HABERLER>SPOR
9 Aralık 2015 Çarşamba - 16:21

Futsal’da Avrupa’nın en iyileri İzmir sahnesinde!

Futsal Milli Takımı teknik direktörü Ömer Kaner, İzmirliler'i 10-13 Aralık tarihleri arasında Halkapınar Spor Salonu'nda oynanacak 2016 FIFA Futsal Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri Ana Eleme Turu 3'üncü Grup maçlarına davet etti.

Futsal’da Avrupa’nın en iyileri İzmir sahnesinde!

Ömer Kaner, Futsal Milli Takım Sorumlusu Cem Pamiroğlu ve oyunculardan Cihan Özcan'la birlikte Ramada Plaza Otel'de düzenlediği basın toplantısında, "İzmir bize uğurlu geliyor. 2011'de de Avrupa Şampiyonası elemelerini bu kentte oynayıp tarihimizde ilk kez finallere katılmıştık. Şimdi yeni bir başarı için sporseverlerin desteğine ihtiyacımız var" dedi.
 
Gruptaki rakiplerden Rusya'nın kadrosunda Brezilyalı tanınmış oyuncular bulunduğunu belirten Ömer Kaner, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Avrupa Şampiyonası'nda final oynadılar. Sırbistan iyi bir takım. Finlandiya da kendisini çok geliştirdi. Çok zevkli bir turnuva olacak. Umarım oyuncularımız iyi bir netice alacaklar."
 
Futsalda kısa zamanda büyük başarı elde ettiklerini belirten Ömer Kaner, "Daha önce Ümit Davala gibi futbolu yeni bırakan isimleri kadroya dahil etmiştik. Ama futbolla futsal çok farklı. Bu spor tamamen fiziki güç ve kondisyona, hızlı oynamaya dayalı" ifadelerini kullandı.
 
Avrupa'yı tarayıp gurbetçi futsal oyuncularını kadroya aldıklarını dile getiren Ömer Kaner, "Bu branşta Avrupa'daki ilk 18 ülkenin arasındayız. Bu, kısa zamanda elde ettiğimiz önemli bir başarı. Ancak futsalı Türkiye'ye daha tam olarak yerleştirmedik. Bu konuda Federasyon ve üniversitelerden destek alıyoruz. Bu spor İspanya'da dolu tribünlere oynanıyor. Bizim de tribün desteğine ihtiyacımız var" dedi.
 
Milli takımın kaptanı Cihan Özcan ise, "Seyirci bizim için çok önemli. İzmirlilerden 10 bin kişilik salonu doldurup bizi desteklemelerini bekliyoruz" diye konuştu.
 
KRİZ ETKİLEMEZ
Futsal Milli Takım Sorumlusu Cem Pamiroğlu ise Rusya'yla Türkiye arasında son dönemde sınır ihlali yapan bir Rus uçağının düşürülmesiyle ortaya çıkan gerilimin, turnuvayı etkilemeyeceğini söyledi. Grupta Rusya Futsal Milli Takımı'yla da karşılaşacaklarını hatırlatan Pamiroğlu, "Sporla siyaseti birbirine karıştırmamalıyız. Bizim sporla uğraşmamız gerekiyor. Futbolda da takımlar başlama düdüğü çaldığı andan itibaren herşeyi unutup sahaya konsantre olur. Bizim maçlarımızda gerginlik yaşanmaz" dedi.
 
İLK RAKİP SIRBİSTAN
Futsal Milli Takımı, 2016 FIFA Futsal Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Ana Eleme Turu 3'üncü Grup ilk maçında yarın İzmir'de Sırbistan'la karşılaşacak. Halkapınar Spor Salonu'ndaki mücadele saat 19.15'te başlayacak. Bu karşılaşmadan önce grupta saat 17.00'de Finlandiya-Rusya maçı oynanacak.
 
Tek devreli lig usulüne göre oynanacak eleme maçlarını ilk sırada bitiren ülke, 10 Eylül-2 Ekim 2016 tarihleri arasında Kolombiya'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine katılacak. Millilerimiz grupta cuma günü aynı saatte Finlandiya, pazar günü ise Rusya'yla karşılaşarak elemeleri tamamlayacak. Sporseverler, maçları ücretsiz izleyecek. (dha)
 

 
Göztepe Gürsel Aksel’e törenle veda ediyor
 
Rus gemisine limandan çıkış izni yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe Gürsel Aksel’e törenle veda ediyor
Göztepe camiası, yeni stat projesi kapsamında yıkılacak Gürsel Aksel Tesisleri'ne ...
Altınordu'da "Futbola Bir Şans Ver" zirvesi
Altınordu'nun sosyal yönden dezavantajlı çocukları futbol sayesinde hayata ...
Karşıyaka kaleci Aghayev'le yolunu ayırdı
Karşıyaka, bu hafta oynayacağı Balıkesirspor deplasmanı öncesi teknik ...
 
Altınordu’nun demirbaşı Erdoğan!
PTT 1'inci Lig'de son 3 haftada düşüşe geçen Altınordu'da geride kalan ...
Galatasaray yola Avrupa Ligi'nde devam ediyor
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Astana ile 1-1 berabere ...
PFDK'tan beklenen karar: Göztepe'ye Real Madrid tarifesi!
PFDK, Göztepe-Nazilli Belediyespor maçında cezalı oyuncu oynatan Göztepe ...
 
Buca'da 6 oyuncu 'para' dedi, Deniz çıldırttı!
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta lider Manisaspor'u 1-0 yenerek düşme ...
Galatasaray, Kaf-Kaf'a ilaç gibi gelecek!
Karşıyaka' da 29 Aralık'ta yapılacak olağanüstü genel kurulda göreve gelecek ...
İzmir'de futsal heyecanı!
İzmir, Futsal Milli Takımı'nın 10-13 Aralık tarihlerinde 2016 FIFA Futsal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva