HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2012 Cumartesi - 09:23

Her “akrabanızım” diyene inanmayın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile el ele verip özellikle yaşlı insanları hedef alan dolandırıcılara karşı bir eğitim programı düzenledi. Eğitime katılan yaşlılardan, kendini akrabaları olarak tanıtarak para isteyenlere karşı dikkatli olmaları istendi.

Her “akrabanızım” diyene inanmayın!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Gençler-Yaşlılar El Ele Projesi’nin katılımcıları ve Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri, katıldıkları eğitim programı ile dolandırıcılardan korunmanın yollarını öğrendi. İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Özgür Arslan’ın gerçekleştirdiği sunumda, son dönemlerde yaygın olarak gerçekleşen dolandırıcılık türleri hakkında bilgiler verildi. Toplantıya katılan yaşlılar, yolda karşılarına çıkan ya da kapılarını çalarak kendilerini akrabaları olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Son dönemde kontör dolandırıcılığı olarak adlandırılan yöntemin de sıkça uygulandığını belirten Arslan, kendini savcı, polis, asker veya başka bir üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtan kişilerin, telefonla aradıkları vatandaşlardan verdikleri hesap numarasına para yatırmasını istediğini dile getirdi. Özgür Arslan, polisin hiçbir zaman vatandaştan para istemeyeceğini, gerekli durumlarda kullanmak üzere yeterli ödeneğe sahip olduğunu söyledi. Katılımcı yaşlılar ise başlarına gelen benzer olaylardan örnekler verdi.
 
Yurtdışından gelen telefonlara dikkat
Dikkat çeken bir başka dolandırıcılık olayının kahramanları ise yurtdışından telefonla arayarak karşılarına çıkan Türk erkeklerinden yardım isteyen bayanlar. Özellikle Bulgaristan kaynaklı bu olayların mağdurları ise sadece telefonda görüşerek gönül ilişkisi kurdukları kadınlara Türkiye’ye gelmeleri için para gönderen ama bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Türk erkekleri. Son dönemde bu olayların artış göstermesi üzerine sorunun Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde ele alındığını belirten Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Özgür Arslan, Bulgaristan’la yapılan resmi yazışmalardan ise henüz bir sonuç alınamadığını dile getirdi.
 
Şüpheci davranın, herkese inanmayın
Yeni neslin daha şüpheci ve sorgulayıcı olduğunu belirten Özgür Arslan, “Yaşlılarımız, yetiştikleri dönemin özellikleri ve aldıkları terbiye nedeniyle kolay hedef oluyor. Ya da yaşlarından dolayı algılama kabiliyetleri zayıflamış oluyor. Bu nedenle kandırılmaları daha kolay. Bu tür olaylara karşı şüpheci olmak, her sunulanı kabul etmemek lazım. Özellikle kendini kamu görevlisi olarak tanıtanlara kimlik sormak, akraba olarak tanıtanlardan şüphelenilmesi halinde ise yakınlarınızı telefonla arayarak doğrulamak gerekir. Şu an en yoğun yaşanan ve takibinin de çok zor olduğu dolandırıcılık yöntemi de, kendini ben sizin akrabanızım diye tanıtmak şeklinde gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır’da 10 saatlik su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır ilçesindeki depoların bakım ve onarımı ...
Konak’ta beş ressam, bir sergi
Nurhilal Harsa atölyesinde çalışmalarını sürdüren beş ressam, ‘Karma Şık’ ...
2. Emek Şenliği’nde 'adalet çağrısı'
Türkiye’de taşeron sistemini kaldıran ilk belediye olarak tarihe geçen ...
 
Büyükşehir Engelli Meclisi istifa etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Meclisi istifa etti.
Büyükşehir davasında şok ayrıntılar!
Hakkında 397 yıl hapis istenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
Karşıyaka’nın bir bölümünde su kesintisi
İZSU’dan yapılan açıklamaya göre Karşıyaka’nın bir bölümüne 27 Şubat Pazartesi ...
 
İzmirli itfaiyecilerin sorunu kördüğüm!
İzmir Büyükşehir Belediyesine ‘memur’ kadrosundan atama bekleyen itfaiye ...
Karşıyaka sokakları yenileniyor
Karşıyaka Belediyesi, ilçede bozuk ve bakımsız yolların yenilenmesine ...
İzmir Avrupalı müzecileri ağılardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva