HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2011 Perşembe - 20:56

Günay'dan seçim sonrası ilk ziyaretler

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay seçim sonrası ilk ziyaretlerini İTO, MHP İzmir'i ve Başkan Kocaoğlu ziyaretleriyle gerçekleştirdi.

Günay dan seçim sonrası ilk ziyaretler

Soner Çağlar/Fırat Soylu/Can Özlü/Egedesonsöz- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hükümetin güvenoyu almasının ardından ilk ziyaretini, milletvekili seçildiği İzmir’e yaptı. İlk olarak AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Günay, buradan İzmir Ticaret Odası’na geçerken dan ayrılırken Diyarbakır’da 13 askerin şehit edildiği bilgisini aldı.Günay, “Tek sözcükle Allah kahretsin. Allah milletimize dayanma gücü versin” dedi.



AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ve ardından da İzmir Ticaret Odası (İTO)’yu ziyaret eden Bakan Ertuğrul Günay, ilk açıklamasını İl Başkanlığı’nda yaptı. Günay, İzmir’le ilgili 35 projenin çalışmasına başlayacaklarını, bunların bir kısmının bu yıl içinde gerçekleştirebileceklerini ancak bir kısmının da daha uzun zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Seçim sürecinde verdikleri sözleri yerine getireceklerini ifade eden Günay, “Hepsini planlayacağız. Sıcaklar çalışılabilir hale geldiğinde Bakanlık bürokrasimizle biraraya gelerek İzmir’i ziyaret edeceğiz” dedi.

EXPO 2020 İNCİRALTI

İzmir’in EXPO 2020 adaylığı konusunda Bakanlar Kurulu Karar Tasarısının ve yasa önerisinin Başbakanlığa sunulduğunu dile getiren Günay, “Önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda sürecin tamamlanacağını ümit ediyorum” dedi. Kentteki planlama çalışmalarını hızlandıracaklarını, bu kapsamda Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’la biraraya geleceklerini anlatan Günay, İnciraltı planlaması ile ilgili soruya ise, şöyle cevap verdi: “İnciraltı planlamasına EXPO 2020 ihtiyaçları açısından bakalım. Yanlış bir şey yapmış konumda kalmayalım diye uğraşıyorum. Başka alternatifleri değerlendireceğiz. Özel mülk altına almaya kalkmayacağız. Rant üretme gayretimiz yoktur. İzmir trafiğini tıkamayan, kara hava ulaşımı açısından uygun olan yer var mıdır, bu tür alternatif yerleri de değerlendireceğiz.”

EXPO YÜRÜTME KURULU

EXPO adaylığı kapsamında İZKA’nın başını çektiği geçici Takip Kurulu’nun faaliyetlerini desteklediklerini ancak yakın zamanda resmi komitenin oluşacağına işaret eden Günay, yeni oluşacak Yürütme Kurulu’nun başında olacak isimle ilgili olarak ise “Başbakanın belirleyeceği bir bakan Yürütme Kurulu’nun başında olacak” bilgisini verdi. EXPO 2020 Yürütme Komitesi’nin de bu dönemde genişleyeceğini ve yeniden yapılacağını söyleyen Günay, Şehircilik, Sağlık, Ulaştırma, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının da işin içinde olacağını söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ANKARA ÖRNEĞİ
Günay, AK Parti İzmir milletvekilleriyle Ankara’da kahvaltıda buluştuklarını, önümüzdeki dönemde de somut olarak bir toplantı gerçekleştirme planlarının bulunduğunu anlattı. Günay ayrıca, Ankara’da Egeli turizmcilere Hamamönü ve Altındağ çevresindeki kentsel dönüşümü konusunda örnek yeri gösterdiklerini vurgulayarak, şunları dile getirdi:
“Belki burada bir brifing yapabiliriz. Bu uygulamaların benim dönemimde olması sevinç payı. Çalışmayı Altındağ Belediyesi yürüttü. Biz yerel yönetimin bir kültür bölgesini nasıl ıslah ettiğini çok somut olarak gördük. Bunu İzmir’le paylaşmak istiyorum. Konak Belediye Başkanı arkadaşım da bu konuda çok duyarlı.”

SİTLERE YENİ DÜZENLEME

Doğal sitlerle ilgili yeni bir düzenleme olacağını açıklayan Günay, kendilerinin de bu konuda bir kanun çalışması için mutabık kaldıklarını dile getirdi. Yapılacak tasnifin ardından bu çalışmaların Çevre Bakanlığı tarafından yürüteleceğini anlatan Günay, geçmiş dönemde korumacılık anlayışıyla sit sınırlarının geniş tutulduğunu, şimdi ise yağmacılığa fırsat vermeden yeni planlamaya çalıştıklarını ifade etti. İzmir’de bu konuda şikayetin çok olduğunu dile getiren Günay, bu yıl içinde önemli bir yol alacaklarını söyledi.

YENİ İLÇE

Seferihisar’dan ayrılarak bir yeni ilçe kurulması konusunu da olumlu karşıladıklarını vurgulayan Günay, konunun seçimlerde de gündeme geldiğini, yeni sahil ilçesi oluşturmanın faydalı olacağını ifade etti. Günay, “Temel fikir olarak benimsiyorum. İsim konusunda acele etmeyalim. Bir ortak isim buluruz” dedi.

ALLAH KAHRETSİN

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan ayrılırken Diyarbakır’da 13 askerin şehit edildiği bilgisini alan Ertuğrul Günay, İzmir Ticaret Odası ziyaretinde bu konuya değindi. Günay, Diyarbakır’da 13 askerin şehit düşmesinden büyük acı duyduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Şu karşılaştığımız olay sabır boyutlarını aşıyor. Şu anda olayın sıcaklığı içinde ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Biz Türkiye’de barış, kardeşlik olsun, kaynaklarımız çatışmaya, silaha ayrılmasın, yatırıma, istihdama, insanların rahat yaşayabileceği imkanların gelişmesine ayrılsın diye uğraşıyoruz. Hakkari’nin Yüksekovası’na havaalanı, kültür merkezi yapmaya çalışıyoruz. Hakkari’den Edirne’ye ayrımsız, gelir artışını adaletle paylaştırmaya çalışıyoruz ama bir türlü hain tuzaklardan kurtulamıyoruz. Geçenlerde açıklanan büyüme rakamları hepimizin bayram sevinci yaşamasına neden oldu. Ne yazık ki bazı hain tuzaklar sevincimizin bir hafta sürmesine izin vermiyor. Bu son olsun diyeceğiz ama son olduğu yok, son olmuyor. Acı duyuyorum. Çok büyük bir acı duyuyorum. Olayın ayrıntısını öğreneceğiz. Yarında İzmir’de bir takım programlarım vardı. Geziyi kesip onları tamamlayıp döneceğim. Tek sözcükle Allah kahretsin. Allah milletimize dayanma gücü versin.”
 
İZMİR FANATİĞİ OLDUNUZ
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, iş dünyası olarak ekonomik gelecekten endişe duymadıklarını dile getirdi. Demirtaş, bu yönde öncelikle huzur ve barışın önemli olduğunu belirterek, şehit askerler ve yakınları için başsağlığı diledi. Demirtaş, “İzmir’in şansı döndü. Ben eski bir oda başkanıyım. Hep siyasi iktidarlar geldi. Ama çok fazla bir şey alamadık. Bu dönemde bu şansımızın döndüğünü düşünüyoruz. Sizin daha seçilmenizin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen seçim bölgesi olan İzmir’e gelip, ‘ne söylemiştik hadi başlayalım’ demeniz çok önemli. Biz İzmir fanatiğiyiz ama gördük ki siz bizden daha çok İzmir fanatiği oldunuz. Bugün açıklamanız var. Antalya, İstanbul, İzmir sıralaması yaptınız. Bu bizim için gerçekten çok önemli. Turizmin başladığı ama güneye göç ettiği bir şehiriz. Umut ediyoruz ki EXPO’dan sorumlu bakanımız olursunuz. Devletin kaynağı yanı sıra sizlerin katkısıyla seçim kazanır duruma gelebiliriz” şeklinde konuştu.



Fatih Yapar/Egedesonsöz
.Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Demokrasinin geriği olan siyasi partilerin temsilcilerini ziyaret ettikten sonra halkın tercihi ile koltuğuna oturan Kocaoğlu’na geldiğini anlatan Günay, “Sayın Kocaoğlu sevdiğim bir arkadaşımdır. Seçim döneminin İzmir’de güleryüzlü ve uyum içinde geçtiğini tahmin ediyorum. Böyle zamanlarda ufak tefek tartışmalar da olur. Ama tüm bunlar artık geride kaldı. İzmir için birlikte çalışacağız” dedi.
 
KULAK TIKAMAYIZ
EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı’nın durumu ile ilgili de açıklama yapan Günay, bölgeden henüz vazgeçme yönünde kesin bir kararın olmadığını söyledi. Günay, “İnciraltı’nın planlamasını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapıyoruz. Kat yükseklikleri, yoğunluk gibi konularda daha önce çalışmalar yapıldı. Orada EXPO’nun yapılmasına dair bir neyat var. Biz kentin ulaşım ve trafik konularına cevap vermeyebilir gerekçesiyle başka yerlerin de değerlendirilmesini istedik. Başka yerler olursa bunları dikkatle dinleriz ve kulak tıkamayız. Ama şunu söyleyebilirim ki bu işler çok uzamayacak. Bakanlığımızın yapacağı çalışmalar ile ilgili biraz süre istiyorum. En geç Ekim ayına kadar çalışmalara başlarız” diye konuştu.
 
BDP, SALDIRIDAN ŞİKAYETÇİ İSE MECLİSE GELSİN
Diyarbakır Silvan İlçesi’nde 13 askerin şehit edilmesi olayı hakkında da değerlendirme yapan Bakan Günay, Güzelbahçe’de denize çakılan uçakta şehit olan askerlerin ailelerine de başsağlığı diledi. Terör saldırıları üzerinden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerine yüklenen Günay, “Biz hiçbir parti ve siyasi grubun terör olayları ile anılmasını istemeyiz. Terörün çirkin yüzünün gölgesinin kimsenin üzerine düşmesini beklemeyiz.  Ülke olarak birliğimizi kimse bozamaz. Bu tür saldırıların yıllardır kimseye bir faydası olmadı. Terörle kimse bir yerlere varamaz. Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmememiz gerekiyor. BDP’nin bu saldırılardan ders çıkartması gerekiyor. Eğer onlar da bu saldırıdan şikayetçi ise yarın meclise gelmeleri gerekir. Eğer bu durumdan beklentileri varsa işleri gerçekten soz. Bizim de tavrımız o zaman değişir” ifadelerini kullandı



Günay: MHP seçmeni partisine bağlılığını gösterdi

Kabinede yeniden görev alan Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın ardından MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan'ı ziyaret etti. Günay ziyaret öncesi Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısı ve 13 askerin şehit edilmesi haberlerinden ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Daha sonra MHP İl Başkanı Türkarslan'a MHP'nin CHP'nin aksine meclise girerek yemin etme kararından ötürü kutlayan Günay, sağduyulu hareket edilmesinin Türk siyasetinin daha iyi noktalara gelmesine vesile olacağını vurguladı. Seçimleringeride kaldığını ve artık kendisinin İzmir milletvekili olduğunu kaydeden Günay, "Ben artık İzmir milletvekiliyim doğru bir öneri, fikir gelirse bizim katımızıda mutlaka makbul görünecektir. Türkiye için, İzmir için bir şeyler öneren herkesi dinleyemeye hazırız" dedi. MHP İl Başkanı Türarslan da, Bakan Günay'ın ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Seçimler öncesi MHP'ye yönelik kirli oyunların oynandığını dile getiren Türkarslan, buna rağmen iyi bir sonuç alarak meclise girdiklerini kaydetti. Bakan Günay da MHP'ye yönelik yapılan kaset olayının siyasi etiğe aykırı bir davranış olduğunu belirterek, bu tür saldırılara karşı ahlaki tepkilerin gösterilmesi gerektiğini söyledi. Günay ayrıca seçimlerde MHP seçmeninin kaset skandallarına rağmen partisine bağlılık gösterdiğini de dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da çatışma: 13 şehit
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada 13 asker şehit oldu, 2'si ...
Sağlık-Sen’den hükümete 4-B eleştirisi
Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık ...
Çiğdem ‘uzak atışla’ vurulmuş
İzmir’de polis arkadaşı 24 yaşındaki A.K.G.’nin evinde tabancayla başından ...
 
‘Aptal’ davasından kurtuldu
“AK Parti’ye oy verenleri aptal olmakla itham ettiği” gerekçesiyle 15 ...
Trafik ışıkları tehlike yaratıyor
Selçuk’ta bulunan İzmir – Aydın Karayolu’nun Kuşadası yönüne dönen hastane ...
PKK bu kez de işçileri kaçırdı
Geçen hafta Diyarbakır’da 2'si asker 3 kişiyi kaçıran PKK’lı teröristler ...
 
İzmir'de eğitim uçağı düştü: 2 şehit
İzmir'in Güzelbahçe ilçesi açıklarında, iki kişilik eğitim uçağı denize ...
'İzmir’de tanışmıştık, İzmir’den uğurluyorum'
Oyuncu Burçin Bildik'in, Bodrum'da hayatını kaybeden eşi Zeynep Elçin ...
Hafızlara 5 yıldızlı okul
Kestane Pazarı Eğitim Kurumları, Kur’an kurslarında eğitim gören hafızlar ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva