HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ekim 2013 Perşembe - 09:58

Göz kamaştıran proje: Pasaport yeniden doğuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarım Projesi’ndeki ilk imalata önümüzdeki günlerde Pasaport’tan başlıyor. 90 gün sürecek çalışmalar, Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasındaki yaklaşık 700 metrelik bölümü yepyeni bir kimliğe kavuşturacak. Her iki taraftan eş zamanlı olarak başlayacak düzenlemede, 4 küçük meydan da yeni bir kimliğe büründürülecek. Pasaport’taki esnaf ve mülk sahipleriyle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, projeyi hazırlayan teknik ekiple birlikte çalışmanın tüm detaylarını aktardı.

Göz kamaştıran proje: Pasaport yeniden doğuyor

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde ilk büyük adımı attı.

Önümüzdeki günlerde imalat çalışmalarının başlatılacağı Pasaport’taki esnaf ve mülk sahipleriyle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, projeyi hazırlayan teknik ekiple birlikte yapılacak çalışmanın tüm detaylarını aktardı. Pasaport’taki işletme sahipleri, projenin bölgeye yeni bir ruh kazandıracağını söyledi.



PROJE ESNAFA ANLATILDI
İzmir kıyı düzenlemesi kapsamında bilgi verilen tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıya, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Anadolu Birliği Genel Başkanı Koç Ali Al, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Cemiloğlu,  Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şamlı, İzmir Ticaret Odası Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Meclis eski Başkanı Necip Kalkan, Gaziantepliler Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Karakuzulu, Pasaport’ta işletme sahibi olanlar ve mülk sahipleri ile proje yaratıcısı mimarlardan Nevzat Sayın, Mehmet Kütükçüoğlu ve Tevfik Tozkoparan da katıldı.
 
Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100’e yakın mimar ve tasarımcıyı bir araya getirerek hazırladığı “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında Pasaport’taki çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı ve 90 gün içinde tamamlanarak İzmirlilerin hizmetine sunulacağı bilgisi verildi.
 
Göreve geldiği günden bu yana “yerelde kalkınma” vizyonu ile hareket ettiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Dünyada başka örneği olmayan bu proje ile 40 kilometrelik sahil şeridinin tasarlanmasını, İzmir’in gelişmesi ve kalkınması için kentin gündemine koyduk. İzmirli hemşehrilerimize, projeye gönül veren mimar arkadaşlara, ekibimize, belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

YENİ BİR PRESTİJ BÖLGESİ
Çalışmalara Pasaport ve Konak Pier’de eş zamanlı başlanacağını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “En enteresan yerlerimizden birisi Pasaport. Proje kapsamında Kordon aydınlatmasında da bir yenilik yapacağız. Tüm çalışmaları peyderpey hayata geçirip hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışacağız” diye konuştu.
 
Pasaport esnafına da çağrıda bulunan Başkan Kocoağlu, “Kısa dönemde birilerinin kaybı olacak gibi intibaya varılmamalı. Bu düzenleme; buradaki arkadaşların işini daha da iyiye getirmek, kazançlarını artırmak için düşünülmüş ve tasarlanmış bir projedir. Ama daha da önemlisi, kente yeni bir prestij bölgesi kazandıracağız” dedi.
 
90 GÜN SÜRECEK
Önümüzdeki günlerde çalışmalar, Pasaport’un hem Cumhuriyet Meydanı hem de Konak Pier tarafından eş zamanlı başlatılacak. 90 gün içinde tamamlanacak olan çalışmalar sırasında işletmelerin faaliyetlerinin engellenmemesi için tüm önlemler alınacak. Pasaport bölgesindeki çalışmalar deniz tarafından, Konak tarafındaki çalışmalar ise kara tarafından aynı anda başlatılacak. Çalışmalar kapsamında öncelikle, kara tarafında drenaj, aydınlatma altyapıları, söküm ve beton atma işlemleri ile tenteler yapılacak. Beton atma ve betonun kuruma süresi haricinde, çalışmalar günlük işleyişi bozmayacak şekilde planlandı. Beton dökme çalışmaları sırasında da işletmelere kolaylık olsun diye ahşap köprü uygulaması yapılacak.


 
İŞTE YENİ PASAPORT
Proje kapsamında, yaklaşık 700 metrelik Cumhuriyet Meydanı- Konak Pier arasındaki bölüm, herkesin kolaylıkla gezip dolaşabileceği rahatlığa ve estetik bir düzenlemeye kavuşacak. Deniz tarafında yer alan yaya yolu ve yol zemini yenilenecek. Deniz kıyısına taşarak yürüyüş yolunu kesintiye uğratan masa ve sandalyeler, işletmelerin bulunduğu kara tarafına alınacak. Mevcut durumda yaya yolu ile bir arada olan bisiklet yolu, tamamen bisikletli kullanımına ayrılacak şekilde araç yolu koduna indirilecek. Yol boyunca yerleştirilen bariyerlerle, bisikletlilerin motorlu araçlardan güvenli şekilde ayrılması sağlanacak. Kara tarafındaki kaldırımlar da yine yaya rahatlığı ön plana alınarak genişletilecek. Kara tarafında peş peşe sıralanan, İzmirlilerin buluşma mekanı Pasaport kafeleri ise birbirleriyle uyumlu görünümleri,  özel tasarım tenteleri ile daha konforlu hale gelecek. Mevcut araç yolu tek gidiş olarak düzenlenecek ve yolun kara tarafında otopark cepleri oluşturulacak. Otopark cepleri dışında araç park edilmesinin ve deniz görünümünün engellenmesinin önüne geçilecek.


 
4 ARA MEYDAN
Pasaport’ta kıyı şeridi düzenlemesinin yanı sıra, bölgede bulunan 4 küçük meydan da yeni bir kimliğe büründürülecek. Kentin denize açıldığı, İzmir için karakteristik özellikler barındıran bu meydanlara farklı türde ağaçlar dikilecek. Sebiller, yarı gömülü özel çöp konteynırları ve bisiklet parkları gibi yeni kent mobilyalarının yanı sıra ağaçların altına, bölgeye özel tasarlanmış oturma birimleri ve aydınlatma elemanları yerleştirilecek.
 
TÜRKİYE’DE BİR İLK
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve “İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı” adıyla yürütülen çalışma, Mavişehir’den İnciraltı’na dek uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin ve Körfez’in yeniden tasarlanmasını hedefliyor.  Proje, hazırlanma yöntemiyle de bir ilk. Çoğu İzmirli olan Türkiye’nin önemli mimarlarıyla kentsel ve endüstriyel tasarımcılarının oluşturduğu 100’ü aşkın gönüllünün oluşturduğu tasarımlar çerçevesinde Körfez Mavişehir-Alaybey, Alaybey-Alsancak Limanı, Alsancak Limanı-Konak ve Konak-Üçkuyular olarak 4 bölgeye ayrılıyor. Körfez ise 5 bölge olarak yıl boyu etkinliklerin yapılabileceği  bir alan olarak değerlendirilecek.
 
İnciraltı Kent Ormanı’ndan Mavişehir’e kadar 40 km uzunluğundaki hatta İzmirlinin denizle daha fazla bütünleşebilmesi için kent terasları, deniz balkonları, yüzer platformlar, kent kumsalı gibi uygulamaların hayata geçirilmesi öngörülüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 39 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
beki 25 Ekim 2013 Cuma 10:16

önce vapur iskeleleri,sonra sahil şeridinin elektriksel alt yapısı,ardındanda kıyı yenilemesi yapılan yada yapılacak iş planlı oldu inşallah güzel bir kıyı halk ile buluşur emek verenlere teşekkürler,kim vatandaşın yararına bir şey yapıyorsa sağolsun chp liside akp liside mhp liside.chp yaptı tukaka akp yaptı tukaka diye diye bölündğk ne hale geldik birlik olalım artık.

Yorumu oyla      12      5  
25 Ekim 2013 Cuma 09:42

rahmetli başkanımız AHMET PİRİŞTİNA tarafından insanlar deniz havası alsın oturup dinlensin diye bu bölgede yaptırılan seyir terasları kimler tarafından işletiliyor? masa sandalye atıp bir kuruş vergi ve kira vermeden orada oturma hakkına sahip vatandaşlara zorla çay satan eşkiyalar belediye zabıtası tarafından görmezden geliniyor! bırakın makyaj'ı ve abidik gubidik işleri..kemeraltı konak alsancak gibi elit bölgelere zabıtanızı alıp operasyonları sıklaştırın bi zahmet!

Yorumu oyla      19      6  
25 Ekim 2013 Cuma 08:26

HÜSEYİN ÇELİK,FARUK ÇELİK,İ.NAİM ŞAHİN,KE MAL UNAKITAN GÜLDAL AKŞİT SEVİMSİZ ANTİPATİK İNSANALR ÜSTELİK BİRDE BAKANLIK YAPTILAR.HER T

Yorumu oyla      13      7  
HASAN TAHSİN KARACAN 25 Ekim 2013 Cuma 08:13

GÜZEL İZMİR YAPMAK BAŞKA RÜYA GÖRÜP HAYAL KURMAK DAHA BAŞKA ÇALIŞMAK ÜRETMEK LAZIM

Yorumu oyla      13      8  
ziyeretçi 24 Ekim 2013 Perşembe 23:34

.yattınız yatınız seçim geliyor uykudan uyandınız artık.seçim yatırımı bunlar daha önce nerelerdeydiniz .halkın zekasıyla dalga geçmektir bu.yenimi aklınıza geldi izmiri güzelleştirmek izmire hizmet etmek .yemezler

Yorumu oyla      16      9  
güzel izmir 24 Ekim 2013 Perşembe 16:52

Ya arkadaşlar Konya, denizli felan ne markası size başka yerler gösterdiler galiba, adamlar ne güzel plan yapmış varsa daha iyisini bilen yapsın görelim

Yorumu oyla      18      12  
miisafiir 24 Ekim 2013 Perşembe 16:11

izmir in bazı semtlerinin kötü olduğu doğru da.iyi de diğer şehirlerin hepsi new york,london mu?

Yorumu oyla      24      9  
24 Ekim 2013 Perşembe 16:08

her yere metro her yer metro

Yorumu oyla      18      8  
HASAN TAHSİN KARACA 24 Ekim 2013 Perşembe 16:05

NEDEN DİYE SORARSAN İZMİR DIŞINDAKİ TÜM KENTLER HATTA ADANA KONYA DENİZLİMERSİN ANTALYA ANTEP ADIYAMAN SAMSUN VS VS HEPSİ MARKA KENT OLDU ANLARSIN YA

Yorumu oyla      19      20  
MUSTAFA KEMAL ALBAYRAK 24 Ekim 2013 Perşembe 16:03

BANA VİYANALIMISIN DİYE YORUM KARDEŞİM HAYIR AVRUPALI DEĞİLİM DOĞMA BÜYÜME İZMİRLİYİM AMA TÜRKİYEDE İZMRİDEN BAŞKA MEKSİKA VAROŞLARINA FRANSA GETTOLARINA KÜBA MAHALLELELRİNE BENZEYEN BİR BAŞKA KENT KALMADIDA Ö YÜZDEN BENZETMEM

Yorumu oyla      17      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da çivi ve telin dansı
İzmir’in ilk filografi sanatçısı Emine Sarı, ilk kişisel sergisini Bornova ...
Bayındır-Torbalı hattına ek sefer müjdesi
Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 727 numaralı Bayındır-Torbalı ...
SODEM zirvesine Kocaoğlu damgası: Çare Gezi ruhu!
Karşıyaka’daki SODEM zirvesi CHP’li belediye başkanlarını bir araya getirdi. ...
 
Bornova Belediyesi’nden rekor bütçe: 225 milyon lira
Bornova Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi 225 milyon lira olarak kabul ...
İzmir’in dönüşüm röntgeni: Nerede/ne yapılıyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında yürüttüğü dönüşüm ...
Konak'tan kurban sonrası mıntıka temizliği
Konak Belediyesi Kurban Bayramı sonrasında yetki alanı içinde kalan kurban ...
 
Büyükelçi’den Başkan Sındır’a özel davet
Karadağ’ın Türkiye Büyükelçisi Ramo Braliç, Bornova Belediye Başkanı Prof. ...
İzmir’de cemevi krizi: Kocaoğlu herkese açınca…
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli ve Bornova’da kültür merkezi olarak ...
Cumhuriyet coşkusu Narlıdere’de de yaşanacak
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 29 Ekim kutlamaları programını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva