HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Haziran 2011 Perşembe - 09:31

Gültepe, Rumeli Şenliği’yle coştu

Konak Belediyesi ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 7. Gültepe Rumeli Şenliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Gültepe, Rumeli Şenliği’yle coştu

İZMİR - Coşku içinde gerçekleşen Şenlik, göçmen kadınların birbirinden lezzetli yöresel etli yemek, çorba, tatlı ve hamur işiyle katıldıkları yemek yarışmasıyla başladı. İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Boşnak Börekçisi Ayşe Karadan, Kaya Prestige Otel’in ödüllü Şef Aşçısı Necdet Usta, Kavadarci Belediye Meclis Üyesi Violeta Bogoeva ve Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Ali Uğurkaya’nın jüri üyesi olduğu yarışma hayli çekişmeli geçti. Seçim yapmakta oldukça zorlanan jüri üyelerinin değerlendirmesinde ilk sırayı Gulaş (Et yemeği) yemeğiyle Binnaz Begeşcan aldı. Tüm katılımcılara da teşekkür belgeleri verildi.
 


Yemek yarışmasına katılanları kutlayan ve şenliklerin insanları birbirine daha çok kaynaştırdığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, “Kendi türkülerimizle, kendi oyunlarımızla, kendi coşkumuzla kendimiz eğleneceğiz. Yaşamın en güzel renklerinden biri de bizim hep bir arada olmamız. Acıyı yaşadığımız gibi keyfi de bir arada yaşamamız. Konak Belediyesi olarak bu etkinlikleri tekrarlayacağız. Acılarla süslü, hasretle süslü ama büyük bir vatana bağlılıkla süslü Rumeli diyarlarının o coşkusuyla o keyfimize keyif katmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu şenlik dostlarla güzel” diye konuştu.

Yemek yarışmasından sonra İzmir Büyükşehir Bandosu eşliğinde Gültepe Nikah Salonu önünden başlayan Kortej yürüyüşüne; Kavadarci Belediye Başkanı Aleksandar Panov, Kavadarci Meclis Üyeleri Slobodan Ivanovskı, Violeta Bogoeva, Kavadarci Belediye Ekonomi Sekreteri Todor Efremov, Üsküp Belediye Genel Sekreteri Bojan Naumov, Üsküp Belediyesi Meclis Üyesi Damjan Mircevski, Üsküp Belediyesi Hukuk Organizasyon Daire Başkanı Viktor Uzunovski, Çevre Planlama Daire Başkanı Mihajlo Aritonovski, Makedonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden Müsteşar Jasmin Kahil, Elçilik Görevlisi Jadrank Petrova, Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Yetişkin ,İzmir Vali yardımcısı İsmail Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej yürüyüşü her yıl olduğu gibi Turgut Reis İlköğretim Okulu’nda son buldu.
 


Gültepe Turgut Reis İlköğretim Okulu’nun bahçesinde başlayan eğlence Rumeli Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle başladı. Rumeli Bando Azem ve Arkadaşları, Veysel ve Erman, Rumelili Güven Kardeşler, Sakip ve ekibi vatandaşlara coşku dolu saatler yaşattılar. Bursalı Semih’in şarkılarıyla gecenin geç saatlerine kadar eğlenen vatandaşlar, 7’den 77’ye halay çekip, Rumeli ezgileriyle oyunlar oynadılar.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka-Üçkuyular vapur keyfi başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’de yolcu ve araç taşımacılığı yapan ...
Alman Konsolos veda turlarına başladı
Görev süresi dolan İzmir Almanya Başkonsolosu Stefan Schneider, İzmir ...
Karşıyaka’da esnaf meclisi kuruluyor
Karşıyaka Belediyesi, esnafın sorunlarına daha iyi eğilebilmek, çözümleri ...
 
Bergama'da KOSGEB'le yüzler gülüyor
Bergama Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde verilen Uygulamalı Girişimcilik ...
Tatı: EXPO Buca’ya yakışır
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı. EXPO’ya talip olduklarını bir kez daha vurguladı.
Minik dostlara 15 bin liralık yardım
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması, ...
 
Güzelbahçe’den karne hediyesi Sasalı gezisi
Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği, ilçe sınırları içinde ...
‘N'ayır N’olamaz Yeşilçam Solamaz’
Gaziemirli ilköğretim öğrencileri 1970’li yılların unutulmaz filmlerini ...
Ümran'a Başkan Karabağ morali
Konservatuara girme mücadelesini egedesonsöz.com’un Türkiye’ye duyurduğu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva