kocaoğlu, kentlerin yönetiminde bilişim teknolojilerinin hayati önemde olduğunu belirterek gerçekleştirdikleri yatırımlar ile bilişim alanında gerekli altyapıyı adım adım oluşturduklarını söyledi.’

Kocaoğlu: Hedef bilişim kenti olmak



İZMİR - Bilişim Kentleri Ege Bölge Toplantısı İzmir’’de gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilişim Derneği’’nin birlikte düzenlediği ve bu sene birincisi düzenlenen ’“Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı’” kapsamında gerçekleştirilen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu ve İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, bilgi çağında kentleri yönetmek için ’‘doğru ve hızlı erişilebilen’’ bilgilere büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.



Özellikle doğumdan ölüme kadar vatandaşlara hizmet götürmekle yükümlü belediyelerin bilgi teknolojilerinden maksimum ölçüde yararlanarak bürokrasiyi azaltması, daha kaliteli ve etkin hizmet vermenin alt yapısını oluşturması gerektiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, ’“İzmir Büyükşehir Belediyesi bu noktada Türkiye’’de bir ilk olarak tanımlayabileceğimiz bazı idari ve teknik altyapı çalışmalarını başarıyla tamamlamıştır. Yetki alanımızdaki 21 ilçe belediyesi ile Kent Bilgi Sistemleri İş Birliği Protokolü’’nü imzalamış, bu projede görev almak üzere ilçelerde en az bir Coğrafi Bilgi Sistemleri personeli istihdam etmiş ve hem ilçe belediyeleri hem de dış kurumların internet bağlantısını sağlayan İzmirNET projesini aşama aşama hayata geçirmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ’‘e ’–dönüşüm Türkiye Projesi’’ kapsamında oluşturulmuş standartlarda oluşturduğu yazılımlarını, ilçe belediyeler ile paylaşmayı sürdürmektedir’” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin ve ilçe belediyelerinin bu uygulamalarla tekrarlı veri üretmeyen, gerçek zamanlı ve güncel veriyi birlikte kullanan, doğru ve hızlı karar veren dev bir kurum haline dönüştüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: ’“Kaynaklarımızın hızla tükendiği dünyamızda, kentlerimizi bir ’‘Bilişim Kenti’’ haline dönüştürmek artık hayati önem taşımaktadır ve kaçınılmazdır. Bu çerçevede tüm yerel yöneticilerin, ülkemizde ve dünyada kabul edilen standartlarda gerekli çalışmaları yürütmesi zorunluluktur. Bilişim Kentleri Ege Bölge Toplantısı’’nın, bu çalışmalara ışık tutacağına inanıyorum.’”
 
Başkan Kocaoğlu, bilişim teknolojileri konusundaki olanak, deneyim ve yeteneklerini diğer yerel yönetimler ile paylaşmaya da hazır olduklarını sözlerini ekledi.

Bilişim Kentleri Ege Bölge Toplantısı’’nda, bilişim kenti olmanın önemine değinilerek bilgi toplumu yaratmak konusundaki fikirler sunuldu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi’’nden Prof. Dr. Hüsnü Erkan, açılış konuşmalarının ardından ’“Bilişim kentleri dönüşümünde bilgi toplumu etkisi’” konulu bir konuşma yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir saatte 115 torba çöp topladılar
Buca Belediyesi Çevre Müdürlüğü’’nün Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde ...
Konak Belediyesi’’nden mutluluk rehberi
Konak Belediyesi, evlenen çiftlere içinde cinsel yaşam önerilerinden, ...
Konak’’ta folklor şenliği
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından açılan halk oyunları ...
 
İzmir’’in bitmeyen tartışması: Çöp!
Torbalı Teşkesik’’te yapılacak bertaraf tesisi kentte tartışmalara yol ...
İzmir’’in ’‘ekolojik’’ pazarı oluyor
Organik tarımı desteklemek için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken İzmir ...
Bilişim ve hukuk İzmir’’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliğinde 9-11 ...
 
Başkan Sındır sorunları yerinde çözüyor
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Doğanlar Mahallesi’’nde ...
Gaziemir’’de belediye-halk el ele
’“Özel Amaçlı Proje Alanı’” seçilen Abdullah Arda Meydanı’’nın düzenlenmesi ...
Güzelbahçe’’de gündem küresel ısınma
Dünya Çevre Günü ve Haftası ile Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü Etkinlikleri ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva