HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2024 Perşembe - 17:55

Facianın ayrıntıları netleşmeye başladı… Görgü tanıkları ne dedi?

Sağanak yağışlar esnasında Alsancak’ta hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay sonrasında faciayla ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı. Görgü tanıklarının ifadeleri ortaya çıkarken, görgü tanıkları acı olay olmadan önce çok kez şikayette bulunduklarını belirtti. Olay yerinde olan bir şahıs şikayetlerden sonra gelen bir personelin elektrik konusunda sorun olmadığını belirtti.

Facianın ayrıntıları netleşmeye başladı… Görgü tanıkları ne dedi?

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz günlerde sağanak yağışlar esnasında İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili yürüttüğü soruşturma devam ederken görgü tanıklarının ifadesi ortaya çıktı.

AYLAR ÖNCESİNDEN İHBARLAR YAPILMIŞ
Olaydan aylar önce 21 Aralık 2024 tarihinde Ö.T., "Yol üzerinde açıkta kablolar var duman çıkıyor tehlike arz ediyor" şeklinde ihbar yaptığı, F.U.'nun ise 09 Ocak 2024 tarihinde "Yerden geçen kablolardan duman çıkmakta mazgala giderse elektrik çarpması oluşabilir" şeklinde ihbar yaptığı, yine aynı tarihte E.E.Ç.  tarafından "Yer altında kazı çalışması yapılmıştı. Yüksek gerilim hattı yer altından yüksek dumanlar çıkıyor patlayabilir yaya geçidi var çok tehlikeli ıslak her yer” şeklinde ihbar yapmış olduğu kayıtlara geçti.

‘6 YILDIR SORUNLAR TEKRAR EDİYORDU, TELEFONLARLA ŞİKAYETLERDE BULUNDUK’
Olayın yaşandığı yerde 8 yıldır büfe işleten F.U. verdiği ifadede olay günü orada olmadığını ve dükkan komşularının olay yerine gelmemesi gerektiğini belirttiğini söyledi. Bu sorunun 6 yıldır devam ettiğini belirten şahıs, “Olayın olduğu yerde yaklaşık 5-6 yıldır bu sorun ara ara tekrar ediyordu, biz bulunla ilgili tam tarihlerini hatırlamıyorum fakat Gediz elektrik şirketine telefon ile şikayetlerde bulunduk, zaman zaman gelip çalışma yaptılar fakat sorunun ne olduğunu bilmiyorum. En son olarak tam tarihini hatırlamamak ile birlikte 6-7 ay önce tekrar sorun yaşandı dumanlar çıktı ve dumanların çıktığı yerde 6-7 ay önceye kadar mazgal yoktu…” ifadelerini kullandı.

‘MAZGAL YAPILDIKTAN SONRA AYNI SORUN TEKRAR ETTİ’
İZSU’nun mazgal çalışmasından sonra aynı sorununun tekrar ettiğini belirten F.U., “İZSU elektrik kablolarının üzerinde mazgal çalışması yaptı ve şu anki halini aldı, daha önce dumanlar kaldırım ve yolun birleştiği noktadan çıkıyordu. Mazgal yapıldıktan sonra aynı sorun tam tarihini hatırlamıyorum fakat bir kez tekrar etti ve mazgallardan yoğun duman geldi. Biz bu konuyla ilgili olarak bölgede çalışma yapılması gerektiğini ve mağdur olduğumuza dair yerel basında yaklaşık 5-6 yıl önce haber yaptırdık. Mazgalların bulunduğu yerden özellikle yağmur yağdığı zamanlar duman çıktığı oluyordu bunu gören esnaf arkadaşlarda vardır. Hatta yağmur yağdıktan sonra mazgalların olduğu bölge daha hızlı kururdu, özellikle yağmur yağdıktan sonra ara sıra sokak hayvanlarında akıma kapılıp tepki olduğu zamanlarda olmuştur” dedi.

‘ELEKTRİK KAÇAĞI OLABİLİR DİYE ÇEVREDEKİ VATANDAŞLARI UYARDIM’
Görgü tanığı olan E.E.Ç. olay günü çevredekileri elektrik kaçağı olabileceğini yönelik olarak uyardığını belirterek, “Yağıştan dolayı dükkanımın bulunduğu sokak ve 2.Kordon diye bilinen Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yağmur suyu birikintisi oluşmuştu. Saat: 19:45 sıralarında dükkanımın önünde beklediğim esnada bir bağırış sesi duydum ve sesin geldiği yöne doğru kafamı çevirdim. 20'li yaşlarında bir bayan şahsın 1481 Sokak ile Cumhuriyet Bulvarı kesişimi üzerinde yüzüstü yere doğru düştüğünü gördüm. Bayan şahsın ayağı kaldırım kenarında bulunan mazgalların üzerindeydi. Bayan şahıs yere düştükten hemen sonra yaşça daha büyük bir erkek şahıs yerden kaldırmaya çalışırken kasılarak sırtüstü yere düştü. İlk başta neden yere düştüklerini anlayamadım ve şahısların yanına yardıma gittim. Çevrede olayı gören vatandaşlar da şahısların yanına yaklaştı. Daha sonra elektrik kaçağı olabileceğini düşünerek yardım etmeye çalışan vatandaşları uyardım. Bunun üzerine etrafta bulunan diğer esnaf ve vatandaşlar yere düşen bu şahısları elektrik akımına kapılmamak için plastik ve tahta parçalar kullanarak kaldırıma çektiler” dedi.

‘GELEN GÖREVLİLER HİÇBİR ÇALIŞMA YAPMADILAR, ELEKTRİK SIKINTISI OLMADIĞINI SÖYLEDİLER’
Olay yerinin yaşandığı yerde daha önce durumu Gediz Elektriğe ilettiklerini ancak gelen personelin hiçbir çalışma yapmadığını belirten E.E.Ç., “O sırada yoldan geçen ve ilk yardımcı olduğunu beyan eden benim tanımadığım birkaç kişi bu şahıslara kalp masajı yaptılar. Kısa bir süre sonra da ilk yardım ekipleri geldi ve şahıslar hastaneye götürdüler. Tam tarihini hatırlamıyorum ancak tarihten yaklaşık 5-6 sene kadar önce olayın meydana geldiği 1481 Sokak ile Cumhuriyet Bulvarı kesişiminde yağmur yağdığı zamanlarda kaldırımdan dumanlar çıkmaya başlamıştı. Biz bu durumu bir elektrik kaçağı olabileceğini düşünerek çevredeki esnaf arkadaşlarla birlikte Gediz Elektrik'e ilettik. Gelen görevliler defalarca aramamıza rağmen o dönem için çok geç geldiler. Daha sonra gelen görevliler hiçbir çalışma yapmadan herhangi bir elektrik sıkıntısı olmadığını söyleyerek geri gittiler. Ancak yağmur yağdığı zamanlar yine bu kaldırımdan duman çıkmaya devam ediyordu. Hatta birkaç tane sokak hayvanının burada elektrik akımına kapıldığına da şahit oldum” dedi.

‘HABERLERDEN SONRA GELDİLER, KAZDILAR AMA SORUN ÇÖZÜLMEDİ’
Yerel medyada çıkan haberden sonra Gediz Elektrik’in bölgede çalışma yaptığını ancak daha sonra aynı durumların devam ettiğini belirten E.E.Ç., “Gediz Elektrik'in bu bölgede herhangi bir çalışma yapmaması üzerine durumu Ege Telgraf isimli yerel gazeteye ilettim. Yerel gazeteden gelen muhabire durumu aktardım. Bunun üzerine bu durum haber olarak yayınlandı. Konu haber olarak medyada yayınlandıktan sonra Gediz Elektrik görevlileri bu bölgeye geldiler ve dumanın çıktığı bölgeyi kazdılar. Burada yerden çıkardıkları yanmış olan elektrik kablolarını değiştirdiler ve kazdıkları yeri tekrar kapattılar. Ben dükkanımın yakını olduğu için o dönemde yaptıkları bu işlemlere şahit oldum. Ancak bu çalışmaların ardından yine yağmur yağdığı dönemlerde bu kaldırımdan dumanlar çıkmaya devam ediyordu. Ben bu durumu tekrar tekrar Gediz Elektrik'e ilettim. Ancak benim gördüğüm kadarıyla tekrardan herhangi bir çalışma yapılmadı” ifadelerini kullandı.

‘MAZGAL YAPILDIKTAN SONRA DUMANLAR DEVAM ETTİ, GEDİZ GELDİ VE KABLOLARI KONTROL ETTİLER’
Yapılan mazgaldan sonra duman sorununun devam ettiğini belirten E.E.Ç., “Tam tarihini hatırlamıyorum ancak yaklaşık 7-8 ay kadar önce İzsu görevlileri olayın yaşandığı 1481 Sokak ile Cumhuriyet Bulvarı kesişimine mazgal yaptılar. Bu mazgallar yapıldıktan sonra yağmur yağdığı dönemlerde mazgalların içinden de dumanlar gelmeye başladı. Bu durumu tekrar Gediz Elektrik'e şikâyet ettim. Hatırladığım kadarıyla 05/01/2024 tarihinde Gediz Elektrik görevlileri bu bölgede mazgalların kenarındaki kaldırımı kazarak elektrik kablolarını kontrol ettiler ve kazdıkları yeri tekrar kapatarak gittiler. Hatta ben bu çalışmanın görüntüsünü telefonuma fotoğraf olarak kaydettim. Gediz elektrik görevlilerinin yapmış olduğu bu çalışmanın ardından yine yağmur yağdığı dönemlerde bu mazgallardan duman çıkmaya devam ediyordu. Ben dükkanımın yakınında bulunan bu elektrik arızasını gerek vatandaşlara gerekse sokak hayvanlarına zarar gelmesinden endişe ettiğim için defalarca şikâyet ettim. Kaç sefer şikayet ettiğimi hatırlamıyorum. Aynı benim gibi çevredeki diğer esnaf arkadaşlar da defalarca şikâyet ettiler. Ancak yapılan onca şikâyete rağmen bu sorun bir türlü giderilemedi. Her yağmur yağdığı dönemlerde söz konusu kaldırımdan ve mazgallardan duman çıkmaya devam ediyordu. Son olarak da bugün yani 12/07/2024 günü söz konusu olay yaşandı. Bu olay yaşandıktan sonra kendi telefonum ile birkaç tane video ve fotoğraf çektim. Hatta sosyal medyadan görerek indirdiğim birkaç görüntüyü de telefonuma kaydettim” dedi.

‘ÖKTEMAY’IN KALBİ ÇALIŞIYORDU’
Olay yerine yakın bir binada apartman görevlisi olan N.Ö. ise ifadesinde, "Bugün yani 12.07.2024 günü saat: 19.10 sıralarında ikametimde bulunduğum sırada dışarıda bağırış sesleri duydum. Dışarıya çıktığımda sağanak yağmur yağıyordu ve Cumhuriyet Bulvarı su içerisindeydi. Bağırışların geldiği yere doğru hareket ettiğimde yerde suyun içinde 1 erkek ve 1 bayan şahsı hareketsiz gördüm. Kadının bilinci tamamen kapalıydı, erkeğin gözleri açıktı ancak bilinci kapanmak üzereydi. Bu sırada benim ikametimin yanında faaliyet gösteren kuaförün sahibi olduğunu bildiğim ancak ismini bilmediğim erkek şahıs suda elektrik akımı olduğunu söyledi. Bende hemen eve giderek ayağıma uzun çizmeler giydim ve elime 1 tane uzun sopa alarak olay yerine tekrar geldim. Erkek şahıs sırtüstü yatıyordu, kadın ise yüzüstü yatıyor ve başı sular içindeydi. Sopayı uzattım ancak bilinçleri açık olmadığı için tutamadılar. Kadının yüzü sular içerisinde olduğu için boğulmaması adına sopa ile baş kısmının döndürerek sudan çıkmasını sağladım. Daha sonra tekrar eve giderek su hortumu ve çekpas getirdim. Kadının çekpas ile ayağını kaldırdım ve hortumu ayağına dolayarak kaldırıma çektim. Daha sonra aynı müdahaleyi erke şahsa da yaptım ve onu da kaldırıma doğru çektim. İki şahsında bilinci kapalıydı. Ben ve çevrede bulunan insanlar bu iki şahsa suni teneffüs ve kalp masajı yaptık. Hatta erkek şahsın bir ara kalbinin çalıştığını olay yerine o anda gelen 112 görevlilerinden duydum. Daha sonra bu iki şahsı ambulans alarak götürdü. Tarihten yaklaşık 2-3 ay önce elektrik akımının olduğu yerden duman çıktığını gördüm" dedi.

 
Devrilen traktörün altında kalan çiftçi öldü
 
Foça'da yangın: Site, tedbir amaçlı boşaltılıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Temmuz 2024 Perşembe 23:15

ifadelerden anlaşılan bu olayın mazgallar yapılmadan çok çok önce de yaşandığı yönde.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ hakkında 7 yıla kadar hapis istemi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ...
Sıtkı Şükürer'den Lal Denizli'ye konser eleştirisi: Aklıselim izleyiciler olumsuz karşıladı!
Türk Eğitim Vakfı tarafından Çeşme'de eğitim yararına Yunan sanatçı Despina ...
Damat dehşeti: Önce vurdu sonra üstüne bastı!
Adana'da tartıştığı eski damadı Ahmet Susam tarafından sokak ortasında ...
 
Takipçi buluşmasında 'İlahici Ali'ye kurşun yağmuru!
Sosyal medyada “İlahici Ali” adıyla yaptığı paylaşımlarla tanınan Ali ...
Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı.
Tanju Özcan'dan disipline sevk değerlendirmesi!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
İzmir’de cadde ve sokaklar boş kaldı
İzmir'de de etkisini gösteren kavurucu sıcaklıklar vatandaşları bunalttı. ...
FOTO GALERİ--- İzmir'deki orman yangınından kareler!
FOTO GALERİ--- İzmir'deki orman yangınından kareler!
Saatler sonra Gaziemir'den güzel haber: Yangın kontrol altında!
İzmir'in Buca ilçesinde başlayıp, Gaziemir ilçesine sıçrayan ve yerleşim ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva