HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2009 Çarşamba - 00:00

Herşey İzmir için!

İEKK üyeleri Havagazı’’nda medyayla buluştu. Başkan Kocaoğlu, ’“İzmir için el ele’” sloganıyla çıktıkları yolda kurulun kent için öncelikli 5 maddesini masaya yatırdı.’

Herşey İzmir için!


 
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kalkınması için özel, kamu kurum ve kuruluşlarının, oda ve derneklerin çalışmalarının koordine edilmesi amacıyla ''İzmir Kalkınma Koordinasyon Kurulu''nun oluşturulduğunu ve ''İzmir için el ele'' sloganıyla yola çıkıldığını belirterek, ''Bu sloganın altında demokratik, katılımcı yönetim anlayışı var, paylaşım var, kol kola girerek kenti ileriye götürmek var. Onun için 'İzmir için el ele' sloganı ve söylemiyle yola çıktık'' dedi.
    
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeleri tarihi Havagazı Fabrikası'nda medya temsilcileri ile bir araya geldi.
    
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada birçok oluşumun iyi niyetle başladığını, ancak bazılarına birkaç toplantı sonrasında ilginin azaldığını belirterek, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 4 toplantı gerçekleştirdiğini ve ilginin artarak devam ettiğini vurguladı.
    
Kurulun çalışmalarının amacının kentin nasıl kalkınacağını ortaya koymak, İzmir'de yaşayan insanların yaşam standardını ve gelir düzeyini yükseltmek için yapılacak çalışmaları belirlemek, İzmir'i öncü kent yapabilmek olduğunu kaydeden Kocaoğlu, kurulun bu amaçla uyum içerisinde çalıştığını belirtti.
    

 
Kurulun öncelikli 5 konu belirlediğini ifade eden Kocaoğlu, bunların İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın İzmir'de kalması, mega müze yapılması, İzmir-İstanbul oto yolunun eş zamanlı başlatılması, Gediz Nehri'nin temizlenmesi ve sağlık turizminin teşvik edilmesi olduğunu bildirdi.
    
Hizmet ve turizm sektörünün büyütülmesi gerektiğine dikkat çeken Kocaoğlu, şunları söyledi: ''EXPO yolculuğunda belirlediğimiz vizyon çerçevesinde İnciraltı bölgesindeki 5 bin dönümlük alana sağlık turizmi, hastane, SPA, termal oteller, kongre merkezi gibi bir işlevler yükleyerek planlanmasını yapacağız. Bu alana yatırımcıların gelmesi sağlanacak ve bir ivme kazandırılacak. Liman arkasına yatırımcı getirilmeli. İnciraltı bölgesini planlayıp yatırımcı getiremezsek, Yarımada'ya fonksiyon yükleyemezsek, yani malımızı ortaya koyamazsak, neyi pazarlayacağız. Yatırım alanları kazandırarak kenti kalkındıracağız. Bütün bu saydıklarımızdan, hepsinden de önemlisi yatırım yapılabilecek bir planlamanın yapılabilmesi için çalışmaların sündürülmesi gerekir. İlk toplantılarda 5 önemli projeyi belirlemiştik. Bundan sonra diğer projeler üzerinde çalışmalar yapacağız. İlk belirlediğimiz 5 projeyi Hükümetle yapacağız. Daha sonra İzmir Banliyö Sistemi'nin uzatılması projesi var, Selçuk ve Bergama'ya uzatılması.''
    
MEDYA DESTEĞİ
Daha sonraki projeleri ana başlıklarıyla anlatan Başkan Kocaoğlu, katı atık bertarafı ile ilgili çalışmalara ağırlık verildiğini, Harmandalı Çöp Deposu Alanı'nın 24 ay içerisinde kapatılacağını dile getirdi.
    
Yeni fuar alanının da öncelikli proje olduğunu kaydeden Kocaoğlu, 24 Ekim'de Kültür Sanat Çalıştayı düzenleneceğini ve İzmirli olup Türkiye'de ve dünyada isim yapmış sanatçıların bu çalıştaya davet edileceğini ifade etti.
    
İzmir Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun önerileri ve projelerinin İzmirlilere anlatılması için medya mensuplarından destek isteyen Kocaoğlu, ''İzmir için el ele sloganının altında demokratik, katılımcı yönetim anlayışı var, paylaşım var, kol kola girerek kenti ileriye götürmek var. Onun için 'İzmir için el ele' sloganı ve söylemiyle yola çıktık'' dedi.
    
Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Bu yolculuğa hep beraber çıkmak, İzmirli hemşehrilerimizle çıkmak, yola devam etmek istiyoruz. Bunun için yol ve yöntemleri belirliyoruz. Bu projeleri zaman zaman tek tek öne çıkararak kamuoyunun desteğini almak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde ilgili bakanları konudan haberdar etmek, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmek istiyoruz, ama en önemlisi halkın desteğini almak için çalışmaları sürdürmek istiyoruz. Hep birlikte bu kentte yaşayan insanlar olarak, bu kente geleceğini bağlamış insanlar olarak, bu kent ve kent insanının daha ileri gitmesinin ve ülkenin kalkınmasında lokomotif olmasını isteyen insanlar olarak, İzmir'de bir model, dayanışma talep ediyoruz.''
    
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu İcra Komitesi Başkanı Atilla Sezgin de kurulun 80 üyeden oluştuğunu, belirterek, işleyiş ve organlarla ilgili bilgiler verdi.
    
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantılarına başkanlık yapan Öner Akgerman, geniş bir taban ve uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.
    
İzmir Ticaret Borsası ve VOB Başkanı Işınsu Kestelli de VOB'un kuruluşu, büyümesi, İzmir'de kalması için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
    
VOB'un 4 Şubat 2005 tarihinde kurulduğunu belirten Kestelli, 5 yılda 100 kat büyüdüğünü ve İzmir'de kalması için büyük çalışmalar yapıldığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MERBEL’’in sermayesi 4 milyon TL’’ye çıkarıldı
Konak Belediyesi’’ne ait MERBEL Şirketi’’nin 800 bin TL olan sermayesi ...
TSK’’nın gurur sergisi
Ordu tarafından kullanılan malzemelerin üretimini teşvik amaçlı kurulan ...
Balkanlılar'dan festivale tam not
5. Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ne katılan 10 ülkenin temsilcileri ...
 
Özgüven: Havamıza, suyumuza dokundurtmayız
Dikili Belediye Başkanı, Koza Altın Madeni çalışanları tarafından düzenlenen ...
Sivil toplum örgütlerine Gaziemir desteği!
Gaziemir Festival Alanı’’nda kurulan 32 stantta sivil toplum örgütleri ürünlerini sergiledi. ’
Bayraklı’’da yatırım atağı
Bayraklı Belediyesi 6 aylık süre içinde yaptığı temel hizmetlerinden sonra ...
 
Büyükşehir’’den bembeyaz bir kampanya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, okullarda günlük ve dayanıklı süt dağıtımı ...
Tartan: 6 ayda temizlik devrimi yaptık
Hakan Tartan, göreve geldikten sonra ilçenin fotoğrafını çekip 6 ayda ...
Konak’’ta kurslara büyük ilgi
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’’nün düzenlediği kurslara rekor başvuru yapıldı. ’
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva