HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2011 Pazar - 17:09

MHP ile dalga geçti

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bahçeli'nin matematik hesaplarını tiye aldı ve 'MHP belki 70 yıl sonra iktidara gelir' dedi.

MHP ile dalga geçti

İZMİR - Bakan Ergün bir televizyon kanalında katıldığı programda, MHP'nin 2023 hedefini kendilerinin ortaya koyduğu iddialarına ilişkin bir soruya, “Ben bunları şeye benzetiyorum, bir dizi var bir televizyonda, orada bir tipleme var 'Seyyar Tayyar'. Bunlar bizim siyasetin Seyyar Tayyarları gibi adeta. O, bir konu olduğu zaman 'bunu ben buldum' diyor. 'İlk ben buldum' diyor. Bir de hikayesini anlatıyor. 'Ben bundan bir bahsettim patladı gitti' diyor. Her yere yayıldı. İşte bu arkadaşlar böyle” yanıtını verdi.
 
“70 YIL SONRA MESELA MHP İKTİDARA GELEBİLİR”
Bakan Ergün, 2023'ten kendilerinin bahsettiğini, bundan herkesin bahsedebileceğini belirterek, şöyle devam etti: “2023 ne? Cumhuriyet'in 100'üncü yılı. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında biz iyi bir Türkiye olsun diye düşünmüştük. Ama ne yaptınız peki? Düşündünüz de ne yaptınız yani? Bir hedef mi koydunuz? 500 milyar dolar ihracat diye bir şeyden mi bahsettiniz? 2 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklükten mi bahsettiniz? İşsizlik rakamının yüzde 5'e inmesinden mi bahsettiniz? Türkiye'nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmesinden mi bahsettiniz? Türkiye'nin siyasini gücünün ne olmasını tasarladınız? Bunun için hangi dış politika argümanlarını harekete geçirdiniz? (Hangi eksikleri doldurdunuz?) Hiç bir şey doldurmadınız. Nasıl doldurduğunu ben söyleyeyim. Sayın Bahçeli doldurmuş içini. Son zamanlarda matematiksel rakamlara filan çok heves etti. Ben de merak ettim. Niye bu işlere heves ediyor diye? 2023 mesela, Aydın'da bahsetmiş. 'Bugün bir şeyin farkına varıyoruz' diyor.
 
Aydın'ın plakası ne '9'. MHP'nin görüşlerinin temeli neye dayanır? '9'a, '9 ışığa' dayanır. Hedefimiz ne? 2023 lider ülke. Partinin bulunduğu sokağın adı ne? 2023 Sokak. Mahallenin adı ne? Kurtuluş Mahallesi. O zaman 9'la 2023'e Kurtuluş Mahallesi'nden gidiyoruz demektir bu. Bahçeli'nin 2023 vizyonu budur.
 
Ama onun dışında diyor ki şimdi. Partinin kuruluş yıldönümünde yıl 2009, iki sıfırı atarsınız, 29 kalır. 2 ile 9'u toplarsınız 11 eder. 29 ile 11'i de toplarsınız 40 eder. Partinin 40'ıncı kuruluş yıldönümü. Bütün bu rakamların yan yana gelmesi tesadüf değil. Biz iktidara geliyoruz arkadaş. Bu böyle ebcet hesabıyla olacak iş değil. Bu işler ciddiyet isteyen işlerdir. Bir yorum yapalım. 2023'ü bir daha yorumlasın Sayın Bahçeli. Mesela 2023'te ne var. İki tane 2 var. İkisini toplarsın 4 eder. Bir tane de 3 var. Onu da toplarsın 7 eder. 0'ı 7'nin yanına koyarsın 70 eder. Bu ne anlama gelir? 70 yıl sonra mesela MHP iktidara gelebilir. Veya 70'inci hükümete ortak olabilir. Şimdi 60'ıncı hükümet var Türkiye'de. Belki bir hesapta 2023 rakamından böyle çıkabilir.
 
Bunlar gayri ciddi bir yaklaşımla 2023'ten ben bahsettim. İstanbul'da iki şehirden biz bahsetmiştik. Bahsettikleri şehirlerden bir tanesi Zonguldak tarafında, bir tanesi de Saros Körfezi'nde. Yani ne Zonguldak İstanbul ne de Saros Körfezi İstanbul.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Ecevit’i anmadan abdest al
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, “Ecevit adını ağzına almak için abdest alman lazım” dedi.
Aydın Özcan göçmenleri ziyaret etti
Batı Trakya göçmeni İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Aydın Özcan, TBMM’de ...
CHP'li Turgay Bozoğlu Gaziemir'i ziyaret etti
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Dr.Turgay Bozoğlu, Gaziemir ilçesini ...
 
'Obama'nın açıklaması yetersiz ve yanlı'
Davutoğlu, ABD Başkanı Obama'nın 24 Nisan açıklamasına tepki gösterdi: ...
Erdoğan 4 koldan muhalefete yüklendi
Türkiye'de sadece bir ilde, Tunceli'den vekil çıkartamadıklarını söyleyen ...
Günay: EXPO kararı doğru
Günay, EXPO 2020 adaylığının İzmir'in hakkı olduğunu yönünde karar kılmalarının ...
 
Bülent Arınç çok iddialı konuştu
Demokrasinin bir yarış olduğunu belirten Arınç, AK Parti iktarında yapılan ...
İşte CHP'nin çocuk raporu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beklenen çocuk raporunu açıklayarak ...
Cuma namazı eleştirilerine yanıt verdi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün açıkladığı seçim vaatleri toplantısının Cuma ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva