HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2011 Cuma - 10:41

Gulliver de O'na benziyor

Torbalı'da beş yıl önce kent meydanındaki Atatürk Heykeli'nin yanına kendine ve eşine benzeyen iki heykel diken ve tepkiler üzerine bunları sökmek zorunda kalan CHP'li Başkan İsmail Uygur'un başı bu kez Gulliver heykelindeki benzerlik nedeniyle derde girdi.

Gulliver de O na benziyor

İZMİR - Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, seçimden önce Ertuğrul mahallesindeki 10 bin dönümlük arazi üzerine masal kahramanlarının heykellerinin de bulunduğu bir Tematik Park yapma sözü verdi. İçinde oyun parkları, yapay dere, suyun içerisinde oyun adaları ve çizgi film kahramanları ve oyun parkuru olacak Tematik Park için çalışmalar geçtiğimiz günlerde başladı. Heykeltraş Ragıp Çeçen tarafından yapılan parkta yer alacak oyuncaklar ve heykeller, önceki gün TIR'larla ilçeye geldi. Karakuyu mahallesindeki belediyeye ait depoya yerleştirilen 12 TIR dolusu heykel, belediye işçileri tarafından güçlükle indirildi.

Haziran ayında görücüye çıkacak Tematik Park'a dikilmesi planlanan Red Kit'ten Peter Pan'a 192 hayal kahramanının heykeli arasından 14 metrelik Gulliver Heykeli, Belediye Başkanı İsmail Uygur'a benzerliğiyle dikkat çekti. Belediye görevlilere tarafından vinç yardımı ile indirilen heykelin yüz, baş ve göz kısmının başkana benzemesi Torbalı'da günün konusu oldu.
 
"TESADÜF MÜ?"
Belediye Başkanı'nın daha önce de kendisi ve eşinin heykelini Atatürk'ün yanına koydurduğunu hatırlatan AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Tematik Park için getirilen 14 metre uzunluğundaki heykel başkana benziyor. Özellikle saçı, yüz kısmı benziyor ama, gülüşü benzemiyor. Dişlerini göstermemiş. Masal kahramanı Gulliver'in getirilmesi ve benzemesi tesadüf mü bilemiyorum. Eğer kasıtlı olarak kendisine benzetilmişse Torbalı halkı bunu hoş karşılamaz. Daha önce de eşiyle beraber heykelini yaptırmıştı. Tepki görünce kaldırdı. Biz ve Torbalılar yaşarken bir kişinin heykelinin dikilmesine karşıyız. Sizden sonraki gelenler eğer eserlerinizi, hizmetlerinizi beğenirse heykelinizi dikebilir. Arkadaşlarımız ve ben bu işin takipcisi olacağız." dedi.
 
DİKTATÖR REJİMİ Mİ?
Torbalı Belediyesi'nin AK Partili Meclis üyesi Nurettin Albaş da "Eser şu an depoda. Heykel gün ışığına çıktığı zaman tepkimizi koyacağız. Başkan kendi heykelini dikerse, bu diktatör rejimlerinde olur. AK Parti olarak takipçisiyiz." dedi.
 
UYGUR: BANA BENZEMİYOR
Tematik Park için getirilen masal kahramanlarının heykellerinin kendisine benzemediğini belirten Belediye Başkanı İsmail Uygur, "Türkiye'de eşi olmayan bir projeyi ilçemizde uygulamak istiyoruz. Zaten heykellerin benzeri Söke ve Ankara'da mevcut. Benzediği iddia edilen heykel masal kahramanı Gulliver'e aittir. Bana benzemesi de söz konusu olamaz. Çok komik bir durum. Farklı yorumlar yapılmasına anlam veremiyorum. O heykeller çizgi roman kahramanlarının heykelidir. Benim heykelim değildir. Projeyi yok etmek için ortaya atılan iddialardır" dedi.



DAHA ÖNCE DE HEYKEL KRİZİ ÇIKMIŞTI

Torbalı'da, daha önce belediyenin işlettiği petrol istasyonunun yıkılmasıyla açılan alana Atatürk'ün tek başına olduğu bir heykel dikilmişti. İlçedeki tüm resmi törenler uzun süre burada düzenlenmişti. 2006 yılı Nisan ayında, anıt kaldırılmış, iki ay boyunca meydanda Atatürk Heykeli yer almamıştı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenip "Atatürk Meydanı" adı verilen alana yerleştirilen yeni Atatürk Anıtı törenle açılmıştı. Heykeltraş Zafer Dağdeviren tarafından yapılan heykelin üzerindeki bayrağın alınmasıyla ortaya çıkan Atatürk ve iki yanında yer alan kadın ile erkek heykelini görenler şakkınlıklarını gizleyememişti. Atatürk'ün bronzdan yapılmış heykelinin yanında elinde Türk bayrağı bulunan bir erkek ile diğer tarafında elinde meşale tutan bir kadının Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile eşi Afet Uygur'a ilginç benzerliği, tepkilere neden olmuştu. Tepkiler sonrası heykeldeki erkek figürünün yüzü değiştirilerek yeniden yapıldı. Yeni yapılan heykelde, Uygur'un yerine, Dokuz Eylül Üniversitesi Seramik Bölümü mezunu Halil Günay'ın yüzü model olarak kullanıldı. Tamamlanan heykel, Torbalı Atatürk Meydanı'ndaki kaidesine yerleştirildi. (Mehmet İnmez / Haber Türk Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da kaçan dana bile düşünüldü
Bornova Belediyesi yurttaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi ...
Bayraklı Kurban Bayramı’na hazır
Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı’yla ilgili tedbirlerini aldı. ...
Kosova’da Atatürk sevgiyle anıldı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da davetli olduğu Kosova’daki Atatürk’ü ...
 
Konak’ta dünya kardeşliği
Konak Belediyesi ve İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği’nin düzenlediği ...
Kentkartlı kordon keyfi başka bahara kaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Kordon'da fayton keyfi" için hazırladığı ...
Tartan işçilerle kavurma yedi
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Kurban Bayramı’nı belediye çalışanlarıyla ...
 
Değirmenci: Bütün partilere eşit mesafedeyim
İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Meclisi yönetirken bütün ...
Bornova'da Ak Partililer meclisi terk etti
Bornova Belediye Meclisi’nde çoğunluk tartışması yaşandı. Ak Partili üyeler, ...
AK Parti ile hareket etti disipline gitti
Gaziemir Belediyesi eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba, AK ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva