HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ekim 2011 Çarşamba - 14:31

EXPO'ya 'Yıldırım' kanun: Büyük görev Kıraç’a

İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili beklenen Bakanlar Kurulu Kararnamesi açıklandı. Yürütme Kurulu’nun başına İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç getirildi.

EXPO ya  Yıldırım  kanun: Büyük görev Kıraç’a

Egedesonsöz - İzmir’in yeniden aday gösterildiği EXPO 2020 için beklenen kararname, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yoğun mesaisi sonrası imzadan çıkarak bugün resmi gazetede yayınlandı. Toplamda 27 kurum temsilcisinden oluşan Yönlendirme Kurulu’nun başkanlığı İzmir Valisi Cahit Kıraç’a verildi.EXPO 2015 sürecinde bu önemli görevi dönemin Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yürütüyordu. Yürütme kurulunda çok sayıda bakanlık temsilcisi yer alırken Vali Kıraç ile birlikte İzmir’den 14 isim yer aldı.
 
İŞTE YÖNLENDİRME KURULU
Resmi Gazetede bugün yayınlanan kararnamede Vali Kıraç’ın başkanlığındaki Yönlendirme Kurulu’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Ulaştırma, Kültür ve Turizm, Dışişleri, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma, Sağlık Bakanlıkları, Başbakanlık Tanıtım Fonu Sekreterliği, Basın Yayın Enfermasyon, TRT Genel Müdürlükleri, TOBB, Türkiye İhracatçılar Birliği, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan birer temsilci ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, İzmir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Temel Aycan Şen,  Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gülerman yer aldı.
 
BAKAN YILDIRIM: KAZANMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
EXPO’nun yasal altyapıya kavuşması için çok çaba sarf eden Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’in EXPO 2020 adaylığının kente önemli katkılar sağlayacağını belirtti.  EXPO birlikte kentte pek çok projenin gerçekleştirileceğini Expo 2020’ nin bir ülke projesi olduğunu Expo’yu izmir’e kazandırabilmek için çok çalışacaklarını söyledi. İzmir Milletvekili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçmişten aldıkları derslerin Expo 2020’yi kazanma yolunda büyük avantaj sağladığını vurguladı. İzmir’ in ulaşımından, sağlığa, turizme kadar birçok altyapı yatırımının tamamlanacağını söyleyen Yıldırım, “ Bu organizasyonu yapmakla birlikte İzmir’in turizmi önemli ölçüde gelişecek, tanıtımı yapılmış olacak ve İzmir’in yıllardan beri özlediği altyapı eksiklikleri ve uzun soluklu yatırımlar bakımından da hedeflerine ulaşmış olacaktır dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise , “İzmir olarak EXPO konusunda büyük emek harcıyoruz. Bakanlık nezdinde yeni bir yapı oluşturuldu. Bu işin peşindeyiz. İlk olarak alt kurullarımızı oluşturacağız ve süreci hayırlısıyla neticelendireceğiz. Yarın öğleden sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla bir tanıtım toplantısı gerçekleştireceğiz” dedi.

GENEL SEKRETERLİK KULİSLERİ HIZLANDI
Yönlendirme Kurulu'ndan sonra EXPO sürecinin ana omurgasını oluşturacak olan alt kurullar için de kulisler hızlandı. EXPO 2020 İzmir'in genel sekreterliği için de çok sayıda isim konuşuluyor. EXPO 2015'in Genel Sekreteri Tunç Soyer'in bile adının konuşulduğu kulislerde İzmir Eski Milletvekili, Üniversiade 2005 Koordinatörü Taha Aksoy, Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can'ın adı konuşuluyor.

ALT KURULLAR BELİRLENECEK
EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu, 2023 yılında BIE genel kurulunda yapılacak seçimlerde İzmir'in Türkiye adına sürdürdüğü adaylık sürecini başarıyla sonuçlandırmak için her türlü iş ve işlemleri yürütmeye, EXPO 2020'nin düzenleneceği alanı belirleme, plan, proje ve imalat çalışmalarının yürütülmesini sağlama, EXPO 2020'yi başarıyla gerçekleştirme amacıyla gerekli çalışmaları yapacak. İzmir'in adaylık sürecinde yapılacak çalışmaları belirleyecek olan Yönlendirme Kurulu, üye ve çalışma usullerini belirleyerek Danışma, Tanıtma ve Onur kurulları gibi alt kurullar oluşturulacak. İzmir Valisinin teklifi ve Yönlendirme Kurulunun onayıyla görevlendirilecek başkan başkanlığında, İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri ve Yönlendirme Kurulunda yer alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri arasından Yönlendirme Kurulu kararıyla belirlenecek 3 temsilci olmak üzere 7 kişiden oluşacak Yürütme Komitesinin görevleri de belirlendi.

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ile Yürütme Komitesine çalışmalarında gerekli desteği sağlamak üzere, İzmir Valisince görevlendirilecek bir Genel Sekreter başkanlığında ve yeterli sayıda personelden oluşan EXPO 2020 Genel Sekreterliği, Yönlendirme Kurulu ile Yürütme Komitesi tarafından verilecek görevleri yerine getirmek, bütçeyi hazırlamak ve onaya sunmak, sözleşmelerin icaplarını yerine getirmek, harcamaları yapmak, yazışmaları yapmak, ilgili kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak, toplantı tutanaklarını hazırlayarak dağıtımı sağlamak ve diğer sekretarya hizmetleri yürütmekle görevlendirildi.

EXPO 2020'NİN BÜTÇESİ
Genel Sekreterlik, İzmir Valisinin onayıyla İzmir Kalkınma Ajansının imkan ve kabiliyetlerinden bedelsiz yararlanacak. Yönlendirme Kurulu, genel bütçeden ayrılacak ödenek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir İl Özel İdaresinin, 2012-2013 yılı bütçelerine bu amaçla konulacak ödenek, TOBB, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçılar Birliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borası, Deniz Ticaret Odası İzmir şubesi, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 2011, 2012 ve 2013 yıllarında aktarılacak tutarlar, yayın, reklam ve sponsorluk gelirleri, gerçek ve tüzel kişilerden alınacak nakdi ve ayni bağış ve yardımlar, faiz ve diğer gelirler, ulusal bankaların birinde bu amaçla açılacak hesapta toplanacak gelirleri kullanacak.
EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kuruluna ait her türlü eserin fikri mülkiyet hakkı EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kuruluna devredilecek. Eserlerin her türlü yayın, ulaşım, reklam, sponsor, pazarlama, ticaret, propaganda, şehircilik hizmetleri ve benzeri amaçlarla kullanılması Yürütme Komitesi iznine tabi olacak. BIE'nin 2013 yılında yapılacak genel kurul toplantısında İzmir'in adaylığının kabulü halinde, Yönlendirme Kurulu, Yürütme Komitesi ve Genel Sekreterlik, İzmir EXPO 2020 organizasyonu ile ilgili işlemleri yürütecek. İzmir'in adaylığının kabul edilmemesi halinde ise bu kararın resmi bildiriminden itibaren en geç 6 ay içinde tasfiye işlemleri Yürütme Komitesince yürütülecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
UMIT AYDIN 27 Ekim 2011 Perşembe 18:07

USTUNLERIN HUKUNDAN MILLETIN USTUNLUĞUNE GECIS ZAMNIDIR SEN CANINI SIKMA ATATURKUN YAPTIĞI GIBI MASON LOCALRI VE BUNA DESTEK OLANALR KARARACAK AYDINLIK TURKIYE YARINALRIN OLACAK

Yorumu oyla      12      7  
umıt aydın 27 Ekim 2011 Perşembe 18:06

ISIK HANIM YASINIZI MERAK EDIYORUM 15-16 KAÇ YASINDASINIZ.SIZ KENDINIZI BU MILLETTEN USTUN MU ZANNEDIYORSUNUZ SIZ BU ULKENIN TEFERRUATISNIZ.EVT BU ULEKNIN GOZU COK KARANLIKTA BIRAKILDI AMAA SIMDI HERKEZ HERSEYI IYI GORUYOR SIZ DEOLACAKLARI BILIYORSUNUZ DA ONDAN GORENLERE KOR DIYORSUNUZ.DEMOKRTIK ULKELRDE SANDIKDA CIKAN OYA BAKILIR ZMANINDA BU ULKEDE CUMHURIYET DOĞAN YAYIN HOLDINGIN NASIL DARBEYE HAZIRLIK YAPTIĞINI KOR OLMYANLAR GORUYOR SEN MERAK ETMEEEEE.ZAMAN USTUNLERIN HUKUKUNDAN USTUNLUĞUN

Yorumu oyla      12      7  
Işık Dikicigil 27 Ekim 2011 Perşembe 13:36

SİZ KÖR GÖZÜ İLE BAKIYORSUNUZ ? İSTEMİYORMUSUNUZ TÜRKİYE BAĞIMSIZ OLSUN. SİZ ADNAN MENDERESLERİ TURGUT OZALLARI KENAN EVRENLERİ TAYYİP ERDOĞANLARI GETİREN GÜCÜN ABD OLDUĞUNA İNANMIYORSANIZ ZATEN GERİSİ TEFERRUAT . BİZ VE BİZİM GİBİ ÜLKELERDE İKTİDAR SANDIKTAN ÇIKMAZ, DEVŞİRİLİR MEDYA ELE GEÇİRİLİR. TARAF GİBİ GAZETELER ÇIKARILIR. CIA DEVREYE GİRER. KIBRIS HALKI TÜRKİYE Yİ İSTEMİYOR NOKTASINA GETİRLİR.

Yorumu oyla      13      7  
UMIT AYDIN 27 Ekim 2011 Perşembe 12:46

HEDEFI BUYUK OLAMAYNIN KENDISI KUCUKTUR. YENI ANAYASA SIVIL HALK SIYASI PARTILER VE STKLARLA ISBIRLIĞI IŞINDE YAPILMASI ADINA HUKUMET KOL KANAT GERIYOR.BUNDAN DAHA DEMOKRATIK NE OLABILIR SIZ TAKMISSIZ AMERIKANIN YASALARI ADAM OLALIM KENDI ANAYASAMIZI YAPALIM DARBE ILE ANAYASA YAPILDIĞINDA MERAK EDIYORUM SIZ NE DUSNUYORDUNUZ.ISTESENIZDE ISTEMSENIZDE TURKIYE TURKLERIN (AYDIN DUSUNEN)KOHNEMIS ZIHNIYEIN ESIRI OLARAK KALMAYACAK KALMAMALI YUZDE 51 OY ALAN BIR PARTI HALKIN PARTISIDIR MASONLARIN DEGIL

Yorumu oyla      13      9  
UMIT AYDIN 27 Ekim 2011 Perşembe 12:42

DEVAMI:DURAMIYORSAK SEBEBI İŞDE TURKIYENIN ZAMANIN DA YAPILAN AYRIMCILARIN HEDEFINE ULAŞMASIDIR.AMA BEN SAHSIM ADINA SIZNLE BU KONUYU TARTISMAYACAĞIM CUNKU ATATURK UN DE DEDIĞI GIBI BANA OLAN SEVGINIZI VATANA YAPTIĞINIZ HIZMETLE OLCUN DEDI VE BAKIYORUM 60 SENDE YAPILAMAYANI YAPAN TEK PARTI AK PARTIDIR.SIZIN FIKIRLERINE INANCINIZA TERS DUSE BILIR AMA SOZ KONUSU IZMIR ISE SIZ VE SIZIN GIBI DUSUNEN INSANLAR TEFERRUATTIR BU ULKE ICIN.

Yorumu oyla      13      11  
umıt aydın 27 Ekim 2011 Perşembe 12:39

ısık hanım:BU ULKEDE YILLARDIR KALIPLAMIS ADINA DEMOKRASI DENMIS KURT TURK AYRIMI YAPILMISLAIK ANTI LAIK AYRIMI YAPILMIS ALEVI-SUNNI-AYRIMI YAPILMIŞ,SAĞCI-SOLCU AYRIMI YAPILMIŞ,DEMOKRASI RAFDA KALMIS ISE CUMHURIYETIN KURULDUĞU GUNDEN BU YANA RAHAT BIR ULKEDE YASAMADIYSAK SEBEBI AKP OLAMAZ MASON LOCALARIYLA SOYONISTLERIN VARLIĞI ILE TURKIYEYI BIR KAPTA SIKISTIRIP BIZI BIRBIRMIZE DONUSTURMUS OLMALRI SUAN BILE SIZINLE SOZ KONUSU VATAN ISE GERISI TFRRUATTIR DIYEN ULU ONDER MUSTFA KEMALIN SOZUNDE DUR

Yorumu oyla      13      10  
candan 27 Ekim 2011 Perşembe 12:19

Bu isi en iyi yapacak insan Seferihisar Belediye baskani Tunc SOYER 'dir.Hukumet komplekslerinden arinmis olsaydi iyi olurdu. Genel Sekreterlik icinde gene vizyonsuz capsiz birini yamar Izmirin hayallerini suya dusururler.

Yorumu oyla      14      7  
Işık Dikicigil 27 Ekim 2011 Perşembe 10:14

HÜSEYİN AHMETOĞLU,YENİ YAPILACAK ANAYASA SİPARİŞ ANAYASASIDIR. ABD YE SUNULMUŞ SUNULACAK, YENİ IRAK ANAYASASIDA BÖYLEDİR, BÖLÜNMÜŞ IRAK YENİ HAZIRLANACAK LİBYA ANAYASASIDA BOYLE OLACAKTIR. PETROL GELİRLERİ ÜZERİNE YENİ SURİYE ANAYASA SI DA BÖYLE OLACAKTIR. BUNLARIN MASKELEMESİ AMBALAJLANMASI SADECE DAHA FAZLA İNSAN HAKLARI DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK , BUNLAR MASALDIR. NE IRAKTAKİ NE LİBYA DAKİ NE SURİYE DE Kİ, NE TÜRKİYEDEKİ İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜK ABD VE AB NİN UMURUNDA DEĞİLDİR.KÖRDEĞİLSENİZ

Yorumu oyla      16      7  
nilaysermikökkılınç 27 Ekim 2011 Perşembe 08:59

Avrupa Birliği tartışmalarında iyi yönetim ve yerellik gibi kavramlar ,özellikle yerel yönetimlerin kendi sorunlarına çözümler araması ,merkezi yönetimin de bunu desteklemesi gerektiği yönünde olmasına rağmen ülkemizde olduğu gibi yerel yönetimleri merkeziyetçi anlayışa bağlı kılmak uygulamada pek çok sakınca ve aksaklıkları beraberinde getirmektedir. Yakın zamanda örneklerini gördük. Çevre ve Orman Bakanlığının "Manisa-Kütahya-İzmir " planlama bölgesi için yaptığı 1/100.000 lik Çevre Düzeni Planına yargı , “ dur.” dedi. Merkezi idareye bu üç kenti bir arada planlayamayacağının gerekçelerini gösterdi. Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki yol tartışmalarında Bakanlık tahsisi iptal edebildi. Balçova Teleferik yer tahsisinde benzer bir problem yaşandı. Bayraklı tepelerindeki orman içinde yapılan Denizcilik Müsteşarlığı kulesinde de benzer konular tartışıldı. Elbette Türkiye’miz tüm renkleri ile bir bütün , bölünemez. Misak-ı Milli sınırları değişemez. Ancak Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı bunu değiştirecek bir sözleşme değildir. Bundan korkmamak gerekir. Sn. Işık Dikicigil’e bu anlamda hak veriyorum. Saygılarımla

Yorumu oyla      19      7  
esrefpasalı 27 Ekim 2011 Perşembe 00:40

bu valiyi acıkcası bursa , mardin , mugla valilerini gördükce hic calıskan bulmuyorum. Cok büyük hata yapıldı bu kişiye expo verilerek . Malesef izmir bastan kaybetti oylamaya girmeye gerek yok ..

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: “En büyük yatırımı çevreye yaptık”
“Sürdürülebilirlik Gelecek Konferansı”na katılan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Gaziemir’den Van’a yardım eli
Depremzedeler için seferber olan Gaziemirliler, soğukta evsiz kalan yurttaşlar ...
Bornova Belediyesi’nden şeffaf belediyecilik örneği
Bornova Belediyesi’nin Çamdibi Kapalı Pazaryeri üzerindeki 6 dükkanı, ...
 
Miniklerden Başkan’ın annesine kocaman öpücük
Buca’da yıkılıp yeniden yapılması karara bağlanan 30 Ağustos İlköğretim ...
Konak Belediyesi’nde bayram öncesi ikramiye sevinci
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, memur ve işçilerin ikramiyeleri ...
Büyükşehir Belediyesi’nden amatör sporculara destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Türkiye Futbol Federasyonu Bank Asya ...
 
Başkan Solak kurban satış yerlerini denetledi
Çiğli Yeni Mahalle Ata Sanayi girişinde kurulan kurban satış ve kesim ...
Başkan Sındır’ın gözünden Van Depremi
Depremin vurduğu Van İli’ne giden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil ...
Makedonyalı göçmenler Alaçatı’da buluştu
Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme Derneği Başkanı Şaban Yaprak’ın düzenlediği ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva