HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2012 Salı - 19:47

Uçanyol'da eski ihale iptal yenisi yolda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ihalesini iptal ettiğini açıkladığı Uçanyol Projesi revize edilerek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Uçanyol da eski ihale iptal yenisi yolda!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı’nın karşı karşıya kalmasına neden olan Konak Tünelleri bağlantı yolu ve Uçanyol Projesi’nde yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi, daha önce iptal edeceğini duyurduğu fakat resmi işlem beklediği Uçanyol’u resmen iptal ederken projeyi yeniledikten sonra tekrar ihaleye çıkma kararı aldı.
 
Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Aker, milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katıldığı tören ile 24 Eylül’te Yeşildere Mehmetçik Parkı’ndan temeli atılan Konak Tünelleri’nin devamında yer alan Uçanyol Projesi iki kurumun karşı karşıya gelmesine neden olmuştu. Bakanlık ile Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşmazlığa neden olan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun tünel projesinin yanında kadük kaldığı gerekçesiyle ihalesini iptal edeceğini açıkladığı ve bakanlığın yapmasını istediği Uçanyol ve devamındaki Menderes Caddesi’ne bağlantı yolu çalışmasında önemli bir gelişme yaşandı. Tünel ile kavşağı yapacağını yazıyla belediyeye bildiren Karayolları’nın açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi de Uçanyol ve viyadükler ile Menderes ile Onat Caddeleri bağlantı yolu için ihaleye çıkma kararı aldı. Belediye, projeyi hayata geçirecek ve ulaşımın kesintisiz sağlanması için büyük çaba sarf edecek. Karayolları’nın yaptığı tünelden çıkan araçlar kavşağı geçip belediyenin yaptığı Uçanyol üzerinden Menderes Caddesi’ne oradan Buca’ya ve otogara kadar uzanacak.

YENİ İHALE YAKINDA
Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü’nden beklenen yazının geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Tünelin çıkışında kavşağın dışında kalan Menderes Caddesi’ne ve oradan Onat Caddesi’ne kadar uzanan yol için ihale hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Karayolları’nın tünel projesi ile birlikte doğru orantılı bir şekilde işlem yapacaklarını dile getiren yetkililer, “İhalenin iptali için Karayolları’nın devir aldığına dair yazısı gerekiyordu. Bu yazı gelmedi ama Karayolları’nın tünel ve sonrasında yapacağı kavşak projesi geldi. Bu proje bizim Uçanyol Projesi ile çakıştığı için ihale iptaline gerekçe oluşturdu. Biz de daha önce yaptığımız ihaleyi resmen iptal edip yeni ihaleye çıkmaya karar verdik. İçinde viyadük ayakları üst yolun da olacağı tren yolundan sonraki kısmı yapacağız. İhale hazırlıkları için çalışmalar başladı” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuyla ilgili bürokratlara ‘işlemleri hızlandırın’ talimatı verdiği de öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 25 Ocak 2012 Çarşamba 11:51

Belediye neyimi uçurmuş.Görmüyormusun.Ulaştırma ve Dinleme bakanını,Kültür bakanını İzmir milletvekili yaptı.İç işleri bakanlığı ,Adalet bakanlığı,Maliye bakanlığı tüm birimleri ile belediyede .Bu bakanlıkların denetçileri belediye personelini geçicek yakında .2-3 günde birde diğer bakanlardan ziyaret var.Yani kısaca Hükümet devletin tüm birimleri ile belediye ile savaşıyor.Bu uğraş uçmıyan belediye için mi sence ne dersin ?

Yorumu oyla      14      6  
mehmet 25 Ocak 2012 Çarşamba 10:03

belediye neyi uçurmuş ki, bunu da uçursun...

Yorumu oyla      13      14  
İŞİMİZ İZMİR GÜCÜMÜZ İZMİR 25 Ocak 2012 Çarşamba 09:57

ne oldu şu konak tünellerinin akibeti hala bi çivi bile çakılmadı hayır çivi çakılırsa haberimiz olsun hahahahah:)))))))

Yorumu oyla      22      7  
İzmir'e Yazık.. 25 Ocak 2012 Çarşamba 08:19

Eminim uçururlar şimdi.. :)

Yorumu oyla      15      16  
jülide 24 Ocak 2012 Salı 20:18

sayın baskanım cok tessekür ediyoruz ucan yol cok önemli bir proje buca trafiginin kurtulusu dört gözle bekliyoruz benimde bir önerim büroklatlarınıza ilişkin lütfen yapacakları proje ve ihale süreçlerine ilişkin tarih isteyin ve belirtilen tarihlerde işini yetiştirmiyen bürokratlardan hesap sorun bürokratlar bu süreçleri çok geçiktiriyorlar. şirinyer pazaryeri ni de hızlandırırsanız bucadan ciddi destek gelecektir saygılarımla

Yorumu oyla      33      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uğur Mumcu yağmurlar altında anıldı
19 yıl önce katledilen gazeteci Uğur Mumcu, Selçuk’ta düzenlenen törenle anıldı.
Narlıdere Mumcu’yu Andı
Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu Katledilişinin 19. Yılında, Narlıdere’de büstü ...
Çiğli'den yağmur altında Mumcu'ya anma töreni
Araştırmacı gazeteci – yazar Uğur Mumcu katledilişinin 19. Yılında Çiğli ...
 
Aliağa’ya 12,5 milyon liralık dev bir yatırım daha
Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyumlu çalışması, ...
Konak’a yeni kardeş geldi
Yunanistan’ın Drama Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Konak Belediye ...
Bornova Belediyesi ilçeye bir kent müzesi kazandırıyor
Bornova Belediyesi’nin restorasyonunu yaptığı Dramalılar Köşkü, Türk-Yunan ...
 
Çiğli deve güreşleri ile şenlenecek
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ocak Pazar günü Harmandalı’da 4. Geleneksel ...
Konak Belediyesi’nin sağlık seminerleri devam ediyor
Tüm dünyada ciddi bir ölüm nedeni olan bu hastalık yüzünden her yıl yaklaşık ...
Gönüllü gençler, kadınları iş hayatına hazırlayacak
İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gelir düzeyi düşük olan semtlerde ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva