HABERLER>GÜNCEL
19 Ağustos 2011 Cuma - 15:36

Eski bir teröristten kan donduran itiraflar!

Türkiye’nin şehitlerine ağladığı günlerde eski bir terörist olan S.T Egedesonsoz.com’un sorularını yanıtladı. Kan donduran itiraflarının yanında terörle mücadele konusunda özel bilgiler veren S.T, düzenli ordu yerine özel harekatçıların devreye girmesiyle silahlı mücadeleden sonuç alınabileceğini söylüyor.

Eski bir teröristten kan donduran itiraflar!

Işıl Öztürk/Egedesonsoz/Özel - Türkiye şehitlerine ağlıyor. Hemen her gün meydana gelen bombalama ve çatışma haberleri hassaslığı arttırıyor. Türkiye’nin yasa boğulduğu bugünlerde PKK adına Kuzey Irak, Zap, Hakurk bölgelerinde onlarca vatandaş, polis ve asker şehit eden bir zamanların ölüm timi S.T. Egedesonsöz’e konuştu. Pişmanlık yasasından yararlanarak Türkiye’nin güvenlik güçlerine teslim olan S.T. son günlerde artan çatışmaları şu cümlelerle anlatıyor; ‘PKK kendini Kürt halkına kanıtlamaya çalışıyor. Bu içeriye girenlere ve girecek olanlara bir işaret. Açılım boşa çıktı. Bunu da göstermek istiyorlar. 1 ay önce Karayılan çağrı yaparak “Kırsala gelin” dedi. Bu PKKlı savaşçıların sayısının azaldığı ve takviyeye ihtiyaç olduğunu gösterir. Yeni kana ihtiyaç var”. S.T.’nin şu sözleri ise insanın kanını donduruyor; “İnsanları özgürleştireceğiz diye dağa çıkardık. Çok kişinin kanına girdik ama hemen hepsinin hayatını söndürdük. Pırıl pırıl insanları üniversite kapısından alıp dağa çıkardık, yanı başımızda ölümlerini seyrettik. Katil haline getirdiğimiz gençlerle birlikte yüzlerce masumun kanını akıttık. Çocuklarım olmasaydı, bu acılar beni yaşatmazdı. Onlara dayanıyorum”…

Şehit haberlerini izlediğinde bunların olmaması gerektiğini düşünüyorum” diye anlatan S.T. “‘Çok yazık oluyor’ diyorum. Büyüt, askere gönder ve oğlunu tabutta teslim al. Bu gerçekten insanı ürkütüyor. Ancak terörist olduğum dönemde şehit haberlerini gördüğümüzde kutlama yapardık. Bu olay siyasi aktörlerin gücüyle çözülmeli. Artık analar ağlamasın. Katılımın artması azaltılarak psikolojik baskı yapılmalı…”
 
ZAMAN ZAMAN GÖLGEMDEN BİLE KORKUYORUM
Türkiye’nin doğusundan batısına gelerek kendisine yeni bir yaşam kuran S.T. ile Muğla’da görüştük. Egedesonsöz’ün sorularını yanıtlayan ve bugünlerde inşaat işçisi olan kod adı bizde saklı eski terörist, devletin bütünlüğünün yok edilmesinden yana olmadığını ve pişmanlığını hiçbir kelimenin tarif edemeyeceğini anlattı. Artık çocukları ve onların geleceği için yaşama tutunduğunu anlatan S.T. “Kuzey Irak, Zap, Hakurk’da defalarca çatışmaya girdim. Yaşanan hiçbir şey geçmişi bitirmeye yetmiyor. Devletin gölgesine sığındım. Ancak yaşadıklarım peşimi bırakmıyor, zaman zaman gölgemden korkuyorum” diye konuşuyor.
 


SİYAH ASKER YERİNE ÖZEL HAREKAT OLMALI
Dağa özel harekatçı çıkarmanın en doğru karar olduğunu anlatan, kendi deyimiyle eski savaşçı S.T. bunu da şöyle açıklıyor; “Biz çok fazla eğitim almadan dağa çıkarılan askere, yani düz askere ‘Siyah asker’ deriz. Onlar kolay hedef olurlar. Dağdakinin kaybedeceği hiçbir şey yok. Ancak terörist, karşısında özel harekatçı gördüğü anda öleceğini anlar. Teröristle çatışmanın en güzel yolu uzmanları dağa çıkarmaktır. Özel harekatçılar da aldıkları eğitim nedeniyle en az terörist kadar ölüme hazırdır. Paralı asker, özel ordu konusu da etkindir. Eğitimli ve bilinçli asker önemli ölçüde başarı sağlayabilir.
 
AÇILIM BENCE BOŞ ÇIKTI
Son dönemde artan saldırı olaylarını sorduğumuz S.T. bunu da PKK’nın “Kürt halkına kendini kanıtlama çabası” olarak yorumluyor. “Açılımın boş olduğunu göstermek istiyorlar. Bakın ‘Bizde varız’ gösterişi bu. Açılım benim fikrime göre boşa çıktı.
 
ÖRGÜTE YENİ KAN ARIYORLAR
Son dönemde Karayılan’ın çağrısına uyularak örgüte katılımların olduğuna dikkat çeken S.T. Kürt gençlerine “kırsala gelin” çağrısı yapılıyor. Bu nitelik açıdan sayının azaldığını gösterir. Eski komuta kademelerinden ziyade yeni kana ihtiyaç olduğu için çağrı yapılıyor.

Şehit haberlerini izlediğinde bunların olmaması gerektiğini düşünüyorum” diye anlatan S.T. ‘çok yazık oluyor’ diyorum. Büyüt, askere gönder ve oğlunu tabutta teslim al. Bu gerçekten insanı ürkütüyor. Ancak dağda olduğum dönemde şehit haberlerini gördüğümüzde kutlama yapardık.
 
NASIL DAĞA ÇIKTI, NELER YAŞADI, NEDEN TESLİM OLDU?

KANDIRILDIM, 21 YAŞINDA DAĞA ÇIKTIM
Örgütle 21 yaşında tanıştım. Askerden gelmiştim. Evlenmiş bir çocuk sahibi olmuştum. Çok zengin bir aşiretin oğluydum. Suriye uyruklu iki kişi ile tanıştım. Maddi manevi görevimi yapmam gerektiğini söylediler. Kişiliğim konusunda çarpıcı ve okşayıcı sözler ettiler. 1992 yılında tüm imkanlarımı örgütün hizmetine soktum. Merkez komitede görev yapıyordum. Görevim gençleri kırsala kazandırmak, kırsalda bulunan örgüt elemanlarının lojistik ihtiyaçlarını karşılamak, şehirden kırsala adam aktarmak, şehirde yapılması gerekenlere altyapı hazırlamaktı.
 
GENÇLERİ ZORLA DAĞA ÇIKARDIK
Şehir komitesinde artık ikinci isim olmuştum. Görevlerime yenileri eklendi. Bunlar, örgüte eleman ve para kazandırmak, jandarma ve karakol krokilerinin plan ve projelerini bulmak, devlet adına çalışan sivil isimleri belirlemekti. Marmara bölge sorumluluğu yapıyordum. Bin kişiden fazla kişiyi örgüte kazandırdım. Doğu kökenli ve yoksul ailelerin çocuklarını hedef seçiyorduk. Ailelere para ve altın veriyorduk. Bunun karşılığında direnen çocukları alıp zorla dağa çıkarıyorduk. Özellikle âşık olmuş ama kavuşamamış, ailesi tarafından ilgi görmemiş çocukları tercih ediyorduk. Genç kızları ve erkekleri türkü söylemesi vaadiyle götürüyorduk. Ünlü olacaklarına inanan gençlerdi. Kesinlikle tam bir cennet resmi çiziyorduk. Artistlik vaat ediyorduk. Her ihtiyaçlarının görüldüğü isteklerinin anında bulunduğu bir pembe tabloyu onlara anlatıyorduk. En önemlisi özgürleştireceğimizi anlatıyorduk. Ancak hepsinin hayatını sördürdük.
 
Kuzey Irak’ta ben ve 10 arkadaş Hakurk’de çatışmaya girdik. 9 kişi yanımda can verdi. Bir kurşun karnımdan yaralamıştı. İki arkadaş, 33 gün aç susuz bir derede yaşamaya çalıştık. Sonra havaya ateş ederek bizi bulmalarını sağladık. Abdullah Öcalan’ın talimatı üzerine beni ve diğer arkadaşı önderlik sahasına yani Suriye Bekaa Vadisi’ne istediler. Biz oraya ‘akademi’ diyoruz. Ben gitmedim ama arkadaşım gitti.
 
EN BÜYÜK CEZA ÖLÜMDÜR
Gitmek isteyen ya da örgüte direnen olduğunda ‘uygulama’ denilen mahkeme kurulurdu. En büyük ceza, kaçarken yakalananlara yönelik olan “Bunu temizleyin” hükmüydü. Bir çukurda kafasına tek kurşun sıkılarak infaz edilirdi. Kadınlar ise çoğunlukla kullanılırlardı. Osman Öcalan hemen her gün başka bir kadını odasına isterdi.
 
1996-97 yıllarında kaçmayı kafama koydum. İllegal yollardan yüklü miktarda para vererek Türkiye’ye ulaştım. İlk gece benim gibi doğulu olan birinin evinde misafir kaldım. Aile PKK sempatizanıydı. O gece Roj TV’de benim ‘hain’ olduğum söylendi. Aileyle karşı karşıya kaldım. Mavi Çarşı patlamasındaki zanlılardan Ali kod adlı kişi, beni oradan alıp İç Anadolu’da bir kente bıraktı. Sonunda ailemi buldum. Bir süre sonra tutuklandım. Pişmanlık Yasası’ndan yararlandım. Polis, benim ve ailemin can güvenliğini sağladı. Cezaevinde 1 yıl kaldım. Çıkışta yine güvenlik güçleri bizi yalnız bırakmadı. Şimdi bir iş sahibiyim ve huzurlu bir yaşantım var. Geriye dönüp baktığımda boşa geçen yılları görüyorum. Bir de, büyük pişmanlığım yanında vicdan azabımı.
 


ÜNİFORMA ASKERİ ELE VERİR
Asker veya polis en büyük hatayı karşısındakini küçümseyerek yapıyor. Teröristin en büyük silahı, kaybedecek hiçbir şeyinin olmaması. Gözü kara ve ölüme hazır yetişirler. Karakol baskınları için günler öncesinden hazırlık yaparız. Giriş çıkışları belirler, pusu için en uygun anı kollarız. Bu da, gece saat 00.03-00.04 arasıdır. Çünkü asker yorgun düşmüştür. Bir de şu var: Asker üniformalı ise çok kolay hedef olur. Üniforma onları ele verir.
 
KANDIRDIĞIM ÜNİVERSİTELİ GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ÖLDÜ
Sahalara indiğim bölgelerde yine örgüte eleman sağlamaya devam ediyordum. Üniversite öğrencisi Veros isimli genç kızı örgüte âşık ettim. En büyük ideali iyi bir siyasetçi olmaktı. Ancak ben onu yolundan döndürmüştüm. Kuzey Irak Hakurk ve Avdalkovi Dağı’nda Kobra helikopterinden yapılan saldırı sonucu gözlerimin önünde öldü. O gün benim için milat oldu, kesin olarak örgütten ayrılmaya karar verdim. Beynimdeki kıvılcım beni doğru yola götürdü. İllegal yollarla Türkiye’ye girdim. Şehir merkezinde bir operasyon planı içerisindeydik. Kaçarak teslim oldum.

KAÇ KİŞİYİ VURDUĞUMUZU BİLEMEYİZ
Almanya ve Hollanda’dan eleman desteği alıyorduk. Yunanistan’da kampımız vardı. Kaçış bölgemiz İran’dı. Bir gün operasyon sırasında İran sınırı açıldı ve girdik. Türk birliklerine takip izni verilmedi. 80’in üzerinde çatışmaya girdim. Kaç kişiyi şehit ettiğimizi bilmeyiz. Bizden kaç kişi öldüğünü biliriz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Korkmaz 20 Ağustos 2011 Cumartesi 10:39

Konuyu inceledim.Bu adam itirafçı filan değil palavracının teki.Yine de habercilik değeri var.Toplum olması gereken tepkiyi veriyor.Bir kaç çatlak ses olsada Milli konularda mutabık olmanın güzel bir örneğini yaşadık.

Yorumu oyla      13      6  
ŞİRİNYERLİ. 19 Ağustos 2011 Cuma 22:24

ANLATIMINDAN ÖRGÜT ÇİNDEKİ KONUMU BELLİ.YÜKLÜ PARA VEREREK KURTULDUM,O ÖRGÜTTE GÜNLÜK ÜST ARAMA VE HERKES BİRBİRİNİ DENETLEMEKLE MECBUR.ANLATIMINDAN KAN DEĞİL 'SU BİLE DONMAZ' İTİRAFCI GÖRÜNÜYOR.SAYGILAR..

Yorumu oyla      14      6  
Korkmaz 19 Ağustos 2011 Cuma 18:49

Işıl hanımın iyi bir iş yaptığı kesin.Muhtemelen görüştüğü kişi elemanlaştırılmıştır.-) editörün yaklaşımı on numara önemli olan bu.

Yorumu oyla      12      6  
Haberci 19 Ağustos 2011 Cuma 18:04

Işıl Hanım'ı kutlarım, gündem yaratacak bir röportaja imza atmış. Röportajı propaganda olarak görenlere katılmıyorum. Eski terörist teslim olmuş, mutlaka MİT'e daha ayrıntılı bilgi vermiş, onlarca askerimizin kurtulmasını sağlamıştır. Umarım itirafçılar, teslim olanlar artar.

Yorumu oyla      12      7  
Korkmaz 19 Ağustos 2011 Cuma 17:39

EDİTÖRE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.EFELER DİYARINDA BAŞKA TÜRLÜ BİR YAKLAŞIMI ZATEN BEKLEMEK ABES OLURDU. SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      14      6  
Korkmaz Biçen 19 Ağustos 2011 Cuma 17:38

kadir Kardeşim ne yardımından bahseiyorsun.Adamın seçtiği cümlelere bakarmısın? Ben sana örgüt hakkında daha detay bilgi verebilirim.Bunlar dağda birbirlerini idare eder.Bizim Mehmetçiği kalleşçe şehit etmekten başka bir şey bilmezler.

Yorumu oyla      13      6  
Korkmaz Biçen 19 Ağustos 2011 Cuma 17:36

kardeşim bu topraklar en son gerillayı Kuvvay-ı Milli yede gördü.Onlar; İşgal edilmiş Anadolu topraklarını,Mustafa kemal' in liderliğinde, izmir'in Zeybeğiyle,Kaymakamıyla,urfa' lı sütçü imam,Antepli şahin Beyler,Yahya Kaptanlar,İpsiz recepler,küçük aslan,Büyük aslan,gökbayrak gerilla guruplarıyla kurtardılar.Şimdi onların kanlarıyla çizilmiş misaki milli sınırlarını parçalamak isteyen şerefsizler ile böyle muhatap olunur mu? Bu nasıl delâlettir!Ne gerillasi? Bunlar bebek katili aşağılıklardır.

Yorumu oyla      14      7  
yönetim 19 Ağustos 2011 Cuma 17:34

'eski teröristin kendi ağzından çıkan 'gerilla' ifadeleri, 'terörist' şeklinde değiştirilmiştir. Uyarılarınız için teşekkürler. Site yönetiminin amacı terörle mücadele konusunda kamuoyu yaratmak, terör örgütün tuzağına düşme potansiyeli olan gençlere yolun sonunu göstermeye çalışmaktır. Uyarınız ve eleştirileriniz için teşekkürler. (Egedesonsoz.com)

Yorumu oyla      13      7  
Doğrucu Davut 19 Ağustos 2011 Cuma 17:28

Ne yaptınız siz dostlar ya, elin şerefsiz PKK'lısını gerilla yapmışsınız. Propagandaya alet olmuşsunuz. Yakıştıramadım....

Yorumu oyla      14      6  
Kadir 19 Ağustos 2011 Cuma 17:24

yorumculara katılmıyorum. eski terörist örgütün zaaflarını anlatıp devlete/millete yol gösteriyor.

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşkenceyle suçlanan koca 5 gün hapis yattı
Bayraklı’da bir yıllık eşi Elif Yıldız'ı dövdükten sonra başında şişe ...
LYS yerleştirme sonuçları açıklandı
Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı; buna göre 655 bin aday lisans ...
'Şehit cenazesi Erhan Ar'a ait değil, tören iptal'
Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki saldırıda şehit olduğu açıklanan Uzman ...
 
Levent Marina'ya hayat veren değişim
Yenilenmiş yüzü ile İzmir’in eğlence dünyasına renk katan Levent Marina, ...
'Kızımın anne sevgisine ihtiyacı var'
Kırım Türk'ü olan Dianna Tecen Adcigeran, kendisinden alınıp, mahkeme ...
Zehir tacirlerine göz açtırmıyorlar
İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 3 narkotik detektör köpeği, ...
 
Somali'ye ilk gönüllü doktor İzmir'den
Sağlık Bakanlığı’nın, açlık ve sağlık sorunları nedeniyle ölümlerin yaşandığı ...
Aslan'dan muhtarlara: Kenti birlikte yöneteceğiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı söylenen Ege Koop ...
Buca'da korkunç cinayet
Buca Kaynaklar Mahallesindeki ormanlık alanda iki kadın cesedi bulundu. ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva