HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2012 Perşembe - 15:18

İçişleri Bakanlığı'ından Çandarlı'ya kötü haber

Dikili İlçesi’ne bağlı Çandarlı Belediyesi’nin İçişleri Bakanlığı’na yaptığı ilçe olma talebi ret edildi. Çandarlı’nın AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen’in bizzat Ankara’ya giderek yaptığı resmi ilçe olma talebi olumsuz karşılandı. Bakanlık yetkilileri yeni ilçe yapma gibi bir çalışmalarının bulunmadığını belirterek talebe olumsuz yanıt verdi.

İçişleri Bakanlığı ından Çandarlı ya kötü haber

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ/ÖZEL - Yerel seçimler öncesinde Bakanlar Kurulu kararıyla çıkartılan 5747 Sayılı yasa ile İzmir’de Bayraklı ve Karabağlar ilçeleri kurulurken Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan belde belediyeleri de kapatılarak ilçelere mahalle statüsünde bağlanmıştı. Yaklaşık 3 yıldır devam eden yeni sistem yüzölçümü büyük bazı ilçelerde hizmetlerin tam olarak verilmemesi sıkıntısını doğurdu. İlçe merkezine uzaklığı, Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli ekipman desteği alamaması gibi sıkıntılarla yaşayan ilçelerden biri olan Menderes’te yeni ilçe oluşturma çabaları başlatılmıştı. Menderes’e bağlı, Özdere, Gümüldür, Ürkmez ile Seferihisar’a bağlı Doğanbey Beldeleri ‘nin ilçe olmak için başlattığı çalışmalar devam ederken doğrudan Ankara’ya giderek İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne başvuran Dikili İlçesi’ne bağlı Çandarlı Beldesi’ne olumsuz yanıt geldi.

İzmir İl Özel İdare'den 31. ilçeye onay çıktı haberi için tıklayın

GENEL MÜDÜR İMZALI YAZI

İzmir’in turizm potansiyeli yüksek, mandalina cenneti beldelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘turizm bölgesi’ kavramından yararlanarak yaptığı ilçe olma girişimi devam ederken Çandarlı Belediyesi’ne kötü haber geldi. Belediye Başkanı Ak Parti’li Ahmet Dağdelen’in ekonomik durum, nüfus yeterliliği, konumu ve başka nedenleri gerekçe göstererek yaptığı ilçe olma başvurusu ret edildi. Dağdelen’in başvurusunun incelenmesi sonrasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Yavuz Selim Köşger imzalı gönderilen yazıda ilçe çalışmasının gündemde olmadığı ifade edildi. Yazıda, “Türkiye’nin hiçbir yerinde yeni ilçe oluşturulması konusunda bir çalışma bulunmamaktadır. Bu tür bir çalışma yapılması halinde talebimiz tekrar değerlendirilecektir” ifadeleri kullanıldı. Köşger yazısında böyle bir çalışmanın bakanlık ve genel müdürlük düzeyinde yapılmadığını dile getirdi.

ÇALIŞMAYA DEVAM

Çandarlı’nın limanı, ekonomik durumu ve yaz aylarında daha da artan nüfusu ile ilçe olmayı hak ettiğini belirten AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, “Bizim ilçeye olan uzaklığımız da yeterli durumda. İlçe olduğumuz zaman zaten kendimize yeteriz. Biz bakanlığı başvurumuzu yaptık fakat olumsuz yanıt aldık. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Hükümetin kamuoyuna da yansıyan yeni Büyükşehir oluşturma ve Büyükşehir sınırının il sınırı haline getirilmesi gibi çalışmaları da olduğunu söyleyen Başkan Dağdelen, “Elimizi çabuk tutar ilçe olmayı başarırsak çok güzel olacak. Eğer Büyükşehir Belediyesi’nin sınırı il sınırı olursa Dikili’ye mahalle olarak bağlanmak zorunda kalırız” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: Parti içi yarışta ben yokum!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki ...
O meclis üyesinden Durak'a yanıt
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın isim vermeden eleştirdiği ‘kendi ...
Başkan Durak’tan parti içi siyasete isyan!
Yine bir açılışta patlayan Durak, delege seçimleri nedeniyle yükselen ...
 
Gaziemir’de memurun yüzü güldü
Gaziemir Belediyesi’nde süresi dolmak üzere olan toplu sözleşme 3 yıllık ...
Bornova’da birlikte yönetim dönemi
İki yıl önce kurulan Bornova Kent Konseyi 30 Ocak Pazartesi günü üçüncü ...
Aliağa’da sağlık ve öğretmen evi onarılıyor
Aliağa Belediyesi, Güzelhisar Köyü’ndeki Sağlık evi ile Yukarı Şehit Kemal ...
 
31. ilçeye İl Özel İdare'den onay çıktı
Vali Kıraç başkanlığındaki İzmir İl İdare Kurulu, Menderes'e bağlı Gümüldür, ...
Güzelbehçe'deki yabancı uyrukluların zumba aşkı
Güzelbahçe'de yaşayan yabancı uyruklu kadınlar zumba dansı yaparak hem ...
Minik izcilerin kar sevinci
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, belediye semt merkezlerinde kurs ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva