HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2012 Perşembe - 08:15

Flaş! Milli Eğitim'de 'İl Müdürü' operasyonu

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in merakla beklenen il müdürleri operasyonu kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye'nin merkeze çekildiği, yerine Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın görevlendirildiği bildirildi. Ayrıca, İzmir'den iki de il milli eğitim müdürü çıktığı kaydedildi.

Flaş! Milli Eğitim de  İl Müdürü  operasyonu

İZMİR - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in onayıyla 81 il müdüründen 56'sında değişim yapıldığı belirtilirken, iddiaya göre merkeze çekilenler arasında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye de yer aldı. Üye'nin müşavir kadrosuna getirildiği, yerine ise Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın getirlidiği ifade edildi. Görevlendirme yapılan müdürlerin bir bölümünün Eğitim Bir Sen yöneticisi olduğu, düz öğretmen olup asaleten atanma kriterlerine sahip olmadıkları, bazılarının haklarında çeşitli soruşturmalar açılan öğretmenler olduğu iddia edildi.
 
Milletvekillerine bildirildiği öne sürülen atamalarda İzmir'den iki de il müdürü çıktığı kaydedildi. Listeye göre; Kamil Aydoğan döneminde il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şube müdürü olarak görevlendirilip, koordinatör müdür yardımcısı olarak görev yapan, bir önceki dönem AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin'in kardeşi İsmail Çetin, Burdur'a il milli eğitim müdürü olarak görevlendirildi.
 
İkinci isim ise Hüseyin Çelik'in Bakanlığı döneminde, Bakan oluruyla İzmir Kız Lisesi Müdürlüğü'ne atadığı Pervin Töre oldu. Töre, bu kez Bakan Dinçer tarafından Aydın Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi.

BANA ÖYLE BİR YAZI GELMEDİ
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, görevinden alındığı yönünde bir söylenti olduğunu ancak kendisine ulaşan herhangi bir resmi yazının olmadığını söyledi. Üye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürleri Kararnamesi ile görevden alındığı yönünde söylenti olduğunu ancak bunun şu an ''şaibe'' niteliği taşıdığını belirtti. Kendisine görevden alındığına dair resmi bir yazının ulaşmadığını kaydeden Üye, ''Ne olursa olsun inşallah hayırlısı olur'' dedi. 

ÜYE YETERSİZ İDDİASI
Ragıp Üye'nin görevden alınmasının ardından çeşitli iddialar gündeme gelmeye başladı. İl müdür yardımcıları ve şube müdürleri arasından Üye'nin yetersiz olduğu yönünde söyleti çıkarılıp, görevden alınması yönünde kulis yapıldığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nında bu doğrultuda karar verdiği iddia edildi.(DHA/AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vedat aydın 13 Ocak 2012 Cuma 21:04

çok doğru bi karar.kırtasiye işlerine ayırdığımız vaktin haddi hesabı yok.öğrencileri akademik başarı dışında değerlendirme kriteri tanımayan bir milli eğitim müdürü nihayet gidiyor.öğrencileri her ay sınava almak birşey yapmakmıdır.birde okullara bunların sonuçlarını girin talimatı verildi.dersana sonuçlarını da girsin müdür yardımcıları...daha neler neler.idareciler eğitimle değil müdür beyin angaryasıyla uğraştı.öğrtmen denetlenemedi,öğrenci denetlenemedi.sabahtan akşamakadar bu verilergirild

Yorumu oyla      12      13  
recai yılmaz 12 Ocak 2012 Perşembe 23:23

Öğretmenlere aşırı yük getirerek sözde başarıyı artıracağını düşünmüştü.izmir deki öğretmenler onu hep böyle hatırlayacak.öğretmeni derslerden,müdürleri okullarından alıkoydu. toplantılardan canımız çıktı vizyon yoktu.rehber öğretmenlere bi toplantıda velilerin gazını alma işini iyi yapın diyen bir milli eğitim müdürüydü.

Yorumu oyla      13      13  
Mustafa ÖZDEMİR 12 Ocak 2012 Perşembe 11:44

Bence bakanlık İzmir İl Milli Eğitim Müdürü'nü görevden almakla çok geç bile kaldı.Bu müdürün İzmir milli eğitimine hiç bir artı değer kazandırmadığı,İzmir gibi büyük bir ilde böyle bir makamın gerektirdiği nosyona ve vizyona sahip olmadığı düşüncesindeyim.Belki Şırnak,Siirt,Tunceli gibi çok küçük illerde başarılı olabilir.Yeni görevinde başarılar dilerim.

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT'ten devlet erkanına brifing
MİT Müsteşarlığı'nda, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan ...
Eski jandarma binası bahçesinde kafatası bulundu
Diyarbakır’da bir dönem jandarmanın istihbarat ve terörle mücadele merkezi ...
Kızı için 3 bin 260 kilometre yürüyecek
Boşandığı eşi tarafından kaçırıldığını öne sürdüğü kızı 9 yaşındaki Aylin'i ...
 
Havalimanında 'bomba' şakasına hapis cezası
İzmir'de, bir yakınlarını yolcu etmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na ...
Türkiye’nin dilek ağacı belli oldu
Türkiye'nin 'dilek haritası' çıkarıldı. İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, ...
Kadınlar, şiddeti önleme taslağından memnun değil
İzmir'de toplanan Şiddete Karşı İzmir Kadın Koordinasyonu üyeleri, 'Ailenin ...
 
Haberal teklifi komisyondan geçti
Tutuklulara hasta yakınını ziyaret imkanı veren önerge komisyondan geçti.
Sansür tartışması sergiyi kaldırttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi'nde açılan sergideki 3 ...
Büyükşehir tutuklularına kötü haber!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlarda tutuklanan ancak ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva