HABERLER>GÜNCEL
1 Nisan 2022 Cuma - 12:52

HUDER İzmir’den kadına yönelik şiddete karşı seferberlik

HUDER İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Halit Aydın Kayacan, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet vakalarını azaltmanın gençlerde farkındalık oluşturmakla mümkün olabileceğini söyledi.

HUDER İzmir’den kadına yönelik şiddete karşı seferberlik

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şubesi, “ŞiddetSİZ Çare SİZ” projesi kapsamında Gaziemir ilçesinde lise 9. sınıf ve ortaokul 8.sınıfta okuyan öğrencileri hukuksal boyutları ile kadına şiddetin önlenmesi, bağımlılık ile mücadele ve sosyal medya suçlarına yönelik bilgilendiriyor. HUDER İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Halit Aydın Kayacan, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek ve kadına yönelik yapılan şiddeti gençlerin fark etmesini sağlamasını amaçlayan “ŞiddetSİZ Çare SİZ” projesine HUDER İzmir Şubesi olarak büyük önem verdiklerini vurguladı.

“Geleceğimiz adına büyük adım”
Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik gençlerde farkındalık oluşturmanın geleceğe yönelik büyük bir adım olduğunu belirten Kayacan, “Bugünün gençleri yarının yetişkin fertleri olacak. Maalesef günümüzde kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet vakalarına hepimiz şahit oluyoruz. Bu vakaları olabildiğince minimal bir düzeye indirmek veya tamamen ortadan kaldırmak ancak gençlerimizde farkındalık oluşturmakla mümkün olabilir. Bu nedenle Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu “ŞiddetSİZ Çare SİZ” projesini geleceğimiz adına son derece kıymetli buluyorum. Bu projeye HUDER İzmir Şubesi olarak destek vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“Farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz”
“ŞiddetSİZ Çare SİZ” projesi kapsamında 9. sınıf ve ortaokul 8.sınıfta okuyan öğrencilere yönelik olarak gerçekleşen panellerin devam ettiğini aktaran Kayacan, “Gaziemir Kaymakamlığımızın himayelerinde, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde belirlenen program kapsamında projeyi gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar gerçekleşen panellerde HUDER İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyemiz Avukat Esra Garagon Etlik, HUDER İzmir Şubesi Gençlik Komisyonu Başkanımız Avukat Furkan Şahin ve Gençlik Komisyonu Başkan Vekilimiz Avukat Gizem Elif Büyükyıldırım kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda hukuki süreçleri ve cezai müeyyideleri dile getirdi. Okullarda gençlerimizle buluşan meslektaşlarımız bu konunun yanı sıra siber suçlar ve günümüzde gençlerimizin kullanımının oldukça yoğun olduğu teknoloji araçları ve sosyal ağlarla işlenebilecek olası bilişim suçlarına karşı da bilgilendirmelerde bulunuyor. Gençlerimizde farkındalık oluşturmak suretiyle gelecekte bu konularda sıkıntı yaşamamaları için şimdiden uyarılarda bulunuyoruz. ''ŞiddetSİZ Çare SİZ" projesinin hedefleri doğrultusunda Gaziemir’de eğitim-öğretim yaşamlarına devam eden öğrencilerimize hukuki açıdan destek olmaya ve farkındalık oluşturmaya HUDER İzmir Şubesi olarak devam edeceğiz” diye konuştu.

 
Karşıyaka'da 4 eksik!
 
Başkan Soyer’den çağrı: Bana hediye yerine kitap getirin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSB'den Karadeniz'deki mayınlarla ilgili açıklama
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, son dönemde Karadeniz'de sürüklenen ...
Ferdane'nin katiline indirimsiz ceza verildi
İstanbul Bayrampaşa'daki otelde kalan Ferdane Kurt'u iple boğarak öldürdüğü ...
TÜİK açıkladı: İşte en fazla boşanma nedeni
Türkiye'de en fazla boşanma nedeni yüzde 32,2 ile "sorumsuz ve ilgisiz ...
 
Depremzedelerden Ankara çıkarması... Masada hangi konular var?
İzmir'de yer alan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milletvekili bulunan ...
HSK'dan 2 hakim ve savcıya FETÖ ihracı
HSK, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi Hilal Erkeş ile Büyükçekmece ...
TTO'dan velilere meslek lisesi çağrısı
Kalifiye eleman sorunun yaşandığı bir dönemde sorunun tüm tarafları Torbalı ...
 
DEAŞ ve PKK operasyonu: 9 gözaltı
Ankara'da terör örgütleri DEAŞ ve PKK'ya yönelik iki ilçede düzenlenen ...
Vapur seferlerine fırtına engeli!
İzmir’de etkisini hissettiren fırtına sonrası İzmir Körfezi de etkilendi. ...
DEÜ'den farkındalık etkinliği!
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva