HABERLER>DÜNYADAN
26 Nisan 2010 Pazartesi - 00:00

Hamas çizgi filmle mesaj gönderdi

İsrailli asker Gilad Şalit'i yaklaşık 4 yıl önce bir askeri operasyonla kaçıranlar arasında yer alan Hamas’’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Şalit'in tabutla İsrail'e geri dönebileceğini ima eden bir çizgi film yayımladı.’

Hamas çizgi filmle mesaj gönderdi

İsrailli asker Gilad Şalit'i yaklaşık 4 yıl önce bir askeri operasyonla kaçıranlar arasında yer alan Hamas’’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Şalit'in tabutla İsrail'e geri dönebileceğini ima eden bir çizgi film yayımladı.’
 
TEL AVİV - Bilgisayarda hazırlanan çizgi filmde, tutuklu takası ile ilgili görüşmelerde bir gelişme sağlanamazsa Şalit'in, kayıp İsrailli havacı Ron Arad ile aynı kaderi paylaşabileceği mesajı veriliyor.
 
Yaklaşık 3 dakikalık çizgi filmde, Şalit'in babası Noam Şalit, elinde oğlunun resmiyle sokaklarda amaçsız dolaşırken görülüyor. Yollardan birinde, oğlu için 50 milyon dolar, Arad için de 10 milyon dolar ödül vadedilen gazeteleri gören baba Şalit, bunları çöpe atıyor.
 
Sonunda bir tutuklu anlaşması yapılırken, baba Şalit, Gazze Şeridi ile sınır geçişi Erez'e geliyor ve orada yaşlanmış bir şekilde bekliyor. Geçen arabaların birinde oğlunun cenazesinin bulunduğu tabutu gören baba tam o sırada irkilerek uyanıyor. İbranice seslendirilen çizgi film, "Hala umut var" sözleriyle bitiyor.
 
 
İzzeddin El Kassam Tugayları'nın sitesinde, İbranice ve Arapça yazılarla yayımlanan ve İbranice seslendirilen çizgi filmde, İsrailliler'e ''Şalit'in sağ olarak dönmesini istiyorlarsa, Filistinli tutukluların serbest bırakılması için hükümetlerine baskı yapmaları'' isteniyor.
 
Görüntülerdeki mesajlarda ayrıca, El Kassam Tugaylarının, İsrail'i tutuklular ve kaçırılanlarla ilgili bir bakanlık kurmaya yöneltecek kadar yeni Şalitleri esir alacağı da kaydediliyor.
 
Gilad Şalit, İzzeddin El kassam Tugayları, İslam Ordusu ve Halk Direniş Komiteleri'nce düzenlenen bir operasyonla, 25 Haziran 2006 yılında Gazze'ye kaçırılmıştı. Güney Lübnan'da 1986'da uçağı düştükten sonra Hizbullah örgütünce kaçırıldığına inanılan Ron Arad'dan da o tarihten bu yana haber alınamamıştı.
 
BABA ŞALİT: TALİHSİZLİK
Şalit'le ilgili çizgi film, hem Şalit'in babası, hem de İsrail Başbakanlığı'ndan tepki aldı.
 
Baba Noam Şalit, Hamas liderlerinin Filistinli tutukluların serbest bırakılması çabalarına yoğunlaşacakları yerde, Şalit ailesine ve İsrail kamuoyuna karşı zaman zaman psikolojik savaş tekniklerine başvurmalarının talihsizlik olduğunu söyledi.
 
Noam Şalit, "Hamas liderleri, filmler yapmayı durdurup, kendi liderlerince uzun süredir rehin olarak tutulan Gazzeliler'in ve Filistinli tutukluların gerçek çıkarlarını dikkate alırlarsa daha iyi ederler" dedi.
 
İsrail Başbakanlığı da İçişleri Bakanı Fethi Hamad'ın kızının İsrail'in de onayıyla tedavi edilmek üzere Ürdün'e nakledilmesine atıfta bulunarak, Hamas liderliğinin bundan iki gün sonra Şalit ailesinin hassasiyetleriyle oynayan bir film yayımlamasının, terör örgütünün gerçek karakterini ortaya koyduğunu belirtti.
 
"Bu,  arabuluculuk teklifiyle ilgili karar vermekten kaçınan Hamas yönetimine yardım için girişilmiş müessif yeni bir eylemdir" denilen açıklamada, Hamas liderlerinin aylardır Mısır'ın himayesinde, Alman arabulucu tarafından masaya konulan tutuklu takası ile ilgili "insani anlaşma önerisine" yanıt vermekten kaçındıkları ifade edildi.
 
Hamas sözcüsü Fevzi Barhum ise Gilad Şalit'in serbest kalmasının İsrail'de art arda gelen hükümetler tarafından engellendiğini öne sürüp, video mesajındaki amacın, İsrailliler'in takas anlaşması için hükümetlerine baskı yapmalarını sağlamak olduğunu bildirdi.
 
Barhum, Netanyahu hükümetini de öncekilerle aynı yoldan gidip, Filistinli grupların taviz vermesini bekleyerek zaman kaybettiğini belirtti, Şalit'in serbest kalmasını istiyorsa İsrail'in bir an önce Hamas'ın tutuklu takası ile ilgili koşullarını kabul etmesini istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Chavez: Santos’’u seçerseniz savaş çıkar
Venezuela lideri Chavez komşu Kolombiya'daki başkanlık seçiminin ...
Türk bakandan ’‘dini semboller kalksın’’ önerisi
Almanya'nın ilk Türk kökenli bakanı Aygül Özkan'ın okullarda ...
Körfeze günde bin varil petrol sızıyor
Meksika Körfezi'ndeki petrol platformundaki sızıntı bir çevre felaketine ...
 
Stephen Hawking'ten ilginç uyarı
İngiliz bilim adamı Stephen Hawking, uzaylıların varlığının neredeyse ...
Afganistan'da intihar saldırısı: 4 ölü
Afganistan'ın güneydoğu bölgesinde bir Amerikan özel güvenlik firması ...
Almanya’’nın Türk bakanı ölüm tehdidi alıyor!
Alman "Bild am Sonntag" gazetesi, Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal İşler, ...
 
Pakistan'da 26 Taliban öldürüldü
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Orakzai aşiretler bölgesinde güvenlik ...
Wall Street yanarken porno izlemişler!
Bernard Madoff'un 50 milyar dolarlık dolandırıcılığını yakalayamayan ...
Obama ’“soykırım’” demedi
ABD Başkanı Obama, merakla beklenen 24 Nisan açıklamasında "soykırım" ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva