HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2012 Çarşamba - 09:15

Gürkan, Cem Ve Mumcu türkülerle anıldı

Konak Belediyesi, yaşamları boyunca Türkiye’nin çağdaşlığı, toplumun ilerlemesi ve düşüncenin özgürleşmesi için çalışan Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem Ve Uğur Mumcu’yu “Uzun İnce Bir Yoldayız, Onların Yolu; Hepimizin…” adlı etkinlikle andı.

Gürkan, Cem Ve Mumcu türkülerle anıldı

İZMİR - Türk siyasetinin hem en demokrat hem de en erdemli isimlerinden olan ve birer yıl arayla yaşamlarını yitiren Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem ile kalemiyle verdiği demokrasi mücadelesi yolunda şehit düşen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu için yol arkadaşlarının katılımıyla görkemli bir anma töreni düzenlendi.
 
Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen anma günü nedeniyle sevenleri Benal Nevzat Toplantı Salonu’nu doldurdu. Konuşmacılar Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin çağdaş siyasi hayatında bıraktıkları izleri ve kazanımları anlattılar.
 
22 Ocak 2006’da yaşama gözlerini yuman Aydın Güven Gürkan 26 Ocak 2007’de yitirdiğimiz İsmail Cem ve 24 Ocak 1994’de bombalı saldırıda katledilerek yaşamını yitiren Uğur Mumcu türkülerle anıldı. İzmir Devlet Konservatuarı Opera sanatçılarından Yunus Kırılmış okuduğu Nazım Hikmet şiirleriyle birlikte Ahmet Arif, Ruhi Su gibi ustaların unutulmaz eserlerini seslendirdi. Aydınlık bir Türkiye özleminin bir kez daha dile getirildiği programa Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, SODEV Başkanı Hüseyin Çorlu, Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Serdar Kızık konuşmacı olarak katıldı.
 
Ocak ayının gazeteciler için üzücü bir ay olduğunu hatırlatan Atilla Sertel, Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Onat Kutlar, Muammer Aksoy, Hrant Dink gibi isimlerin yitirildiği tarihlerin ocak ayında olduğunu söyledi Sertel, “Uğur Mumcu, karanlıkların üstüne yürüyen bir insandı. Uğur Mumcu demek tam bağımsız Türkiye demek, çağdaşlık, demokrasi, cumhuriyet, aydınlanma demek. Onu anladığımız ve yolunda korusuzca yürüdüğümüz zaman Uğur Mumcu yine bizimle demektir” dedi. Serdar Kızık ise “Türk aydınlanma hareketinde öldürülen tüm isimlerin ortak noktası, Atatürk’e, Cumhuriyet değerlerine, Kuvayi Milliye ruhuna sahip çıkmalarıdır” diyerek Türkiye’de basın özgürlüğünün sağlanması için faili meçhul cinayetlerin katillerinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.
Sadece siyaset ve gazetecilikte değil, tüm yaşamlarında ilkeli, sevgi dolu olan; Ulu Önder Atatürk’ün ve Cumhuriyetin değerleri için mücadele eden; Türkiye’nin geleceğine ışık yakan üç önemli insanı anmaktan onur duyduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan
Tartan şunları söyledi:
 
 “Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele etmiş üç önemli isim. Bugün her şeye rağmen çağdaş bir Türkiye’den söz ediyorsak Sayın İsmail Cem’in, Sayın Aydın Güven Gürkan’ın, Sayın Uğur Mumcu’nun büyük katkısı vardır. Onların etkili olması ile siyaset, toplumsal yaşantıda, ekonomide, kültürde önemli kazanımlar sağlanmıştır. Benim için en büyük mutluluk, bu anıt isimleri tanımam, onlarla aynı masayı paylaşmış olmamdır. Onlardan çok şey öğrendim. Onlardan öğrendiklerimden kırıntılar serpiştirebiliyorsam hayatıma ne mutlu bana. Onları sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Konak Belediye Başkanı olarak vefayı toplumun en önemli erdemi kurma çabamız sürecek.”
Tük siyasetine damga vuran, aydınlık düşüncenin simgesi haline dönüşen üç büyük insanın; Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve Uğur Mumcu’nun özlemle anıldığı gecede Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’na duyarlı İzmirliler akın etti. Konak Belediyesi tarafından hazırlanan belgesel ise gözyaşlarıyla izlendi. Gecenin sonunda ise Yunus Kırılmış, bağlamasının tellerine üç güzel insan için vurdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçanyol'da eski ihale iptal yenisi yolda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ihalesini iptal ettiğini ...
Uğur Mumcu yağmurlar altında anıldı
19 yıl önce katledilen gazeteci Uğur Mumcu, Selçuk’ta düzenlenen törenle anıldı.
Narlıdere Mumcu’yu Andı
Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu Katledilişinin 19. Yılında, Narlıdere’de büstü ...
 
Çiğli'den yağmur altında Mumcu'ya anma töreni
Araştırmacı gazeteci – yazar Uğur Mumcu katledilişinin 19. Yılında Çiğli ...
Aliağa’ya 12,5 milyon liralık dev bir yatırım daha
Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyumlu çalışması, ...
Konak’a yeni kardeş geldi
Yunanistan’ın Drama Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Konak Belediye ...
 
Bornova Belediyesi ilçeye bir kent müzesi kazandırıyor
Bornova Belediyesi’nin restorasyonunu yaptığı Dramalılar Köşkü, Türk-Yunan ...
Çiğli deve güreşleri ile şenlenecek
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ocak Pazar günü Harmandalı’da 4. Geleneksel ...
Konak Belediyesi’nin sağlık seminerleri devam ediyor
Tüm dünyada ciddi bir ölüm nedeni olan bu hastalık yüzünden her yıl yaklaşık ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva