HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2013 Salı - 12:33

Erdoğan’dan ‘öğrenci evi’ çıkışı: Nelerin olduğu belli değil!

Üniversite öğrencisi kız ve erkeklerin yurt yetersizliği nedeniyle aynı evde kalmalarına denetim getirileceği yönündeki tartışmalarla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, “Buralarda nelerin olduğu belli değil” dedi. Erdoğan, gelen ihbarların üzerine gidildiğini ifade etti.

Erdoğan’dan ‘öğrenci evi’ çıkışı: Nelerin olduğu belli değil!

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.
 
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle: Biz muhafazakar ve demokratik bir partiyiz. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğimizi söylediğimizi halde itamla karşılıyoruz. 11 yıldır Türkiye’yi yönetiyoruz. 11 yıllık iktidar döneminde AK Parti iktidarı kimin yaşam tarzına müdahale etti, kimin yaşam tarzına karıştı? Birileri zulme uğradıysa, bu muhafazakar kesimdir. Eğitimde, sağlıkta, emniyette zulme uğramıştır. Devran değiştiği için birileri bir şey kapmaya çalışıyor.
 
Muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir. Biz kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz.
 
Efendim, bazı gazeteler köşe yazarları böyle yazmış şöyle yazmış... Ne yazarlarsa yazsınlar! Dünyada eğitim-öğretim psikolojisinin içerisinde bile bunun verimlilik açısında izahı yapılamaz. Biz buna da müdahil olduk, yurtlarımızda bu şekilde kızların erkek öğrencilerle ayrıştırılması çalışmasına devam ediyoruz. Bunu da yüzde 70 oranında gerçekleştirdik.
 
'NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?'
Bazı yerlerde de evlerde kalma noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Emniyet güçlerimize, valiliklerimize gelen istihbari bilgiler var, buna yönelik de valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyor. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz?
 
Bazı köşe yazarları inadına bu tür şeyleri yazıp çizecekler diye biz bu ihbarları bir kenara atamayız. Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz.
 
'EVLERDE NELERİN OLDUĞU BELLİ DEĞİL'
Peki, bu ihbarlar nereden geliyor? Aynı apartmanda yaşayan komşularından geliyor. Çünkü buralarda nelerin olduğu belli değil, karmakarışık, her şey olabiliyor. Ondan sonra anne babalar 'Devlet nerede' diye feryat ediyor. Kusura bakmasınlar, bu yaşam tarzına müdahale değildir, yorumlayanlar varsa buyursunlar yorumlasınlar.
 
'ASLA MÜSAADE ETMEM'
Onlar yine o şekilde aynen devam etsinler ama biz böyle bir sorumluluğun altına giremeyiz. Bunu da bu şekilde buradan ilan ediyorum, bulunduğum makam asla buna müsaade etmez.
 
'MARMARAY KAZA YAPSIN İSTEDİLER'
Marmaray sefere başladığında açık açık kaza yapması yönünde temennide bulunanlar oldu. Biz Japonya Başbakanı ile dua ederken birileri de felaketle sonuçlansın istedi. Marmaray'da sergilenen bu hazımsızlık ekonomi ve terör meselesinde de görünüyor. Her alanda kriz çıkmasını temenni ederek iktidarın yıpranmasını istiyorlar. Şehit haberleri gelsin isteyenler, siyasi istikbalini buna bağlayanlar var.
 
Aynı hazımsızlık dış politikada da var, Türkiye'nin başarısızlığında kendi ikbaline pay çıkaranlar var. Ekonomi batsın diye dua ediyorlar. Bu tavır hastalıklı bir tavır, ben iktidarda değilsem bu ülke batsın tavrı bencilce bir tavır, adeta ihanettir. Kendi ikbalini başkalarının felaketine hele hele ülkesinin felaketine bağlayanlar millet nezdinde itibar göremezler.
 
Bizdeki muhalefetin sorunu da budur. Bunlarda plan derseniz yok, proje yok, çözüm önerisi yok, sandıkta rekabet kültürü hiç mi hiç yok. Olimpiyatların Türkiye'ye gelmemesinden memnuniyet duyuyorlar, bunu açık açık da söylüyorlar. Türkiye düşmanlarıyla fotoğraf çektiriyorlar. Bu tavır eski Türkiye'ye ait; Türkiye bizim olsun da ne olursa olsun, küçük olsun bizim olsun. Anlayış bu...
 
'Çeteler bize dokunmasın da varsın faili meçhuller olsun, bizim zenginliğimiz artsın da geri kalana ne olursa olsun. Varsın halk yoksulluk içinde kıvransın, bizim çocuklarımıza dokunmasın da varsın yoksul çocuklar şehit olsun.
 
'HANGİ BAŞI AÇIK HAKKINI KAYBETTİ?'
Eski Türkiye'ye dönün bakın, benzin, ekmek, yağ, tuz kuyruklarında bekleyenler biz değil miydik  Bunlar bu ülkede yaşandı. Ama 20 yaşındaki gençler, bu kuyrukları görmedi, Onlar sadece AK Parti iktidarını gördü. Zannettiler ki Türkiye hep böyleydi.
 
Şu anda devletten burs alanların sayısı 380 bin. Karşılıksız bu. Kredi alanlarla birlikte rakam 1 milyon 200 bini aşıyor. Bunları sağlayan bizim iktidarımızdır. Gençlerin bunu bilmesini istiyorum
 
İşimiz sağlam tutacağız, ülkesinin felakaetinden medet umanlara zemin hazırlamayacağız. Kadınları başı örtülü başı açık diye tabii tutan hiçbir zaman biz olmadık, bizden önceki iktidarlar bunu yaptı. Başı örtülü olan okulların kapısından, kamudan geri çevrildi. Onlar insan değil miydi? Biz bunları ailelerimizde yaşadık, şu anda ana muhalefet çıkmış diyor ki normalleşmeyi sağladık. Ne sağladınız ya sizin dönemlerinizde bunlar yaşandı. Bunlar hala başka dünyalarda yaşıyor. Bunu özgürlük olarak nitelemeyenler onların içinde. Bunlar huku tanımaz, ama AK Parti'nin böyle bir sıkıntısı yok. Biz başı örtülüyü de örtüsüzü de aynı hakka sahip insan olarak görürüz.
 
'Başı açık olanın haklarını savunacak mısınız' diyorlar bize. Çok ayıptır ya! Bu soruyu kime soruyorsun? 11 yıllık iktidarımızda başı açık olan hangi hakkı kaybetti? Söylesin, biz onu da verelim. Hangi özgürlükleri ellerinden alındı, bunu bize söylesinler. Biz bugüne kadar böyle bir ayrımın tarafı olmadık, böyle bir tasnifi asla kabul etmiyoruz. Biz bu soruyu soranlar gibi insan tepeden bakanlardan olmadık. Bir taraftan rozet taktılar, bir taraftan otobüsten attılar. Temenniz ederiz ki CHP'de de başörtülü kardeşlerimiz aday olurlar.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emre deniz 5 Kasım 2013 Salı 17:50

bir baba olarak kızımın başka bir erkekle kalmasını istemem çok şükür normal bir insanım aynı evde kalsın diyen kişilerin kafa yapılarını ahlak anlayışlarını bir gözden geçirmek lazım

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 5 Kasım 2013 Salı 15:14

ANKARA DA DOĞAL GAZ PATLADI ÖĞRENCİLER ÖLDÜ. BUNLAR KIZLARDA ŞORT VARDI FALAN GİBİSİNDEN ŞEYLER SÖYLEDİLER. YANİ BELKİ DE İÇLERİNDEN İYİ OLDU BİLE DEMİŞLERDİR. MÜNAFIK BUNLAR DEMİŞLERDİR. BİLMİYORUM SORUMLULAR İÇİN NE YAPTILAR. VALİLİKLER BASKIN YAPSIN O EVLERE AHLAK POLİSİ İLE BİRLİKTE. BU KAFA İLE NORMALLEŞİYORUZ.

Yorumu oyla      13      6  
TC misafir 5 Kasım 2013 Salı 14:51

"... Emniyet güçlerimize, valiliklerimize gelen istihbari bilgiler var, buna yönelik de valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyor..." pek muhterem zat burada açıkça öğrencileri terörist ve sakıncalı ilan ediyor ne diyeyim ki Allah memleketi bu zihniyetten kurtarsın öyle bir öğrencilik yaşamamış ki nereden bilsin cahillik ve öfke diz boyu!

Yorumu oyla      13      6  
TC. Öz Vatandaş. 5 Kasım 2013 Salı 14:37

Sn. Başbakanım hiçbir şeye müdahale etmedik, etmiyoruz diyorsunuz. Bende size yaşam tarzına, çocuk sayısına, içki içip içmeyeceğine, okullarda kızların etek giymesine, gençlerin el ele dolaşıp parkta sarmaş dolaş oturmasına müdahale etmedinizmi ve daha neye müdahale edeceksiniz diye soruyorum, ben bir memur emeklisi olarak evladımın geleceği için okuyup vatanına milletine hayırlı bir vatandaş olsun diye il dışına gönderdim lakin memur emeklisi oluşum ve eşimin memur olarak çalıştığından çok para kazandığımız için Devlet yurdu çıkmadığı, mecburen 3 arkadaş bir evde kalıyorlar, ben evladıma güvenip gönderdiğim halde siz ne hakla benim evladımı ahlaksızlıkla suçluyorsunuz, bu yetkiyi başbakanda olsanız kimden alıyorsunuz, siz lütfen önce Cemaat evlerinde neler oluyor onlara bir el atın, benim evladıma kimse çamur atamaz, kimse ahlaksızlıkla suçlayamaz, zaten kişi doğru yoldan çıktı ise onu kimse yolundan çeviremez, (yani alışmadık kıçta don durmaz hesabı) bu öğrencileri çok düşünüyorsanız tüm öğrencileri devlet yurtlarına yerleştirin o zaman evlerde olup bitenin peşine düşün. Ülkem yasaklar ülkesi olmuş birde Ahlak polisi gibi davranmanıza gerek yok ve burası İran değil, her aile kendi evladından, evlatta kendi namusundan sorumludur, üç beş kendini bilmezin ahlaksız yaşamı yüzünden tüm öğrencileri töhmet altında bırakamazsınız, her kes sizin yaşam tarzınıza uyacak diye bir dayatma içine giremezsiniz. Ben evladıma sonuna kadar güveniyorum ve ahlak erozyonu yaşayacağınada ihtimal dahi vermiyorum. Her kes kendi evladına baksın, oluşumunuz ve yaşam tarzınız içinde dönen ahlak yozlaşmasınıda bu ülkede bilmeyen yok, siz öncelikle teşkilatınız içinde çift evlilik hayatı yaşayanları tek eşliliğe yönlendirin, 13-15 yaşında kızları kuma olarak kapatanları engelleyin. Lütfen bu ülke insanlarınıda sizden değiller diye ahlaksızlık içinde değerlendirmeyin, Saygılarımla.

Yorumu oyla      15      6  
Işık Dikicigil 5 Kasım 2013 Salı 14:31

İRFANI YÜKSEK İZMİR DEN YİNE OY ALAMAYACAKSINIZ HABERİNİZ OLSUN, HANİ DEMİŞTİNİZ YA İZMİR'İN FARKLI BİR DİN ANLAYIŞI VAR. BİZ HİZMET DEĞİL AKIL MANTIK ARIYORUZ SÖZLERİNİZDE

Yorumu oyla      12      6  
5 Kasım 2013 Salı 14:15

önce toplumun içine sokma çabası sonra okullar daha sonra kamu peşinden meclis şimdi sıra evde kalan öğrenciler sırayla bu böyle gidicekmi recep bey sıra ne zaman tamamen açık olan kesime iran stratejisi uygulamaya gelicek anamızmısın babamızmısın sanamı kalmış milletin ne halt ettiği kiminle nerede kaldığı sen bunları düzelteceğine kısıtlama koyacağına türkiye nereye gidiyo sattığın ne varsa nasıl geri alınır geçim sıkıntısı çeken insanlar nasıl iyi duruma gelir herkez yerini işini bilsin burnunu herşeye sokmasın o burun zamanla koku alma etkisini sonrada sağlam bi kıkırdak yerine kırık bi burun haline gelir tüm duyusunu işlevini kaybeder bunu o kafana sok ve etrafındakilerinde kafasına soktur anlat sizler kendi işinize bakın bırakın özgür kesimi size düşmez bunlarla uğraşma ....

Yorumu oyla      15      6  
Tolga Karanlık 5 Kasım 2013 Salı 13:57

Cemaat yurtlarında çok belli sanki neyin ne olduğu

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler’den hükümete sert ‘engelli’ çıkışı
Güler: Devletin en önemli görevlerinden; biri engellileri rehabilitasyon ...
‘Kemeli’nin Karşıyakası’nda en büyük yatırım insana!
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Tanfer Kemerli, göreve geldiklerinde ...
Bahçeli’den ilk Marmaray açıklaması: Emeğimiz büyük
MHP Lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Marmaray'a değinen ...
 
Özkan: Bornova’yı Bornovalılar yönetecek!
AK Parti Bornova Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Özkan, çalışmalarını ...
Çiğli aday adayı Talak’tan hem tıraş hem siyaset
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli’de güne her sabah ...
Susam’dan çarpıcı adaylık çıkışı: Yargı sürecine sıkıştırılmış…
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
 
İki bakanlık el ele veriyor: Evlilik Bakanlığı!
İki bakanlığın ortak projesiyle, yılda 20 bin evliliğin kurtarılması planlanıyor.
İnce'nin 'beygir eleştirisi' hükümeti hareketi geçirdi
CHP'li İnce ''Geceleri bile, beygir koşturuyorsunuz'' dedi. Başbakan Erdoğan ...
CHP üç ilde kadın adayla yarışacak
CHP üç ilde kadın aday gösterdi. Sivas'ta Belediye Başkanlığı için kalp ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva