HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2009 Salı - 00:00

Bayraklı’’da yatırım atağı

Bayraklı Belediyesi 6 aylık süre içinde yaptığı temel hizmetlerinden sonra birden çok sosyal tesisin yapımı için aynı anda düğmeye bastı. ’

Bayraklı’’da yatırım atağı




Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’’ın talimatıyla Gümüşpala’’da yapılacak otopark/ pazaryeri/futbol sahası kompleksi ve Şehit Ümit Boz Tesisleri’’nin yenilenmesi işine başlanırken, Yamanlar Pazaryeri’’ne ek gölgelik işi ile Osmangazi Deprem Etüt Merkezi de yapılıp kısa sürede bitirildi.


Her projenin kısa sürede bitirilmesini hedeflediklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; ’“Bir işe başlanması kadar bitişine yönelik hedef koyulmasını da önemsiyoruz. Temeli atılan ve başlanan her projenin hedef bitiş tarihleri belli. Yılbaşına kadar tümünü kullanılır hale getireceğiz. Pazaryeri ilçemizin öncelikli sorunlarından, çağdaş ve halkın ihtiyaçlarına yanıt veren komplekslerle yola çıktık. İnanıyorum ki; o bölgelerdeki beklentileri karşılayacak ve verim alınacak projeler hayata geçiriyoruz.’” diye konuştu.
 
İlk temeller atıldı
Gümüşpala Mahallesi ile çevresinin büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan çok amaçlı tesisin temelini attıklarını belirten Başkan Karabağ, yaklaşık 3000 m2’’lik alana yapılacak kompleksin iki katlı olacağını, zemin katının haftada bir gün pazaryeri diğer günlerde ise kapalı otopark olarak hizmet vereceğini söyledi. Tesisin ikinci katına ise 450 kişilik tribünü olan futbol sahası yapacaklarını dile getiren Karabağ, sahayı 62 x 36 metre ebadında suni çim saha olarak yapacaklarını belirtti.
 
Yılbaşında bitecek
Pazaryerlerini sokak aralarından kaldırmak istediklerini her fırsatta söyleyen Başkan Karabağ, sokak arası pazaryerlerinin özellikle kent içinde büyük risk yarattığını ve bundan sonra yapılacak her projenin belirledikleri kent vizyonu çerçevesinde yapılacağını söyledi. Başlanan bu proje ile çocukları sokaktan kurtarıp rahatlıkla futbol oynayabilecekleri alanı da tesis etmiş olacaklarını anlatan Karabağ, yılbaşında bitirecekleri tesisin aynı zamanda halkın düğün ihtiyacını karşılayacak durumda olacağını dile getirdi.
 

 
2. Lig müsabakaları oynanabilecek
Aynı zamanda Alparslan Mahallesi’’nde bulunan Şehit Ümit Boz Tesisi’’nin yenilenmesi işine de başladıklarını anlatan Karabağ, buraya 450 kişilik 2. Lig müsabakalarının oynanabileceği büyüklükte bir stadın yeniden yapılacağını ifade etti. İçindeki sosyal tesisi, yeşil alanları ve spor sahasıyla bölgenin çehresini bir anda değiştireceğine inandığını belirten Karabağ, burada oynanacak resmi müsabakaların çevreye büyük hareketlilik ve prestij kazandıracağını söyledi.
 
Binalara deprem testi
Öte yandan Türkiye’’nin deprem bölgesinde konumlandığına dikkat çeken Karabağ, Osmangazi’’de 102 m2 alana inşa ettikleri Deprem Etüt Merkezi sayesinde Bayraklı’’daki binaların depreme dayanıklılığını yapılardan alınacak numunelerle laboratuar ortamında kendilerinin test edeceklerini ifade etti. Bu laboratuardan çıkarılacak sonuçlara göre binaların çürük olup olmadığını saptayacaklarını ifade eden Karabağ, binanın inşaatının bittiğini ve en kısa sürede laboratuarda kullanılacak araç gereçlerin teminini yaparak faaliyete başlayacaklarını kaydetti. Karabağ; taahhüt alarak yapacakları deprem denetimlerine bir an önce başlayacaklarını açıkladı.
 
Yamanlar pazaryeri genişletildi
Son olarak Yamanlar Pazaryeri’’nin mevcut 1585 m2 olan alanına 1000 m2’’lik ek gölgelikli alanı yapıp bitirdiklerini dile getiren Karabağ, böylelikle halkın pazaryeri ihtiyaçlarını gerek duyuldukça zaman içinde karşılanacağını sözleri ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’’den bembeyaz bir kampanya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, okullarda günlük ve dayanıklı süt dağıtımı ...
Tartan: 6 ayda temizlik devrimi yaptık
Hakan Tartan, göreve geldikten sonra ilçenin fotoğrafını çekip 6 ayda ...
Konak’’ta kurslara büyük ilgi
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’’nün düzenlediği kurslara rekor başvuru yapıldı. ’
 
Buca Belediye bütçesi ile "açılışsız" bir yıl
Buca Belediyesi 3. Olağan Meclisi toplantısında 2010 yılı bütçesi görüşüldü. ...
Metro ikmal inşaatına 3 talip!
Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular metro hattının 1. kısmı için ikmal ...
Çaylı’’da rahvan yarışları heyecanı
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Çaylı beldesinde her yıl geleneksel ...
 
Organik oyuncak projesine yoğun ilgi!
Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan Organik Oyuncak Üretimi Projesi ...
İzmirli ünlüler İzmir’’i konuşacak
İzmir’’in kültür kentine dönüşmesi için gerekli stratejiyi belirlemek ...
İzmirli öğrenciler ’“tebeşir tozundan’” kurtuluyor
Büyükşehir Belediyesi, kentteki ihtiyaçlı okullara 870 adet beyaz laminant ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva