HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2012 Salı - 15:12

Uğur Mumcu yağmurlar altında anıldı

19 yıl önce katledilen gazeteci Uğur Mumcu, Selçuk’ta düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu yağmurlar altında anıldı

İZMİR - Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün yıl dönümü dolayısıyla İstasyon Meydanı ile Uğur Mumcu Sevgi Yolu arasında anma yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Başkanı Hasan Uysal ,sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İlk olarak İstasyon Meydanında bir araya gelen katılımcılar ellerinde Türk bayraklarıyla “Uğurlar Olsun” şarkısını söyleyerek Uğur Mumcu Anıtı’na kadar yürüdüler. Anıtın önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Başkanı Hasan Uysal, “1993 yılının 24 Ocağında ülkemizi karanlığa götürmek isteyen yobazlar tarafından şehit edilen “yiğidimiz aslanımız” edebiyete intikalinin 19.yılında onu anmak için buradayız. Demokrasi şehidimiz bakın ne diyor? Kemalizm benim yaşam şeklimdir. Atatürkçülük kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük özellikle emperyalizme karşı kurtuluş savaşını başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğedir. Atatürkçü, Özgürlükçü, Cumhuriyetçi, insan hakları savunucusu, laik, anti emperyalist ve yobazlığa ödün vermeyen kişiliği ile Uğur Mumcu’nun yerinin doldurulması çok zordur. Yüzlerce gazeteci, yazar ve aydınımız bugün hapishanelerde. Bölgemiz ve ülkemiz üzerinde emperyalist oyunlar ve projeler dün olduğu gibi bugünde uygulanmakta. Bir yandan bölücü teröristlerin diğer yandan yobaz faşistlerin ülkemizi karanlıklara sürüklemek için çeşitli komplolar içinde olduğu bugünlerde gerçekleri cesurca haykıran bağımsızlık ve demokrasi savaşçılarının eksikliğini daha çok hissediyor ve görüyoruz” dedi.
 
Bundan 19 yıl önce yobaz faşistlerce Uğur Mumcular, Bahri Üçoklar, Gaffar Okkanlar, Ahmet Taner Kışlalılar gibi daha bir çok özgürlük ve demokrasi aşığı aydınların silahla katledilerek susturulduğunu vurgulayan Uysal “ bugün de maalesef birçok yazar, Atatürkçü Aydınımız ileri demokrasi teraneleri altında suçlarının ne olduğunu bilmeden tutulmakta ve susturulmaktadır. Biz “Uğur” gibi onlar içinde adalet istiyoruz. Bir ülkede düşüncelerinden dolayı insanlar öldürülüyorsa, yazarlar hapislerde çürütülüyorsa, bir ülkede paşalar sorgusuz sualsiz yargılanıp düzmece iddianamelerle suçlanıyorsa, bir ülkede korku imparatorluğu yaratılıp insanlar yıldırılıyorsa, bir ülkede yüzyıl geride kalmış düşüncelerin özlemi bekleniyorsa o ülkede demokrasi olamaz. O ülkede çağdaşlıktan bahsedilemez ancak ve ancak o ülkede faşizm, dikta olur” dedi.
 
Uğur Mumcu’nun “ Bir Gün Mezarlarında Güller Açacak Ey Halkım Unutma Bizi, Bir Gün Sesimiz Hepinizin Kulaklarında Yankılanacak, Ey Halkım Unutma Bizi! diyerek hepimize mesaj gönderdiğini ifade eden Hasan Uysal, Bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük meşalesi Uğur Mumcu bağımsızlık ve özgürlük aşığı bu millet ve biz Atatürkçüler seni unutmayacağız. Rahat uyu Ruhun Şad Olsun. Uğurumuzu 19 yıl önce kaybettik. Ama özgürlük ve demokrasi umudumuzu yitirmedik yitirmeyeceğiz. Vatanını milletini büyük bir aşkla seven uğur mumcu bir demokrasi ve devrim şehididir diyerek anısının önünde sevgi ve saygıyla eğildiklerini sözlerine ekledi.
 
Törende Emekli Öğretmen Emine Hacer Yoğun’un günün anlam ve önemine ilişkin şiir okumasının ardından tüm katılımcılar “Yiğidim Aslanım” şarkısını söyleyerek Uğur Mumcu Anıtı’na karanfiller bıraktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Mumcu’yu Andı
Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu Katledilişinin 19. Yılında, Narlıdere’de büstü ...
Çiğli'den yağmur altında Mumcu'ya anma töreni
Araştırmacı gazeteci – yazar Uğur Mumcu katledilişinin 19. Yılında Çiğli ...
Aliağa’ya 12,5 milyon liralık dev bir yatırım daha
Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyumlu çalışması, ...
 
Konak’a yeni kardeş geldi
Yunanistan’ın Drama Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Konak Belediye ...
Bornova Belediyesi ilçeye bir kent müzesi kazandırıyor
Bornova Belediyesi’nin restorasyonunu yaptığı Dramalılar Köşkü, Türk-Yunan ...
Çiğli deve güreşleri ile şenlenecek
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ocak Pazar günü Harmandalı’da 4. Geleneksel ...
 
Konak Belediyesi’nin sağlık seminerleri devam ediyor
Tüm dünyada ciddi bir ölüm nedeni olan bu hastalık yüzünden her yıl yaklaşık ...
Gönüllü gençler, kadınları iş hayatına hazırlayacak
İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gelir düzeyi düşük olan semtlerde ...
Yamanlar dağı mesire yeri bahara açılacak
Yamanlar Dağı’na yapılmakta olan Gençlik Merkezi bahar aylarında tamamlanarak ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva