HABERLER>GÜNCEL
26 Ekim 2014 Pazar - 14:46

Genç tıpçıların beyaz önlük heyecanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2014-2015 Akademik yılı “Beyaz Önlük Giydirme” konferans salonunda yapılan coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

Genç tıpçıların beyaz önlük heyecanı

Tıp öğrencilerinin hekimliğe ilk adımı attığı tören İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas’ın ev sahipliğinde; İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Akar, Eczacılık Fakültesi Dekan V. Prof.Dr.Tijen Kayatemiz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Recep Sütçü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Mustafa Soyöz,akademisyenler, öğrenciler ile ailelerinin katılımıyla yapıldı.
 
Törende konuşan İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, dördüncü yılında genç bir fakülte olarak toplam 523 tıp fakültesi öğrencisine ulaştıklarını söyleyerek gelişimlerini başarıyla sürdürdüklerini ifade etti.
 
“HEKİMLİK TIP FAKÜLTESİNİN KAZANILDIĞI ANDAN İTİBAREN BAŞLAR”
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin de verdiği güçle birlikte alanlarında donanımlı akademik kadrosuyla öğrencilerine dünya standartlarında bir eğitim imkanı sunduklarını belirten Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, mesleğinde üst düzey bilgi donanımına sahip doktorlar yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas,” Etik değerler ışığında hastalarına doğru teşhis koyan, koruyucu hekimlik ve toplum sağlığını ön planda tutan hekimler yetiştiriyoruz. Hekimlik insanı sevmekle başlar. Mesleğe çırak olarak başlamanın bir seremonisi olan beyaz önlük giydirme töreni hekimliğe başlamanın özel bir anıdır. Aslında hekimlik tıp fakültesinin kazanıldığı andan itibaren başlar” diyerek 6 yıllık süreçte eğitim hayatlarını dolu dolu geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.
 
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan ise tıp mesleğinin önemiyle ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
 
“BU MESLEĞİN ANAHTARI SEVGİDİR”
Hekimliğin yaş sınırlaması gözetilmeden ömür boyu yapabilen kutsal bir meslek olduğunu belirten Rektör Prof.Dr.Akhan, “Size emanet edilen insan sağlığını korumayı kutsal bir görev bilmelisiniz. İnsanın değeri evrenin değeriyle eşittir. İşte bu bilinçle önce mesleğinizi severek yapmalısınız ki bu mesleğin anahtarı sevgidir” dedi.
 
“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZ GİBİ GÖRÜYORUZ”
Globalleşen dünyaya öğrencilerini en iyi şekilde hazırlamanın öneminin bilinci ve sorumluluğu ile çalıştıklarını belirten Rektör Prof.Dr. Akhan, “Tüm öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi görerek tüm çalışmalarımızı özveriyle yapıyoruz. Onlara en iyi imkânları sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimizden ise beklentimiz, sınıflarını geçmeleri, mesleklerinin eğitimini almalarının yanında; sosyal faaliyetlerde de katılımcı olmalarıdır. Çünkü ilim adamı olmanın yolu katılımcılıktan, soru sormaktan geçiyor. Sosyal yaşantılarında mutlu olanlar mesleklerinde de başarıyı yakalar. Bu yüzden bol kitap okuyun, sosyal aktivitelere, öğrenci topluluklarına katılım sağlayın. Size sunulan tüm olanaklardan sonuna kadar faydalanın. Hem ders çalışın, hem de hayatınızı yaşayın” diye konuştu.
 
TÖRENE ÖZEL SÜRPRİZ
Grupal Enfeksiyon Grubunun verdiği mini konser beğeni ile takip edilirken grubun bestelediği ve ilk kez seslendirdiği ‘İzmir Kâtip Çelebi Marşı’ büyük alkış aldı.
 
Rektör Prof.Dr.Akhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Malas ile akademisyenlerin elinden beyaz önlüklerini giyen çiçeği burnunda doktorlar İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas ile hep bir ağızdan “Bembeyaz Önlük Yemini” ederek mesleğe ilk adımı attı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 cana neden olan şoförden şok savunma: Ben hayatımda...
Menemen’e bağlı Çukurköy'de, Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılanların ...
Hakkari'deki hain pusuda flaş gelişme!
Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ...
Soner Yalçın sabaha karşı gözaltına alındı
Sözcü gazetesi yazarı ve OdaTV.com’un imtiyaz sahibi Soner Yalçın, konferans ...
 
Alsancak'ta kırmızı ışık kazası: 1 yaralı
Konak’ta trafik lambalarında yayalara kırmızı ışık yanarken yolun karşısına ...
Taraftan bomba iddia: Aklayana ballı koltuk!
Başbakanlığa bağlı Yatırım Ajansı’nda yapılan usulsüzlükleri görmezden ...
Hakkari'deki hain pusuda kafa karıştıran açıklamalar!
Hakkari'de 3 askerin şehit olduğu hain pusunun ardından Genelkurmay Başkanlığı ...
 
İzmir’deki hastanenin tuvaletinde dehşet!
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, bir hastanenin tuvaletinde 5 aylık olduğu ...
İzmir Terör Şube’de korkunç son: Beylik tabancasıyla…
İzmir’de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet ...
Hakkari'de sokak ortasında hain pusu: 3 asker şehit
Sivil kıyafetli üç asker, Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezinde, yüzleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva