HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2009 Salı - 00:00

Tartan: 6 ayda temizlik devrimi yaptık

Hakan Tartan, göreve geldikten sonra ilçenin fotoğrafını çekip 6 ayda çiçek gibi bir Konak yarattıklarını söyledi. ’

Tartan: 6 ayda temizlik devrimi yaptık


 
İZMİR - Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, göreve seçildikten sonra kentin doğru fotoğrafını çektiklerini ve yola bu şekilde koyularak hizmet vermeye başladıklarını belirtti.
 
Kararları halkın istemleri doğrultusunda aldıklarına değinen Başkan Tartan, sessiz bir devrim yaptıklarını söyledi. Her gün onlarca anket yaptırıp halka sorulduğunu, alınan yanıtlara göre tavır belirlendiğini ifade eden Tartan, ’“Şov yok, demokrasinin itici gücü var. Halkın gerçek anlamda güç olduğunu hissetmesi önemli... Ona değer verilmesi. Onlar karar veriyor, biz yapıyoruz’” dedi.
 

 
Çalışmaların başarıyla yürütülmesi konusunda halkın yorumlarının da önemli olduğuna değinen Başkan Tartan, bakanlık ve milletvekilliği dönemlerinden eğitimden sağlığa, spor altyapısından kültür ve sanata kadar pek çok alanda ve sayıda katkı koyduğunu hatırlatarak, ’“Elbette deneyim ve birikimimi Konak ve İzmir halkına yansıtmam çok doğal. Ben bu kenti 24 saat yaşayan bir insanım. Elbette, Konak’’ın yetki ve sorumlulukları belli... Bu sınırlar içinde neler yapılabilir bunu tartıştık. Halka sorduk, anket yaptırdık. Temizlik, otopark, yeşillik, tarihe saygı, kültür ve sanat, turizm kimliğinin ön plana çıkarılması temel isteklerdi. Bunları dikkate aldım’” diye konuştu.
 
Konak Belediyesi’’nin temizlik konusunda çok farklı noktalarda olduğunu vurgulayan Başkan Tartan, çöplerin düzenli alındığını içlerinde kadınların da yer aldığı mahalle ve sokak görevlilerinin 24 saat daha temiz bir İzmir Konak için görev yaptığını söyledi.
 
Türkiye’’deki en modern araç ve gereçlerle kentin temizliğini gerçekleştirdiklerini ifade eden Tartan şunları söyledi: Memnuniyet yüzde 40'lardan yüzde 80'lere yükseldi. Bu çok önemli. Sessiz sedasız. Ama planlı. Ve çağdaş. Elbette şikayetler olacak. Zaman içinde yurttaşlarımız da bu düzene alışacak. Yani her isteyen, her istediği saatte çöpünü atarak çevresini kirletemeyecek. Unutulmamalı ki, herkesin kente ve çevresine sorumluluğu var. Önce bilinçlendirme, sonra caydırmak için gerekirse ceza. Benim anlayışım bu. Ne derler? ’“Söz uçar, yazı kalır’”. Aynı şekilde siyasette de; söz uçar, hizmet kalır. Bana gösterilen sıcak yakınlık da geçmişte sözden çok iş yapmış olmamın etkisi var elbette. Söz vermekten çok yapmamız gerekir bir şeyleri. Kentlerdeki dönüşümü önemsiyoruz. Konak Belediyesi olarak biz Konak’’ta çiçekler açtırdık. Her yer çiçeklerle donatıldı. Yine Türkiye’’de ilk defa kötü görüntü arzeden binaların önünü begonvillerle süsledik. Kapattık aslında. Ama önce güzel bir görüntü’… Sonra temizlik, daha temiz bir Konak... Çiçek gibi Konak... Temizlik görevlisi arkadaşlarım evlerini temizler gibi temizliyorlar sokakları. Sokaklar yenileniyor, parklar yenileniyor. Kentteki çağdaşlık adım adım büyüyecek. Bunu herkes gözlemleyecek. Kente sevgi, insana saygı... Ben seçim dönemimde de hep bir şeyi vurguladım; ben İzmirliyim. Bu kentin ve bu kentte yaşayan herkesin yaşam biçiminin, çağdaşlığının, huzur ve güveninin güvencesiyim, takipçisiyim. Kimse dünü aramayacak. Yaşamı değişmeyecek. Ama gelişecek, güzelleşecek. Bunu yapıyorum.
 
Halkla içiçe olmanın avantajını yaşadığını, gerçekleri görerek, sorunları yaşayarak çözüm bulunduğuna değinen Tartan ’“Ben sokaklarda dolaşmasam kentteki kirliliği fark edebilir miydim?’”dedi.
 
Geçmiş dönemlerdeki görsel kirliliğe vurgu yapan Başkan Tartan şöyle devam etti: Her yerde afişler, panolar. Şimdi yok. Önce birbirimize saygı. Önce halka saygı. Kimsenin bu kenti, sokaklarını, caddelerini babasının malı gibi kullanma ve yıpratma hakkı yok. Demokrasi aynı zamanda bir kurallar manzumesi. Yerel yönetimler onun en önemli yapı taşı. Biz Konak Belediyesi olarak demokrasinin kurumsallaşması, güzelliğinin fark edilmesi için de çaba gösteriyoruz. Bu anlamda da halkın yanındayız. Sessiz sedasız bir devrim bu aslında. Kararları halkın istemi doğrultusunda alıyoruz. Her gün onlarca anket yaptırıp halka soruyoruz. Aldığımız yanıtlara göre tavrımızı belirliyoruz. Şov yok, demokrasinin itici gücü var. Halkın gerçek anlamda güç olduğunu hissetmesi önemli. Ona değer verilmesi. Onlar karar veriyor, biz yapıyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’’ta kurslara büyük ilgi
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’’nün düzenlediği kurslara rekor başvuru yapıldı. ’
Buca Belediye bütçesi ile "açılışsız" bir yıl
Buca Belediyesi 3. Olağan Meclisi toplantısında 2010 yılı bütçesi görüşüldü. ...
Metro ikmal inşaatına 3 talip!
Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular metro hattının 1. kısmı için ikmal ...
 
Çaylı’’da rahvan yarışları heyecanı
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Çaylı beldesinde her yıl geleneksel ...
Organik oyuncak projesine yoğun ilgi!
Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan Organik Oyuncak Üretimi Projesi ...
İzmirli ünlüler İzmir’’i konuşacak
İzmir’’in kültür kentine dönüşmesi için gerekli stratejiyi belirlemek ...
 
İzmirli öğrenciler ’“tebeşir tozundan’” kurtuluyor
Büyükşehir Belediyesi, kentteki ihtiyaçlı okullara 870 adet beyaz laminant ...
Başkan eşleri Kavacık’’ta buluştu
İzmir’’deki belediye başkanlarının eşleri, Dr. Türkegül Kocaoğlu’’nun ...
Kavaflar’’da hayat yeniden başladı’…
Konak Belediyesi, erken Cumhuriyet dönemine ait bir yapıya daha ikinci ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva