HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2010 Salı - 00:00

4 yılda 160 ülke gezen Müdürvekili!

Başbakan Erdoğan'ın akrabası olan Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Güsamettin Erdoğan’’ın 4 yılda 160 ülke gezmesi CHP tarafından Meclis’’e taşındı.’

4 yılda 160 ülke gezen Müdürvekili!

Başbakan Erdoğan'ın akrabası olan Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Güsamettin Erdoğan’’ın 4 yılda 160 ülke gezmesi CHP tarafından Meclis’’e taşındı.’
 
İSTANBUL - İstanbul’’un Eyüp İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’’nü 4 yıldır vekaleten yürüten ve eğitim camiasında ’“160 ülkeyi dolaştığı’” konuşulan Güsamettin Erdoğan’’ın yurtdışı gezileri, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşındı.
 
İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, ’“Yurtdışı gezilerinin masraflarını kim karşılıyor? Kaç ülkeye gitti ve kaçına resmi görevli olarak gitti? Gezideyken ek ders ücreti aldı mı? Akrabalık dereceniz nedir?’” gibi sorular soruldu. Aynı zamanda TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olan Muharrem İnce, Eyüp’’e 4 yıldır asil müdür atanmama nedenini de sordu.
 
Habertürk gazetesinin haberinde İstanbul’’da eğitim camiasının ’“Amerika’’dan Japonya’’ya, Tayland’’dan Güney Afrika’’ya, İngiltere’’den Bulgaristan’’a 160’’dan fazla ülkeyi dolaştı’” dediği ve ’“Evliya Çelebi’” lakabını taktığı Güsamettin Erdoğan’’ı iddialarla ilgili aradığında yine bir seyahatte olduğu ortaya çıktı.
 
Konuyla ilgili olarak arandığı zaman Kapadokya’’da bir gezide olduğunu belirten Erdoğan, ’“Verilemeyecek hesabım yoktur. Türkiye’’nin örf-adet ve gelenek-göreneklerini tanıtmaya çalışıyorum’” dedi.
 
İddialara göre Güsamettin Erdoğan, dünyanın değişik ülkelerinde çekilip Milli Eğitim Müdürlüğü’’nün resmi sitesine koyduğu fotoğrafları haberle ilgili kendisinin aranmasından sonra kaldırıldı.
 
BİN 300 EURO’’YA 18 GÜN GEZİ
Erdoğan, yüzlerce fotoğrafın öyküsünü ise şöyle anlattı: ’“Kaplan fotoğrafları Singapur’’da çekildi. Maliye Bakanı Şimşek de kaplanı kucağına almıştı. Bu aslında çok büyük bir cesaret örneği. Singapur aslanı diyorlar. Neler kattı eğitim açısından, çocuklara sorun. Okuyan, öğrenen ve öğreten biriyim. Geziler, eğitim açısından bize çok şey kattı. Devletin adını, Türk bayrağını dünyanın her yerinde duyuruyorum. Bakarsınız büyüklerimiz takdir eder, Turizm Bakanlığı’’nda çalışırız.’”
 
Seyahatleri ’“kardeş okul’” etkinliği kapsamında yaptıklarını belirten Erdoğan, ’“Yurtdışında 100’’ün üzerinde kardeş okulumuz var. ABD’’nin New York kentinden Japonya’’nın Kyoto’’suna, Endonezya’’dan Bosna’’ya kadar o ülkelerdeki devlet okullarıyla kardeşiz. Devletten para almadık. Masrafı kendim karşıladım. Dünya küçük, ulaşılamayacak yer yok. 18 günlük Uzakdoğu gezisi için bin 300 Euro ödedim’” dedi.
 
GÜLEN'İN OKULLARINI DA ZİYARET EDİYORUM
Mesleğinin öğretmenlik olduğunu belirten Erdoğan, ’“Bugün müdürüm, yarın yine öğretmenlik yaparım. KPSS’’de 50’’nin üzerinde İngilizce ve Arapça bilen sayılı müdürlerden biriyim. Marmara İlahiyat mezunuyum. Din eğitimi alanında da doktora öğrencisiyim.
 
Yurtdışında Türkiye’’nin resmi devlet okulları olduğu gibi Fethullah Gülen’’in sahibi olduğu Türk okulları var. Türkiye’’de yetişmiş kardeşlerimiz bir cemaat adına veya ne derseniz deyin, orada Türk bayrağı dalgalandırıyorlar. Biz gittiğimiz ülkelerde onları da ziyaret ediyoruz. Onları da orada görmekten utanmıyoruz. Bu da Türkiye’’nin değil, dünyanın bir realitesi’” dedi.
 
Görev yaptığı Eyüp İlçesi’’nde İstanbul Boğazı’’nı görmeyen çocuklar bulunduğunu anlatan Erdoğan, ’“Öğrencilerimizi Boğaz’’a da götürüyoruz. Gezdirilmeleri için resmi emir verdik. Bayrağımızı, bizi tanımayan Arap zanneden, Singapurlulara, Malezyalılara, Amerikalılara, Portekizlilere, İtalyanlara, Fransızlara anlatmaya devam edeceğiz. Her yiğidin kendine göre yoğurt yiyişi var. Diğer ilçeler gitmiyorsa, gidebilirler’” dedi.
 
BAŞBAKAN’’IN AKRABASI OLMAKTAN GURURLUYUM
Soru önergesinde yer alan Başbakan’’la akrabalığını Başbakan’’dan önce yanıtlayan Güsamettin Erdoğan, ’“Sayın Başbakan akrabamdır. Kendisiyle, akraba olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye’’de başbakan çıkarmış sayılı ailelerden birine mensup olduğum için gururluyum’” dedi. Türkiye’’nin örf-adet gelenek göreneklerini tanıtmaya çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, Eyüp’’ün adını dünyanın her yerine, mümkün olsa daha öteye götüreceğini bildirdi.
 
Eğitime ve barışa kendi çapında katkıda bulunmak için bu gezilere gittiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: ’“Bir hikaye var ya orman yanıyormuş da, serçe gagasıyla yangına su getirmiş. Yangını söndürecek olan ben değilim. Ben oralara gagamla su taşıyorum. Dünya barışına katkı sağlamak için Adem ile Havva’’nın bütün çocuklarının tanışması, onlar arasında kan olmaması, çocukların kanının akmaması, artık anne babaların ağlamaması için çalışıyoruz.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül’’ün oğlu rekorla Harvard’’lı oldu
Cumhurbaşkanı Gül'ün küçük oğlu Mehmet Emre, kırılması zor bir rekora ...
Giresun’’da sıcak saatler: 1 terörist öldürüldü
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler ...
Öğrencilerden 525 için 1000 imza!
Bornova’’da metrodan kampüse ulaşımı ücretsiz sağlayan 525 otobüs hattını ücretli hale ...
 
’“Kaymakam zorla öptü’”
Eski Güzelbahçe kaymakamı, bir sekreterine cinsel saldırıdan 3 yıl, ...
Başbuğ’’un yerine Koşaner
YAŞ toplantısında durumları ele alınacak 134 komutan belli oldu. Genelkurmay ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
 
'Osman Baydemir'i öldürmem istendi'
Gaziantep'te görev yapan bir asker, Zirve Yayınevi davasına bakan  ...
Elektrik süpürgesi öldürdü
İzmir'de, elektrik süpürgesinin fişini çekerken akıma kapılan Sebahattin ...
Hastanenin kanser ilaçları çalındı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Faktültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’’nin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva