HABERLER>GÜNCEL
27 Aralık 2021 Pazartesi - 12:31

CHP'li Torun'dan Bakanlığa çağrı: Biz belediyelerimizden eminiz!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP'li 10 Büyükşehir Belediye Başkanı CHP Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP li Torun dan Bakanlığa çağrı: Biz belediyelerimizden eminiz!

Mansur Yavaş, "Bizler CHP'li büyükşehir belediye başkanı olarak bazen 1 ay bazen 45 günde bir buluşarak, bilgilendirmek, dayanışma göstermek ve daha sonra yapacağımız faaliyetlerle ilgili karşılıklı görüş alışverişi yapıyoruz. Bildiğiniz gibi bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü. Bizlerde bugünü bilerek seçerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkıp kendisinin yolunda olduğumuzu ifade edelim aynı zamanda da yaptığımız çalışmaları anlatalım diye bugün burada toplanmış olduk. Birazdan Anıtkabir'e ziyarette bulunacağız. Ama bildiğiniz gibi yeni gündemler ortaya çıkmaya başladı. Bu gündemle ilgili mutlaka sorularınız olacak. Bizler de bugün toplantı sonunda ya da en geç yarın bu konularla ilgili 11 büyükşehir belediye başkanı olarak ortak kararlılığımızı gösteren bir açıklama yapacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ‘terör teftişi’ başlatılmasına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

İmamoğlu, "Öncelikle Atamızın Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde Mansur başkanımın ev sahipliğinde bütün belediye başkanlarımızla burada olmanın gururunu yaşıyoruz. Umarım bu toplantımız hayırlara vesile olsun öncelikle" dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

Sayın İçişleri Bakanının ifadeleriyle ilgili öncelikle şunu söyleyeyim. Teftiş doğaldır. CHP'li belediyeler olarak teftiş edilmekle ilgili hiçbir sorunumuz yoktur. Teftiş edilmiştir, edilecektir. Gelen her müfettişimizi de nasıl karşıladığımızı, nasıl ağırladığımızı bilirler.

Sayın İçişleri Bakanının terörle ilgili mücadelesini biz ona öğretecek değiliz fakat yanlış giden bir takım unsurları teknik olarak aktarmak isterim. İçişleri Bakanlığı'nda oturan zat 12 Aralık günü TBMM'de konuşma yaptı ve İBB'de 557 terörist olduğunu iddia etti. Bir gün önce yaptığı konuşmada da Türkiye'de toplam terörist sayısının 160 olduğunu söylemişti. Şunu söyleyelim her verisi yanlış olan sayın bakana dair şunu hatırlatmak isterim. 12 Aralık'ta bu konuşmayı yapmıştı dün akşam itibariyle 2 hafta üstünden geçti. Bu 15 gün boyunca İçişleri Bakanlığı ne yaptı? Biz ne yaptık? Hiçbir şey duymadık açıkçası, hiçbir yazı almadık.

İBB olarak bir kısım işlemler başlattık. İBB olarak devlet adabına uygun bir biçimde bu beyanı ciddiye alarak 15 Aralık'ta benim olurumla teftiş kurulunda bir araştırma ve gerekiyorsa bir soruşturmaya izin verdim. O gün itibariyle o çalışmayı da başlatmış olduk. Ortaya atılan ihbarı biz kurumsal olarak ne yapacağımızı bilerek hareket ettik. Aynı tarihte ise İçişleri Bakanlığı'na yazı yazdık. Bizzat kendim bakanlığa ve bakanın kendisine yazı yazdık, bilgi istedik. Bir teröristle ilgili tespitiniz varsa herhalde bunu ciddiye almalıyız değil mi? Bakanlık buna hiçbir cevap vermedi. Uyuyan bakanlık dün saat 20.00 itibariyle bu uykudan uyanıp tweet atı. Tweet atarak hakkımızda bir soruşturma izni işlemini başlattığını duyurdu. Ben açıkçası devletin Twitter'dan soruşturma izni vererek başlatmasına ilk kez şahit oluyorum. Bu teftişin başlatma biçimi böyle olmaz. 15 gün sonra bir pazar akşamı böyle bir tweetle başlatmak aklına geldi. Acaba neden? Çünkü sayın Cumhurbaşkanı pazar günü konuştu. İstanbul'da danışma kurulunda konuştu, İstanbul ile ilgili içi siyaset dolu mesajlar verdi. Cumhurbaşkanının konuşmasından sayın bakan her zamanki gibi bir rol kapmak için ortaya çıktı ve böyle bir açıklama yaptı.

Öncelikle İBB Başkanı olarak 16 milyonluk bir kentin başkanı olarak İstanbul'da 86 bin çalışanı olan bir belediye başkanı olarak bu açıklamayı kınıyorum. Başka bir boyutuyla kınıyorum. İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması böyle. Burada bütün terör örgütlerinin kalın puntolu, kırmızı harfle reklamını yapan bir bakanlık. Bu açıklama biçimini de devlet adabına uygun olmadığını ve bu şekilde atılan adımı kınıyorum.

Sizler yıllardır İstanbul'da görev yapan gazetecilersiniz. Hangi biriniz sayı ile tespit yapıldıktan sonra bir bakanlığın teftiş başlattığını duydunuz? Ya ne teftişi? Sen bakanlıksın terörist konusunda taktirde bulunmuşsa, netleşmişse tut kulağından götür hapse. Böyle bir sürecin uygulanması akıllara zarar. 557 terörist tespit ettin diyorsun ve teftiş başlatıyorsun açıkçası bu işin prosedürü bellidir ama siyasetin ve siyaset aklının hatta kendi siyaset kulvarındaki şahsi çıkarlarının devlet adabının ve bir bakanlık kültürünün işleyişinin önüne geçtiğini bu davranışta görüyoruz. İBB'de, iştiraklerinde bir kişinin işe girme prosedürleri bellidir. Belgelerin içinde Adli Sicil Kaydı vardır. O kayıt Adalet Bakanlığı'ndan alınır. O zaman İçişleri Bakanlığı yanlış yere soruşturma açılıyor. Soruşturmayı açması gereken yer Adalet Bakanlığı. Bence bir başka soruşturma açılması gereken yerde bu 557 teröristi - her ne kadar bir gün önce 160 denilse de- eğer böyle bir tespit olduğu halde gidip tutuklamıyorsa bir başka soruşturma açılması gereken yerin İçişleri Bakanlığı hatta bakanın kendisi olduğunu düşünüyorum. Bu sürece bu şekilde yaklaşım gösterdiği için açıkçası ben bu denli risk taşıyan, güvenliği bu kadar riske taşıdığını gördüğü bir İçişleri Bakanı ile ilgili işlem başlatmıyorsa da açıkçası ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanını bu anlamda göreve davet ediyorum.

Ülkemizin geldiği durum ortada. Ekonomi, döviz ortada. Bundan faydalananlar, insanların çektiği zarar ortada. Bütün bu süreçler olurken şimdi siz bunu görmeyin biz başka gündem yaratalım gibi bir çaba içerisindeler. Sıkça biz, arkadaşlarımız terörist ilan edildiler. Açıkçası bu insanları bölen anlayışın ülkemize, şehirlerimize hiçbir katkı sunmadığını söylemek isterim.

Aynı kurumlar, şahsiyetler İstanbul seçimlerinde de bütün sandık görevlilerini terörist ilan ettiler. 'Çaldılar' dediler. 'Hırsız' dediler. Sonra bunu hukuken değil, siyasi olarak söyledik dediler. Günün sonunda elde var sıfır. Seçimin iptal edildiği sürecin öncesinde yine terörist ilan ettikleri binlerce kişiyle ilgili ne bir tutuklama, ne bir tespit yapıldı. Üzüntü duyarak ifade etmek isterim ki bizler iki kere İstanbul'da halkın cevap verdiği, yapılan hatadan sonra büyük bir demokrasi dersi verdiği süreci yaşamış insanlarız bu manada İstanbulla ilgili konuşurken kim konuşursa konuşsun dikkatli olmaya davet ediyorum.

Bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Millete olan duygularımızı, bayrağımıza olan duygularımızı, Cumhuriyetimize olan duygularımızı sorgulayacak kişi henüz doğmadı bu topraklarda.

(Erdoğan’a gönderdiği mektup) Yanlış bilgilerle konuşan ne yazık ki aldatılan bir Cumhurbaşkanımız var. Büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin çok kıymetli makamının yanlış şeyler söylemesini istemediğim için kendilerini bilgilendirmek zorunda hissettim kendimi. İlk defada mektup yazmıyorum. Devletin farklı kurum ve kuruluşlarına mektuplarım vardır. Tarihe not düşmeyi severim. Devletin hafızasında kalması gereken hususlardır bunlar. Sayın Cumhurbaşkanı utanılacak bir mektup arıyorsa ben hatırlatayım 31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim (Binali Yıldırım) lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur (Öcalan’ın mektubundan söz ediyor). Benim mektubum hiç utanılacak bir mektup değildir. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim. Benim saygılı ve bilgilendirici bir dilim vardır.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise teftişe ilişkin şunları söyledi:
"Bugün istifa etmesi gereken bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız. Sorumlusu kendiyken, kendi görev ve sorumluluklarını farklı şekilde atfeden, saraya yaranmak için çeşitli çalışmalar içinde bulunan bir bakan ile karşı karşıyayız. Kendisi Meclis konuşmasında ifade etti bu suçlamaları yaptı. 557 kişiden bahsetti, bize ulaştıracağını söylediği belgeleri ulaştırmadı. Kendisi 84 milyonun gözünün içine baka baka göndereceğim dedi ama ne belge gönderdi, ne çalışma yaptı.

BELEDİYELERİMİZDEN EMİNİZ!
Erdoğan'ı oldukça kızdırmış olmalı ki dün İstanbul'da toplantıdan sonra hemen bir tweetle soruşturma başlattığını açıkladı. Bu ne devlet adabına, ne geleneğine uyar. Bu İçişleri Bakanının o koltukta oturması zuldür. Amaç Saray'a yaranmaktır. Koltuğunda bir gün daha fazla kalma çabası içerisindedir.

Saraydaki şahsın bu aralar dertleri depreşti herhalde hala 31 Mart seçimlerini içine sindiremedi. Ne yaparsa yapsın başaramayacak. Hodri meydan diyoruz. İçişleri Bakanlığı’na çağrımız: Belediyelerimizden eminiz, gayrimeşru işlerde olmadığını biliyoruz. (Halk TV-Haber Merkezi) 

 
Türk-İş verileri açıkladı: Gıdada zam rekoru
 
İşten çıkarılan kadından 'eskort' intikamı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Aralık 2021 Pazartesi 14:41

Tunç başkan nerede? Ben mi göremiyorum? O desteklemiyor mu bu yapılan hukuksuzluğu?

Yorumu oyla      4      4  
Yakışıyor mu? 27 Aralık 2021 Pazartesi 13:54

Ne İstanbulmuş be! Hâlâ daha kabullenemediler. Acaba diye çabalıyorlar. Sorsan milli irade derler ama acaba nasıl indiririz hesabı içindeler. Seçim öncesi Yavaş için senet-menet dediler; Soyer için savcının oğlu, ayrı para birimi istiyor vb. şeyler dediler; İmamoğlu'na yapılanları zaten söylemiyorum bile; adam 2 defa kazandı ama hâlâ daha kabul edememe var.

Yorumu oyla      5      5  
Güvenlik Soruşturması 27 Aralık 2021 Pazartesi 13:37

Belediyelere ve kamu kurumlarına alınan tüm personeller Valilikçe Sicil sorgulamasına girer Güvenlik soruşması temiz olan işe girebilir. 696 KHK ile işe başlayanlardan sonra tüm herkese yapılan soruşturmaya istinaden, Teroristler varsa kamuda yada belediyelerde o zaman Güvenlik soruşturmasını temiz veren makamlara sormaları gerekir bu durumu..

Yorumu oyla      5      5  
Ömer 27 Aralık 2021 Pazartesi 13:26

İzmire dayattığınız başkanları da gördük. Laf var icraat yok maalesef. Seyit Torun bey

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annesini öldürdüğü iddia edilmişti... Tutuklandı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde dün annesi Sevda Yalın'ı bıçaklayarak öldürdüğü ...
Bakan Soylu'dan İBB'ye teftiş açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teftişle ...
607 yavrulu yarış atı davalık... Kaizbert sütçü beygiri mi?
Aralarında İzmirlilerin de olduğu at sahipleri ve yetiştiricileri Tarım ...
 
Bihter'in annesi isyan etti! 'Kızım bir kez daha öldü'
İzmir’de boşanacağı adliyeye cenazesi gelen Bihter Yalçınsoy’un (31) katili ...
O öğretmenle ilgili iğrenç iddialar!
Aksaray'da öğrencisi T.K.'yi (10) darp edip, boğazını sıktığı gerekçesiyle ...
Eski sevgilisinin yüzünü kesmişti... Tutuklandı!
Adana’da eski sevgilisinin yüzünü usturayla kesen saplantılı aşık tutuklandı. ...
 
Üç mülteci can vermişti... Savcılık harekete geçti!
Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakılarak öldürüldüğü ...
Sosyal medyada yeni dönem!
Sosyal medyadan gelir elde edenler için vergi 1 Ocak'ta başlıyor. Bir ...
13'üncü kattan düşen genç kız öldü
Kayseri'de 14 katlı binanın 13'üncü katındaki balkonundan düşen Nazife ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva