HABERLER>GÜNCEL
27 Aralık 2021 Pazartesi - 18:02

Ev hapsinde öldürülmüştü... Şoförüne silahlı saldırı!

Ev hapsindeyken silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un şoförü Ufuk Gürbüz silahlı saldırıya uğradı.  Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken Gürbüz’ün ifadesinde husumetli olduğu kişilere ilişkin bilgiler verdiği öğrenildi.

Ev hapsinde öldürülmüştü... Şoförüne silahlı saldırı!

EGEDESONSÖZ- FETÖ Borsası Davası’nda yargılanırken ev hapsine çıkartıldıktan sonra silahlı saldırıda Erzurum’dan gelen berber Yener Toga tarafından öldürülen AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un eski şoföre Ufuk Gürbüz silahlı saldırıya uğradı.  Motosikletli oldukları öğrenilen saldırganların açtığı ateş sonucu kurşunlar arabanın camlarına isabet etti.  Çiğli’de bir restorandan çıktıktan sonra seyir halindeyken arabası kurşunlanan Gürbüz’e saldırıda bulunanların tespiti için güvenlik güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Gürbüz’ün saldırı sonrasında kendisine “husumetli olduğun kişiler var mı?” sorusunun yöneltildiği öğrenildi. Gürbüz’ün ise ağır ceza mahkemesinde devam eden davalar ve soruşturmalarla ilgili bilgiler verdiği öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün davalar nedeniyle hakkında “koruma” kararı aldığı isimlerden olan Gürbüz, bir dönem AK Parti İzmir İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da makam şoförlüğünü yapmıştı.  Gürbüz, aktif siyaseti bıraktıktan sonra iş yaşamını sürdüren Akay’ın yardımcısı öldürülen Kurtuluş’la beraber çalışmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 69 sanıklı suç örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma sonrası açılan ve bir dönem 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Gürbüz’ün açıklamaları dikkat çekmişti. İzmir Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Polis Başmüfettişi Kudret Dikmen’in de yargılandığı davada Gürbüz, “spil” isimli gizli tanık olarak aleni açıklamalarda bulunmuştu.

NE DEMİŞTİ?

Gürbüz o duruşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Benim asıl mesleğim taşımacılıktır. Uzun yol şoförlüğüm yaptım. 2011 yılında AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na gittiğimde Ahmet Kurtuluş oradaydı. İşe başladım. Kendisinin DSİ’ye iş yapan bir şirketi vardı. Yanında işe aldı. 2015 yılına kadar çalıştık. Bana, ‘milletvekili adayı olacağım, şirketi üzerine al’ dedi. Ben de yüzde 50’sini aldım. Şimdi milyarlarca lira borcu olan bir patronum ama işçi olarak yıllarca çalışmış birisiyim. Burada avukatlar Ahmet Kurtuluş’un ne kadar iyi bir işadamı olduğunu anlatıyorlar. Kendisi bizim sigortamızı, tazminatlarımızı bile ödemedi. Şimdi anlatıyorlar. Yangınlar, masallar, masallar… Benim kimseyle alıp veremediğim yok. Evim kira, çocuğum devlet okulunda okuyor. Kimin yazlıkları olduğunu, çocuklarının kolejlerde okuduğunu da çok iyi biliyoruz”

Manisa’da oğlu silahlı saldırıda öldürülen Mahmut Kalıpçı ile karşılaşmasını anlatan Gürbüz, “Bir gün Ahmet Kurtuluş’un ofisinde otururken Mahmut Abi’yi gördüm. Kendisini yıllar öncesinden taşımacılık yaptığım için tanırım. Öncelikli olarak anlam veremedim. Beni görünce şaşırdı. Ahmet Kurtuluş ile sektörleri de ayrıydı. Sonra gelip gitmeye başladı. Bir ara baktım sorunları, problemleri var. Boş bir anında denk getirip kendisine ‘abi hayrola’ dedim. O da bana Serkan Kurtuluş’un kendisinden para istediğini, Ahmet Kurtuluş’un da onu tanıdığı için yardım istemeye geldiğini anlattı. Baktım ki bunların tuzağına düşmüş.  Sonra dedim ki ‘abi bunlardan kurtul’… Kurtulamadı ve sonunda başına bir sürü sıkıntı geldi. Yine bir gün Mahmut abi beni aradı ve rahmetli oğlu ile arabaya bindik. Yanlarında para vardı. Buca Otobanı’nda bizi bekleyen araca parayı verdik ve ayrıldık. Bir gün kayınpederim hastaneye kaldırıldı. Ailecek ilgilenirken yine Mahmut Abi beni aradı. Para getirdiğini söyledi. Biz yine arabaya binerek bir adrese gittik. Sonra Buca’da bir eve bizi bekleyen bir teyzeye evde parayı verdik. Bu kadın Serkan Kurtuluş’un annesiymiş. Sonradan öğrendim. Sürekli para alıyorlardı ve artık kurtulamaz hale gelmişti. Yine Ahmet Kurtuluş’un verdiği paralardan Kudret Dikmen’e emniyete para götürdüm. Bez torba içinde verdiğim parayı çelik kasaya koydular. Ben götürdüğüm parayı bilirim. Ahmet Kurtuluş’un talimatı ile hareket ettik. Burada bir organize suç örgütünden bahsediliyor. Toplam 5-6 kişiyi tanırım. Başkasını tanımam” demişti.

Gürbüz, hakim karşısında konuştuktan sonra tutuksuz sanıklar bölümüne geçerken aynı sırada oturan Kudret Dikmen, “Sen kimseyi tanımadığını söylüyorsun. Beni tanımıyor musun?” diyerek çıkışmış bunun üzerine Gürbüz, “Kudret Abi artık durum eskisi gibi değil. Kimseyi tanımam. Azdan az, çoktan çok gider. Kim ne yapıyorsa elinden geleni ardına koymasın” ifadelerini kullanmıştı.

 
81 ile sokak hayvanları genelgesi!
 
Akşener İzmir'de 'Yola çıkış' nedenini açıkladı… Rahatı bozmaya geldim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
81 ile sokak hayvanları genelgesi!
Çevre Bakanlığı, tehlikeli ve sahipsiz hayvanlarla ilgili 81 ilin valiliğine ...
İzmir Barosu’ndan toplatma tepkisi: Suç işleniyor!
Sokakta yaşanan hayvanların kimi belediyeler tarafından toplatılması ile ...
Velilerden darp açıklaması: İftira atılmıştır
İzmir'in Buca ilçesinde ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi A.M.'yi (9) darp ...
 
Şüpheli ölüm sonrası babadan 'kolonya' detayı
Bursa'da babası Orhan Bakkal ile yaşayan Pınar Bakkal, 19 Aralık'ta aniden ...
İçişleri: 81 ilde 'Alkol' uygulaması başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde sahte içki üretenlere yönelik operasyon ...
İşten çıkarılan kadından 'eskort' intikamı
İstanbul'da işten çıkarılmasının ardından şirket yöneticilerinin fotoğrafları ...
 
CHP'li Torun'dan Bakanlığa çağrı: Biz belediyelerimizden eminiz!
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve ...
Annesini öldürdüğü iddia edilmişti... Tutuklandı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde dün annesi Sevda Yalın'ı bıçaklayarak öldürdüğü ...
Bakan Soylu'dan İBB'ye teftiş açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teftişle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva