HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2012 Cumartesi - 11:09

Gaziemir’de Tiyatro Günleri başlıyor

Gaziemir Belediyesi Dünya Tiyatrolar Günü’nün kutlandığı Mart ayında etkinliklerinin tamamını tiyatroya ayırdı. Gaziemirliler, aralarında Levent Kırca’nın da bulunduğu ustalarla amatör oyuncuları aynı sahnede, 7 farklı oyunda izleme şansı bulacak

Gaziemir’de Tiyatro Günleri başlıyor

İZMİR - Şubat ayını konserlerle tamamlayan Gaziemir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, bahara “Tiyatro Günleri” ile merhaba diyor. Dünya Tiyatrolar Günü’nün de kutlandığı Mart ayını tiyatro oyunlarına ayıran Gaziemir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) perdelerini ay boyunca açık tutacak. 
 
Gaziemir Belediyesi genç, kadın ve yetişkin tiyatrosu oyuncularının da sahne alacağı etkinliklerin en önemli konuğu ise usta tiyatrocu Levent Kırca... Kırca; Dünya Tiyatrolar Günü’nün kutlandığı 27 Mart Salı günü, Selim Gül’ün yazdığı “Azınlık” adlı tek kişilik politik komediyi oynayacak.
 
1 Mart’ta Aktepe Semtevi Tiyatrosu tarafından sahnelenecek “Genç Tiyatro” isimli Ahmet Mercankaya’nın yazıp, Adem Olukpınar’ın yönettiği oyunla perdelerini açacak olan Tiyatro Günleri; 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlar için “perde” diyecek. 8 Mart Perşembe günü, Gaziemir Belediyesi Kadın Tiyatrosu oyuncuları, Ahu Bezircilioğlu’nun yazıp yönettiği “Açık Hava Tımarhanesi” isimli oyunu sahneleyecek.
 
Doktorlar çocuklar için sahnede
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık personeli ve doktorlarından oluşan BUHASDER (Bulaşıcı Hastalıklar Derneği) tiyatro ekibi ise, 13 Mart’ta saat 12.30’da Gaziemir AKM’de çocuklar için sahneye çıkacak. “Reklam Çocuk” adlı Vedat Murat Güzel’in yazıp yönettiği çocuk oyununu perdeye taşıyacak ekip, çocuklara hijyen, el ve yüz temizliği ile sağlıklı beslenmenin önemini anlatacak. Oyundan önce doktorlar bir sunum yaparak çocukları bilgilendirecek. Gaziemirli çocukların tiyatro keyfi, 14 Mart Çarşamba günü de Müjdat Gezen Sanat Merkezi tarafından sahnelenecek “Süslü Şirin Köyü Tanıyor” çocuk oyunu ile devam edecek.
 
Ödüllü oyun da geliyor
AKM’de 17 Mart Cumartesi günü ödüllü bir oyun da sahnelenecek. İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu oyuncuları, Can Yücel’in Türkçe’ye kazandırdığı Peter Weis’in “İsyan” adlı oyununu sergileyecek. Orçun Masatçı’nın yönettiği oyun, 10. Lions Tiyatro Ödülleri’nde en iyi oyun ödülünü aldı. Gaziemir Belediyesi Tiyatro Günleri, Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk’un birlikte yazdığı Vedat Mehmet Konuk’un yönettiği “Artiz mektebi” adlı oyunla sona erecek. Eğitim sisteminin mizahi bir dille eleştirildiği oyunu Gaziemir Belediyesi Yetişkin Tiyatrosu ekibi sahneleyecek.
 
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 3 yıldır kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Gaziemirliler, 7’den 70’e tiyatro keyfi yaşıyor. Sahnelenen oyunların etkisiyle vatandaşlarımız tiyatro kurslarımıza da büyük ilgi gösteriyor. Çocuk, genç, yetişkin ve kadın tiyatrosu kurslarımızda yüzlerce vatandaşımız sanat eğitimi de alıyor. Kültür ve sanat faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.   

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazilerden Başkan Durak’a teşekkür
Karşıyaka Belediyesi Mustafa Kemal Kadın Danışma Merkezi gönüllüleri gazilere ...
Bornova’da fotoğraf, maske ve belgesel aynı sergide
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘4 Mevsim 4 Renk Atölyeleri’nin kış ...
Milli sörfçü Emirhan Kolburan Durak’ın konuğu
Geçtiğimiz gün satranç yarışması 7 yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olan ...
 
Her “akrabanızım” diyene inanmayın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile el ele verip ...
Bayındır’da 10 saatlik su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır ilçesindeki depoların bakım ve onarımı ...
Konak’ta beş ressam, bir sergi
Nurhilal Harsa atölyesinde çalışmalarını sürdüren beş ressam, ‘Karma Şık’ ...
 
2. Emek Şenliği’nde 'adalet çağrısı'
Türkiye’de taşeron sistemini kaldıran ilk belediye olarak tarihe geçen ...
Büyükşehir Engelli Meclisi istifa etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Meclisi istifa etti.
Büyükşehir davasında şok ayrıntılar!
Hakkında 397 yıl hapis istenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva