HABERLER>SPOR
25 Aralık 2011 Pazar - 17:27

Genç futbolcu son yolculuğuna uğurlandı

Süper Amatör B Grubu'nda mücade eden Gülzelbapçe Belediyespor ile Tirespor'un maçı sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 22 yaşındaki Serkan Tuğal, memleketi Manisa'da toprağa verildi. Törende kulüp başkanları yetkililere çağrıda bulunup, amatör spor kulüplerine sahip çıkılmasını istedi.

Genç futbolcu son yolculuğuna uğurlandı

İZMİR -  İzmir Süper Amatör B Grubu'nda dün oynanan Gülbahçe Belediyespor ile Tirespor'un Balçova Sahası'ndaki karşılaşmasında 11 numaralı formayı giyen futbolcu Serkan Tuğal, maçın 7'nci dakikasında aniden rahatsızlanıp yere yığıldı. Tiresporlu futbolcu Tuğal'a ilk müdahaleyi tribünlerde maçı izleyen bir aile hekimi yaptı. Sağlık ekibi ve ambulansın bulunmadığı ileri sürülen sahada kalbi durduğu belirlenen 22 yaşındaki Tuğal, yapılan müdahalelere rağmen yeniden hayata döndürülemedi. Olayın ardından gelen sağlık görevlilerinin müdahaleleri de yeterli olmadı ve genç futbolcu hayatını kaybetti.
 
MEMLEKETİ MANİSA'DA CENAZE TÖRENİ
Ömrünün baharında yaşamını yitiren futbolcu için bugün memleketi Manisa'da cenaze töreni düzenlendi. Mesir Camisi'nde ikindi vakti törene Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Tekin Tatlıcıoğlu, Tirespor Kulübü Başkanı Yılmaz Kocaoğul, Manisa Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, Manisa Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Başkanı İsmail Aydın, Tuğal'ın eksi teknik direktörü Serol Emlek, Tirespor Kulübü'nün yöneticileri, futbolcuları, Manisa Belediyespor Kulübü'nün futbolcuları ve yakınları katıldı. Cenazede, baba Murat Tuğal taziyeleri kabul ederken, anne Hatice Tuğal ile kız kardeşi Ayfer Tuğal, Serkan Tuğal'ın tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.
 
İHMAL İDDİASI
Cenaze namazı öncesi kısa bir açıklamada bulunan Tuğal'ın eski teknik direktörü Serol Emlek, "Kendisi çok iyi bir çocuktu. Saygılıydı. Böyle bir şekilde hayatını kaybetmesi hepimizi çok üzdü. Bir amatör maçında sağlık ekibinin olmaması da büyük bir ihmal" diye konuştu.
 
Tirespor Kulübü eski müdürü Sefa Taşal da, Serkan Tuğal'ın kalp krizi geçirdiği sırada kendisinin tribünde olduğunu belirterek, "20 dakika boyunca ambulans beklendi. Futbolda böyle bir şey olmaz. İhmalden dolayı hayatını kaybetti" dedi.
 
BAKAN KILIÇ'I GÖREVE ÇAĞIRDI
Manisa Belediyespor Kulübü Başkanı Cenk Ergün orada bir ambulansın ve sağlık ekibinin bulunmamasının gelişen Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. Ergün, şöyle konuştu:
 
"Bir ülkenin büyümesi siyasi ve ekonomik anlamda değildir. Bir amatör spor kulübü başkanı olarak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı göreve davet ediyorum. Bu konularla ilgilensin. Kulüplerin ihtiyaçlarıyla ilgilensin. Bu ülkede 70 milyonu ilgilendiren bir olaydır. Üç gün sonra Serkan'lar unutulmasın."
 
Tuğal'ın cenazesi. kılınan namazın ardından gözyaşları arasında Kırtık Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
AMBULANS 14 DAKİKADA GİTMİŞ
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, maç sırasında kalbinin durmasıyla yaşamını yitiren genç futbolcu Serkan Tuğal için istenen ambulansın geç geldiği iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. İzmir 112 Ambulans Merkezi'ni dün saat 13.03'te arayan bir saha görevlisinin amatör küme futbol maçı sırasında ayağı kırılan bir sporcu için ambulans istediği, sahadaki sağlık görevlilerinin muayane ettiği ve ardından soyunma odasına götürüldüğü bilgisinin verildiği aktarılan açıklamada şöyle denildi:
 
"112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli personel, kendisine Balçova bölgesinde görev yapan 112 ambulansının başka bir hastaya müdahale ettiği için yerinde olmadığını, başka bir bölgeden ambulans yönlendireceğini bildirmiştir. Futbol sahasına 10 dakika içerisinde ulaşabilecek 4 istasyonun ambulanslarının da o saatlerde başka vakalar için göreve çıktığının tespit edilmesi üzerine, Güzelbahçe 112 ambulansı olay yerine sevk edilmiştir. Güzelbahçe bölgesinden hareket eden 112 ambulansı 14 dakikada futbol sahasına ulaşmıştır. Ambulansta bulunan hekim, hastaya ulaştıklarında ayak kırılması veya başkaca bir travma öyküsünün olmadığını, kişinin aniden sahada yığıldığını ve kalbinin durduğunu tespit ederek hemen yeniden canlandırma (CPR) işlemlerine geçildiğini ifade etmiştir. Hastanın başında doktor olduğunu beyan eden sivil giyimli bir kişiden de yardım aldıklarını, ancak hastaya ulaştıkları sırada herhangi bir ilkyardım ve yeniden canlandırma çabası görmedikleri özellikle vurgulamıştır."
 
1.5 SAATLİK CANLANDIRMA ÇABASI
Serkan Tuğal'a, olay yerindeki 112 ambulansı ile tıbbi müdahaleye devam edilerek Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne 13.28'de ulaştırıldığı kaydedilen açıklama şöyle devam etti:
 
"Acil servisten alınan bilgiye göre burada 1.5 saat CPR uygulanmış, hatta harici kalp pili ile uyarı verilmiş, ancak en ufak bir geri dönüş belirtisine rastlanılmamıştır. Sonuç olarak hastanın ani kalp durmasına bağlı olarak hayatını kaybettiği kabul edilmiştir. Bu olayla ilgili tüm bilgilere 112 Komuta Kontrol merkezinin ses kayıt ve ambulans kayıt bilgilerinden ulaşılmış ve doğrulanmıştır. Futbolcunun kulübünden bir yetkili müdahaleler esnasında sağlık ekibimizin yanında bulunmuştur. Bu şahsın verdiği sözlü bilgi ile futbolcunun daha önce iki kez halı saha müsabakası sırasında bayılma öyküsü olduğu öğrenilmiştir."
 
Her türlü kamu ve özel kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen sportif müsabakalar sırasında saha içi ve saha dışı sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınmasının, bu organizasyonları düzenleyen kurum ve kuruluşlarının sorumluluğunda olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi:
 
"Oradaki tedbirlerin yetersiz olduğu acil durumlarda, 112 ambulanslarından yardım talep edilmektedir. Bu olayda 112 arandığında hastanın tıbbi durumu ile ilgili yeterli bilgi verilmediği gibi, ulaşıldığına kadar ne gibi ilkyardım ve sağlık uygulamalarının yapıldığı da bilinmemektedir. Ayrıca geçmişte sağlık sorunları olduğunun sporcunun çalıştığı kulüp yetkililerince de belirtilmesi ile ilgili olarak ne tür sağlık muayenelerinden geçirildiğinin sorgulanarak ani kalp durmasının nedenleri de araştırılmalıdır." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay evinde mutlu: 2-0
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Altay evinde Bozüyükspor'u 2-0 yendi.
JebrinTrabzonspor'a transfer oldu!
Trabzonspor, en son Bank Asya 1. Lig takımlarından Bucaspor'da forma giyen ...
Fenerbahçeliler başkanları için yürüdü!
Fenerbahçeli taraftarlar, futbolda şike davasına yönelik süreçte yaşananlarla ...
 
Bir Emre Belözoğlu klasiği!
Milli oyuncuyu çorbacıya birlikte gittiği Mahmut Özgener, Göksel Gümüşdağ, ...
Vodafone'da Mosi Tekstil şampiyon
Vodafone'un desteğiyle 'Şehrin için oyna' sloganıyla düzenlenen Vodafone ...
Karşıyaka'dan Trabzonspor'a farklı tarife: 88-69
Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, alt sıralara demir atan Trabzonspor’a, ...
 
22'lik futbolcu maçta kalp krizine yenildi!
İzmir'de amatör ligde oynanan futbol maçında fenalaşan Tirespor'un sol ...
Serdal Adalı istifa etti
Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Serdar Adalı, ...
Yeni transferler ilk maçta yok
İkinci yarının ilk karşılaşmaları 4 Ocak'ta. Ancak ara transfer 5 Ocak'ta ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva