HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2012 Cumartesi - 10:18

Bornova’da fotoğraf, maske ve belgesel aynı sergide

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘4 Mevsim 4 Renk Atölyeleri’nin kış dönemi sergisi açıldı. Her yaştan Bornovalının fotoğraf, mask ve belgesel alanlarındaki birbirinden ilginç eserlerinin yer aldığı sergi sanatseverlerden tam not aldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sanatın her alanındaki desteklerinin süreceğini söyledi

Bornova’da fotoğraf, maske ve belgesel aynı sergide

İZMİR - Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘4 Mevsim 4 Renk Atölyeleri’nde farklı yaşlardan pek çok vatandaş; fotoğraf, maske ve yaratıcı belgesel konularında başarılı çalışmalar yaptı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, birbirinden güzel eserlerin yeraldığı Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışını yaptı. Atölye eğitimlerini veren Fotoğraf Sanatçısı Alpgiray Kelem, Mask Yapım Eğitmeni Polat Canpolat ve Yaratıcı Belgesel Atölyesi Eğitmeni Andreas Treske’ye plaket vererek teşekkür etti.
 
Fotoğraf atölyesindeki, Nazım Hikmet Ran’ın bir şiirinde Abidin Dino’ya yönelttiği ‘Mutluluğun resmini yapabilir misin?’ sözünden yola çıkılarak yapılan ‘Resimli Mutluluk Ansiklopedisi’ çalışması dikkat çekti. Atölyelerin katılımcıları hem teorik bilgi aldı hem de öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu. Dört mevsimde dört ünlü ressamın adına düzenlenecek atölyelerin kış bölümünde, ünlü Ressam Abidin Dino çalışmalarda tüm yönleriyle ele alındı. Dört mevsimin her birinde 3 ayrı sanat dalında 3 ayrı atölye çalışmasının yapılacağı proje kapsamında kış döneminde verilen eğtimlerde ortaya çıkan eserler sanatseverlerden tam not aldı.
 
‘Resimli mutluluk ansiklopedisi’
Fotoğraf atölyesinde, Nazım Hikmet Ran’ın Abidin Dino’ya yönelttiği ‘Mutluluğun resmini yapabilir misin?’ sözünden yola çıkan katılımcılar Fotoğraf Sanatçısı Alpgiray Kelem’in rehberliğinde mutluluğun fotoğrafını çekmeye çalıştılar. Fotoğraf atölyesi kursiyerleri ‘Resimli Mutluluk Ansiklopedisi’ adı verilen çalışma kapsamında çektikleri fotoğrafları bir araya getirerek ünlü Ressam Abidin Dino’nun portresini oluşturdu. Yaratıcı Belgesel Atölyesi’nin katılımcıları, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde film yapımı, dijital kamera kullanımı ve montaj konularında iki günlük eğitime alındılar. Daha sonra üç gün boyunca gruplar halinde kısa belgesel filmlerin çekimlerini tamamladılar. Sergide, ‘Dört Mevsim Bir Gece’, ‘Demledik Çökmesini Bekliyoruz’, ‘Sevgiyolu’, ‘Kırmızı Pazartesi’ başlıklı belgeseller izlenebiliyor. Maske atölyesi’nde ise katılımcılar, kendi yüzlerinin de kalıplarını alarak birbirinden ilginç çalışmalara imza attılar. Katılımcılar maske yapımıyla ilgili tüm ayrıntıları öğrendiler.
 
İlçede sanatın gelişmesi için her zaman destek verdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Belediyemizin bütün çalışmalarında en önemli hedeflerimizden biri, her yaştan insanımızın yaşam boyu yeni şeyler öğrenmesine katkıda bulunmak. Böylece kendilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Bunun için elimizdeki tüm olanakları kullanıyoruz. Her zaman da insanımız için belediyemizin olanaklarını seferber etmeye devam edeceğiz. Sanatın her alanındaki desteklerimiz sürecek” dedi. 4 Mevsim 4 Renk Atölyeleri’ projesini yılın tamamına yaydıklarını belirten Başkan Sındır, “Her yaştan insanımızın büyük ilgi gösterdiği atölye çalışmaları sanatın teorik yanı ile uygulamaya dönük kısmını birleştirdiği için çok faydalı bir çalışma oldu” dedi.
‘Dört Mevsim Dört Renk Atölyesi’ İlkbahar’da İbrahim Çallı, yaz mevsiminde Fikret Mualla, Sonbahar’da da Bedri Rahmi Eyüboğlu adına düzenlenecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli sörfçü Emirhan Kolburan Durak’ın konuğu
Geçtiğimiz gün satranç yarışması 7 yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olan ...
Her “akrabanızım” diyene inanmayın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile el ele verip ...
Bayındır’da 10 saatlik su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır ilçesindeki depoların bakım ve onarımı ...
 
Konak’ta beş ressam, bir sergi
Nurhilal Harsa atölyesinde çalışmalarını sürdüren beş ressam, ‘Karma Şık’ ...
2. Emek Şenliği’nde 'adalet çağrısı'
Türkiye’de taşeron sistemini kaldıran ilk belediye olarak tarihe geçen ...
Büyükşehir Engelli Meclisi istifa etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Meclisi istifa etti.
 
Büyükşehir davasında şok ayrıntılar!
Hakkında 397 yıl hapis istenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
Karşıyaka’nın bir bölümünde su kesintisi
İZSU’dan yapılan açıklamaya göre Karşıyaka’nın bir bölümüne 27 Şubat Pazartesi ...
İzmirli itfaiyecilerin sorunu kördüğüm!
İzmir Büyükşehir Belediyesine ‘memur’ kadrosundan atama bekleyen itfaiye ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva