HABERLER>POLİTİKA
16 Ağustos 2011 Salı - 11:22

CHP'de 'a takımı' değişiyor

CHP’de gözler, MYK’nın yarısını değiştireceğini açıklayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. CHP’nin beyin takımında İzmir’den de kimin yer alacağı merak uyandırırken, başkanlar krizi bu noktada da belirleyici olacak.

CHP de  a takımı  değişiyor

Can Özlü/Egedesonsöz - Genel seçimlerin ardından ülke genelinde beklediği oy oranına ulaşamayan CHP’de, gözler “beyin takımında” değişiklik yapacağını açıklayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Çarşamba günü yapılacak Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’na, yeni üyelerle gitmesi beklenen CHP’de, kimlerin ‘biletinin kesileceği’ merak konusu olurken İzmir ile ilgili senaryolar da netleşmeye başladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen ve başkanlar krizi sürecini iyi yönetememekle eleştirilen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in, MYK’dan alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçen hafta yapılan MYK toplantısının ardından, makam odasındaki eşyalarını toplama kararı alan ancak sonrasında “biraz daha bekle” diyerek ikna edilen Yüksel’in, yeni MYK’da görev almayacağı konuşuluyor. Kocaoğlu’na bayrak açan bazı ilçe belediye başkanları ile görüşmeler yapmak üzere Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu İzmir’e gelmiş, iki gün boyunca nabız yoklamıştı. Bu süreçte Kocaoğu’ndan yana tavır takınan ve başkanların hassasiyetini göz önünde bulundurmayan Yüksel, eleştiri yağmuruna tutulmuş, ilçe belediye başkanları tarafından Tekin ve Gürsel’e şikayet edilmişti. Yerel seçimler öncesi İzmir’deki güç dengelerine önem veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu son gelişmeleri de dikkate alarak Yüksel’i MYK’dan çekmesi bekleniyor.
 
BAŞKANLAR BELİRLEYİCİ OLDU
Daha önce yaptığı açıklamalarda, partinin beyin takımının, bilim dünyasına yakın isimlerden oluşacağına vurgu yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MYK’yı da bu doğrultuda şekillendirecek. Kılıçdaroğlu’nun, Parti Meclisi’ndeki akademisyenlere yönelmesi ile İzmir’den de iki isim konuşulmaya başlandı. Yerel yönetimler konusunda yaptığı akademik çalışmalar ile ön plana çıkan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ve yine İzmir Milletvekili olan Prof. Dr. Oğuz Oyan’ın da yeni MYK’da yer alabileceği, Güler’in Yerel Yönetimlerden, Oyan’ın ise Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılıklarına getirilebilecekleri de ifade edildi. Seçimler öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile kavga eden PM üyesi Mehmet Ali Susam’ın adı da kulislerde yer aldı. ‘Kocaoğlu- Yüksel’ yapılanmasını çökerterek, Susam’ı öne sürme planları yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, yakınındakilerin “İzmir’deki gerilimi tırmandırır” telkinleri ile bu düşüncesini askıya aldığı öğrenildi. Böylece, İzmir gündemini saran “Başkanlar Krizi” Ankara kulislerinde de belirleyici oldu.
 
İzmir’den MYK’ya girebilecek en sürpriz isim ise Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Parti Meclisi’nde olup da milletvekili olmayan isimlere de şans verebiliriz” açıklaması ile umutlanan Eyipişiren, bu denkleme uyan İzmir’deki tek isim.
 
MYK üyelerin yarıya yakınını değiştireceğini açıklayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’ni toplamadan, değişiklikleri yarın açıklayacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil dışında kalan 16 MYK üyesinin birçoğu operasyondan nasibini alacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARŞIYAKALI VATANDAŞ 17 Ağustos 2011 Çarşamba 10:42

AZİZ BŞK. VE ALAHATTİN YÜKSEL İZMİR E NE KAZANDIRDI HİÇ BİRŞEY.KENDİLERİNE HİZMET EDEN KİŞİLER.PARTİSİNE VE PARTİLİSİNE SIRT ÇEVİREN İNSAN BUNLAR ALHATTİN YÜKSEL EMELİNE ULAŞTI VEKİL OLDU BUNDAN SONRA CHP BATMIŞ BATMAMIŞ UMRUNDA DEĞİL.SAYIN YÜKSEL İN OLDUĞU BİR ORTAMDA VE SEÇİMLERE 2 GÜN KALA AZİZ BŞK.M.ALİ SUSAM A HAKARETLER YAĞDIRDI YETMEDİ M.ALİ SUSAM I MİLLETVEKİLİ GÖSTERENE DE GİYDİRDİ.GEN.BŞK.YRD.OLARAD HEMEN PARTİ DİSİPLİNİNİ ÇALIŞTIRMADI.BUNU AÇIKLASIN ÖNCE KIVIRMADAN AMA.

Yorumu oyla      12      7  
İslam Bakır 16 Ağustos 2011 Salı 23:55

Mehmet Ali Susam kesinlikle olmasını lazım 2014 Mehmet Ali Susam ile kazanılır.

Yorumu oyla      13      12  
ALİ 16 Ağustos 2011 Salı 23:23

MEHMET ALİ SUSAM HERHALDE AZİZ TEKİNE REKLAM VERİYOR ARKADAŞLAR

Yorumu oyla      18      7  
ali 16 Ağustos 2011 Salı 22:32

aziz tekin bende seni buralarda görmek istemiyorum. ben nereyi fax yağmuruna tutabilirim

Yorumu oyla      15      7  
aziz tekin 16 Ağustos 2011 Salı 17:56

CHP Genel Merkezini Faks Yağmuruna Tuttuk ve Cep SMS yağmuruna tuttuk. Yeni A Takımında Allattin Yükseli Görmek İstemiyoruz. Kocaoğlunun Hakaret Ettiği Mehmet Ali SUSAMI Yeni MYK da Görmek istiyoruz. İzmir Nazım Hikmet Derneği - İzmir Sosyal Demokratlar Platformu Başkan Aziz TEKİN

Yorumu oyla      19      20  
siluet 16 Ağustos 2011 Salı 16:22

İsyancı Belediye Başkanları işi bence tezgah. Onlar Aziz Kocaoğlu'na karşı yem olarak kullanıldı. Hiçbirinin şansı kalmadı. Bu işlerin arkasında bir TURŞUCU silueti var. İnşallah izmir TURŞUCU'ya bırakılmaz. O zaman AKP kesin kazanır.

Yorumu oyla      24      10  
16 Ağustos 2011 Salı 14:28

Levent Eyipişiren İstanbullu arkadaşlar..Atama adayı MYK'da ne yapayım?Erdal Aksünger'in de olmaması lazım..3 gün önce mvekili değilken hangi etkinlikte görüldü?MYK'daki bir Erdal Aksünger sadece bir kısmın temsilcisi avukatı olur,olan da İzmir'e olur...İzmirli olsun diyen arkadaşa katılıyorum..Partide 10 yılını dolduran herkesi tanıyan birilerinin gelmesi lazım..Yoksa İstanbuldan bilmem abdsürd bir vakıftan gelen değil

Yorumu oyla      19      7  
MERT 16 Ağustos 2011 Salı 14:12

ALAATTİN YÜKSEL GİBİ BİR BEYEFENDİ SİYASETÇİNİN MYK DA OLMAMASI İZMİR İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP....

Yorumu oyla      30      18  
rasim tarhan 16 Ağustos 2011 Salı 14:11

aziz kocaoğlu nun seçime saatler kala mehmet ali susam a neden saldırdığı bu haberlerle ortaya çıkıyor.ekibi için izmir i yaktı

Yorumu oyla      19      8  
can korkmaz 16 Ağustos 2011 Salı 14:10

ızmırdekı dengelerı dengleyecek ve azız kocaoglunun tek adam olmadgını gostercek bır kısı olmalı ve buda partı ıcnde susam olmalı herkesıme karsı dengelı olmalı

Yorumu oyla      18      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'PKK'nın intikamını BDP'den alıyorlar'
BDP Grup Başkanı Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın "Bıçak kemiğe dayandı, ...
Şahin: Yakalanan Murat ama...
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ‘Murat Karayılan yakalandı’ iddialarıyla ...
Teröre karşı 'süper vali'
Başbakan Erdoğan'ın, "Ramazan diye sabrediyoruz, artık bıçak kemiğe dayandı" ...
 
‘Terör profesyonel kadrolarla çözülecek’
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Türkiye'deki sorununun ‘terör’ ...
'Oy verenlerle vermeyenler bir değil'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, partisinin 10’uncu kuruluş ...
Şafak Pavey'e 'pantolon izni'
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, protez bacak kullanan CHP İstanbul Milletvekili ...
 
'Gül ve Erdoğan ne kadar akrabamsa...'
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan ...
Türk: Tutuklu milletvekilleri serbest bırakılmalı
Eski Adalet Bakanı, hukuk profesörü Hikmet Sami Türk, seçildikleri halde ...
AK Parti İzmir'den 10. yıla özel İftarlı kutlama
AK Parti İ lteşkilatı partinin 10. yılı görkemli bir törenle kutladı. ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva