HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2024 Perşembe - 16:23

Tanju Özcan'dan disipline sevk değerlendirmesi!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle kınama istemiyle CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Tanju Özcan dan disipline sevk değerlendirmesi!

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, partisinin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medya hesabından ‘Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi?’ şeklindeki paylaşımının ardından MYK’da oy birliği ile alınan kararla ‘kınama’ cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

DHA'da yer alan habere göre Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Başkan Özcan, “MYK’nın kararına şu aşamada saygı duyuyorum. MYK sonuç itibarıyla bana kınama cezası vermedi, kınama cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti. Bundan sonra Yüksek Disiplin Kurulu savunmamı isteyecek. Ben de sözlü olarak tarihe not düşecek savunma gerçekleştireceğim. Seçimlerden başarıyla çıktık. Şu anki MYK ve genel başkanımız Türkiye’de birinci parti oldu.

"İKNA EDECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"
Birçok belediyeyi kazandı. Gördüm ki, birileri ekonomik gündemi, emeklilik sorunlarını ötelemek için benim paylaşımlarımı polemik malzemesi haline getirmeye çalışıyor. Elbette MYK’nın kararını doğru bulmuyorum ama bunun kamuoyu önünde tartışmama kararı aldım. Yüksek Disiplin Kurulu’na bu cezanın haksız olduğunu gerekçeleri ile birlikte anlatacağım ve ikna edeceğimi düşünüyorum. Ben mücadeleden kaçan bir adam değilim. Ama iktidara doğru emin adımlarla yürüyen partime zarar vermeme adına bu konuyla ilgili yorumlarımı sadece Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile paylaşma kararı aldım. Bu konuyla ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmayacağım. Türkiye’nin ekonomik gündemi, emeklinin, asgari ücretlinin sorunları konuşulabilsin düşüncesiyle bunu yapıyorum” ifadelerini kullandı.

"GENEL MERKEZDEN BİR BASKI GELMEDİ"
Başkan Özcan, konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile herhangi bir görüşme yapmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu süreçte partinin bazı yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Bana bu konuda genel merkez yönetimi tarafından herhangi bir baskı gelmedi. Şu an parti dışında olan bazı parti büyükleri ve çok güvendiğim partililerin ‘Başkanım, belki haklısınız ama bu karşılıklı tweetleri AK Parti'liler, troller farklı yollara çekerek Türkiye’nin gerçek gündeminden uzaklaşmasına sebep oluyor. Bunu devam ettirmeyelim’ diye telkinleri oldu. MYK ve parti genel başkanının bazı konularda adım atması gerekebilir. Bu konuda belki farklı düşünüyorlardır ama adım atmaları gerektiğini hissetmiş olabilirler. CHP, ifadelerin daha özgürce dile getirilebildiği bir parti, diğer partilere göre. Bizim söylemlerimizin toplumda büyük bir karşılığı oluştu. Sığınmacılarla ilgili söylemlerimiz, Türk milliyetçiliğini anlatma şeklimiz toplumda büyük karşılık buldu.”

"ZATEN 4 TANE CEZA VAR"

Yüksek Disiplin Kurulunu ikna edebileceğimi düşündüğünü söyleyen Özcan, “İkna edemezsem de ortaya garip bir durum çıkacak. Partide zaten 4 tane ceza var. Kemal Kılıçdaroğlu zamanında Suriyelilerle ilgili söylemlerimden dolayı uyarı cezası almıştım. Bir yıl geçici ihraç aldım, kesin ihraç aldım. Bir kınama kalmıştı, onu da almış olacağız. Hayırlısı olsun ama ben bu partinin neferi olarak kalmaya devam edeceğim. Yüksek Disiplin Kurulu bir alt cezayı verebilir. Hiç ceza vermeyebilir. En fazla kınama cezası verir. Kınama cezası alırsam yargı yolu açık. Gerekçesine bakarım, gerçekten gerekçe haklıysa bakarım, yargı yoluna gidip gitmeyeceğime o zaman bakarım” dedi.

 
WhatsApp'a yeni özellik: Otomatik çeviri yapacak
 
ECB faiz oranını sabit tuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de cadde ve sokaklar boş kaldı
İzmir'de de etkisini gösteren kavurucu sıcaklıklar vatandaşları bunalttı. ...
FOTO GALERİ--- İzmir'deki orman yangınından kareler!
FOTO GALERİ--- İzmir'deki orman yangınından kareler!
Saatler sonra Gaziemir'den güzel haber: Yangın kontrol altında!
İzmir'in Buca ilçesinde başlayıp, Gaziemir ilçesine sıçrayan ve yerleşim ...
 
Cani kocaya en ağır ceza talebi!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanması ...
İnciraltı planlarında yeni gelişme!
İnciraltı Toprak Sahipleri'nin uzun süredir yürüttüğü çalışma sonucunda ...
Arda Turan'ın annesine hapis cezası verildi
Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan’ın annesi Yüksel Turan’a kaçak yapılaşma ...
 
Bakan Yerlikaya: Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada yer alan, İslami değerlere ...
2024-KPSS Ortaöğretim başvuruları başladı
2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS Ortaöğretim) için başvurular alınmaya başlandı.
Eşini canice öldürmüştü... Sanığın beraat kararı Yargıtaydan döndü!
İzmir'de eşini 28 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva