HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ekim 2013 Çarşamba - 11:38

Bornova Belediyesi’nden rekor bütçe: 225 milyon lira

Bornova Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi 225 milyon lira olarak kabul edildi. Bütçenin yaklaşık 50 milyon liralık bölümü de yatırımlara ayrıldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bütçeyi; ‘‘Dengeli, yatırım nitelikli’’ sözleriyle değerlendirdi. Sındır, ‘‘Her zaman olduğu gibi bu bütçenin bir kurşunu bile boşa harcamadan halkımıza hizmet ve yatırım olarak götüreceğiz’’ dedi.

Bornova Belediyesi’nden rekor bütçe: 225 milyon lira

İZMİR - Bornova Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi belediye meclisinden geçti. 225 milyon liralık bütçenin yaklaşık 50 milyon liralık bölümü yatırımlara ayrıldı. Bornova Belediyesi 2014 yılı bütçesi geçen yıllarda olduğu gibi hem toplam büyüklük hem de yatırımlara ayrılan paylar açısından rekor kırdı.  Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 2013 yılına göre yüzde 12,5 oranında artan 225 milyon liralık rekor bütçenin;  belli bir vizyona doğru hareket eden, dengeli, yatırım nitelikli bir bütçe olduğuna dikkat çekti.
 
GERÇEKLEŞME ORANLARI YÜZDE 100
Gelir ve gider kalemleri gerçekçi bir biçimde oluşturulmuş denk bir bütçe hazırladıklarını ifade eden Başkan Sındır, ‘‘Gelir gerçekleşme oranlarında neredeyse yüzde 100’e ulaşan bir belediyeyiz. Giderlerin büyük bir kısmı ihalesi yapılmış, maliyeti net olarak belirlenen yatırımlar. Kentin çok önemli ihtiyaçlarını karşılayacak yatırım nitelikli bir bütçe. Yüzde 70 olan öz gelir oranı da bir belediye için gerçekten gurur verici bir rakam’’ dedi. 
 
Bir belediyenin ya da belediye başkanının yaptığı hizmeti çok ya da yeterli bulmasının asla söz konusu olamayacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ancak bu yaklaşımla geleceğe yönelik vizyon içerisinde hareket edilebileceğini söyledi. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Sındır, bu bütçeyi de her zaman olduğu gibi bir kurşunu bile boşa harcamadan halka hizmet ve yatırım olarak götüreceklerini ifade etti.
 
SIRADA YENİ YATIRIMLAR VAR
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, meclis üyelerine geride kalan 4 yılda oluşturdukları toplam 710 milyon liralık bütçe ile neler yapıldığını da anlattı. Mahalle mahalle gezip vatandaşları dinleyerek onların talepleri doğrultusunda belirlediğimiz projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Sındır,  ‘‘O zaman ki öncelikler daha çok pazaryerleri ve kültür merkezleriydi. Onlar geride kaldı. Bornovalıların şimdi yeni öncelikleri, talepleri var. Pazaryerlerini tamamladık. Kültür ve sanat merkezlerini önemli ölçüde bitirdik. Sıra düğün, eğlence ve toplantılar için kullanılacak çok amaçlı salonlar ile spor salonlarına geldi. Dramalılar Köşkü’nün yanındaki iki tarihi yapının daha restorasyonuna da başlıyoruz’’ diye konuştu.
 
BİRÇOK PROJE TAMAMLANMAK ÜZERE
Devam eden yatırım ve projeler hakkında bilgilerde veren Sındır, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nin inşaatını tamamlamak üzereyiz. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışını bu yıl içerisinde yapacağız. Evka 3 Pazaryeri bitti ve yer tahsisi yapıldı. Mahkeme süreçleri nedeniyle inşaat aşamasına bu yıl geçilen Merkez ve Çamkule Pazaryerleri’ni de bitiriyoruz. 4 mahalleyi yakından ilgilendiren Kızılay Yokuşu’nu yaptığımız kamulaştırmalarla genişlettik.  Büyük Çarşı Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin ikinci aşamasına geçildi. Altındağ Atatürk Spor Salonu’nun temelini Kasım ayında atacağız. Doğanlar Stadı’nın inşaatına da ihaleye yapılan itirazın sonuçlanmasını ardından hemen başlayacağız’’ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in dönüşüm röntgeni: Nerede/ne yapılıyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında yürüttüğü dönüşüm ...
Konak'tan kurban sonrası mıntıka temizliği
Konak Belediyesi Kurban Bayramı sonrasında yetki alanı içinde kalan kurban ...
Büyükelçi’den Başkan Sındır’a özel davet
Karadağ’ın Türkiye Büyükelçisi Ramo Braliç, Bornova Belediye Başkanı Prof. ...
 
İzmir’de cemevi krizi: Kocaoğlu herkese açınca…
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli ve Bornova’da kültür merkezi olarak ...
Cumhuriyet coşkusu Narlıdere’de de yaşanacak
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 29 Ekim kutlamaları programını ...
Karşıyaka’da Cumhuriyet’in 90.yılına muhteşem kutlama
Karşıyaka, Cumhuriyet’in 90. yılını görkemli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. ...
 
Çiğli'de kimse oturacak yer aramayacak!
Çiğli Belediyesi tarafından ihtiyaç bulunan tüm bölgelerde kullanılmak ...
İZSU Aliağa'nın 36 deposunu yenileyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarını ...
Ödüllü sporculardan Başkan Sındır’a teşekkür
Bornova Belediyesi’nin başarılı sporcuları kazandıkları kupa ve madalyaların ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva