HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2010 Salı - 00:00

Hayvanseverler sokak köpeklerinin akıbetini soruyor

İzmir'de hayvan platformu üyeleri, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı hareket ettiğini öne sürdükleri Başkan Aziz Kocaoğlu'nu İzmir Valiliği'ne şikayet etti.’

Hayvanseverler sokak köpeklerinin akıbetini soruyor

İzmir'de hayvan platformu üyeleri, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı hareket ettiğini öne sürdükleri Başkan Aziz Kocaoğlu'nu İzmir Valiliği'ne şikayet etti.’
 
İZMİR- Hayvan Dostları Derneği’’nden Ender Adadan, Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYDER) Başkanı Nebiha Deprem, DOHAYDER İletişim Sorumlusu Esin Önder, Hayvan Severler (HAYSEV) İzmir Şubesi Başkanı Suna Eken Akatürk ve Seferihisar Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fevziye K. Özkan ile Konak Meydanı'nda tarihi Saat Kulesi önünde, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu'ya yapacakları ziyaret öncesi, açıklamada bulundu.
 
Adadan, İzmir'deki bazı ilçelerde başı boş gezen sokak köpeklerinin durumunun kamuoyu gündemine getirilmesinin ardından, Kocaoğlu'nun bunların tek merkezde toplanması için ilçe belediye başkanlarına basın aracılığıyla yaptığı duyurunun, suç oluşturduğunu öne sürdü. Kocaoğlu'nun açıklamasının çok üzücü olduğunu belirten Adadan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Gökhan Özdemir'in de istifa ettiğini öğrendiklerini, İzmir'deki hayvan platformu üyeleri arasında istifanın ’“şok etkisi yarattığını’” söyledi.
 
Ender Adadan, şöyle konuştu: ’“Bornova Belediyesi 6 ay içinde 750, Güzelbahçe 236, Buca 126, Karabağlar 183, Menemen de 50 köpeği, İzmir Büyükşehir Belediyesi köpek barınağına gönderdiğini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin 500 ve 1000 kapasiteli iki barınağı mevcuttur. Sasalı'da 627, Işıkkent'teki bakım evinde de 703 köpeğin bakıldığı basına yansımıştır. Belediyelerin beyanlarının toplamı 8 bin 795 köpektir. Gönderilen köpeklerin 7295’’i nerededir?’”
 
Adadan, İzmir Valiliği İl Hayvan Haklarını Koruma Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ile görüştüklerini, Kocaoğlu hakkında ''Suçu övmek ve görevi ihmal, suça katılmak'' iddialarını içeren dilekçeyi kendisine verdiklerini ifade etti.
 
Vali Yardımcısı Tunçsu'nun dilekçelerini gereğinin yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile ilçe belediyelere sevk ettiğini dile getiren Adadan, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Vali Yardımcısı Tunçsu, görüşmede Ege Bölgesi Sanayi Odası ile İzmir Valiliği'nin ortaklaşa yürüttüğü hayvanların kısırlaştırılması ve barınak projesini açıkladı. Ağustos ayında bunun tanıtılacağını söyledi. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda, sokak hayvanları için 'kısırlaştır, aşıla, beslenme noktası kur ve yaşat' diyor. Biz yerel, genel tüm ilgililerden bunu bekliyoruz."
 
KOCAOĞLU RANDEVU VERMEDİ
DOHAYDER İletişim Sorumlusu Esin Önder ise, defalarca randevu istedikleri halde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’ndan randevu alamadiklarını belirterek, ’“Yazdığımız dilekçelere ek olarak bilgi edinme kanununu koyduğumuz halde yanıt alamadık. 5199 Sayılı kanunda ’‘Belediyeler ve gönüllü kuruluşlar birlikte çalışırlar" demekle birlikte Başkan Yardımcısı Serpil Güngör'ün Büyükşehir Belediyesi’’nden Konak Belediyesi’’ne geçmesinden sonra bu kesinlikle mümkun olmamıştır. Sayın Vali yardımcımızdan Başkan Kocaoğlu'nu kanunu uygulamaya davet etme konusunda yardım istedik’” dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkadaşının yerine 6 ay askerlik yaptı!
Ereğli'de bir iş adamı ile yerine askere gönderdiği kişi yakalandı. ...
İzmir Üniversitesi’’nde mezuniyet coşkusu
İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Programcılığı, Elektronik ...
İlk Türk insansız hava aracı uçuşa hazır
1992 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren TAI, ilk Türk insansız ...
 
Torbalı’’da feci kaza: Kamyon sürüye çarptı
Sebze yüklü kamyon Sağlık Köyü’’nde önüne çıkan sürüye çarptı. Kazada ...
İzmirli ressam hizmetçisini mi dövdürdü?
İzmirli ressam Aysun Çelikel, hizmetçisi İnci Yıldırım’’ı odaya kilitleyip ...
Demet'in eşinden Çeşme’’de silahlı tehdit!
Ünlü sanatçının sahne aldığı mekanın sahiplerini alacak nedeniyle silahla ...
 
Anıl’’ın ölümü müdürün kusuru!
Bornova’’da okulun otomatik kapısına sıkışarak yaşamını yitiren 17 yaşındaki ...
4 yılda 160 ülke gezen Müdürvekili!
Başbakan Erdoğan'ın akrabası olan Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ...
Gül’’ün oğlu rekorla Harvard’’lı oldu
Cumhurbaşkanı Gül'ün küçük oğlu Mehmet Emre, kırılması zor bir rekora ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva