HABERLER>GÜNCEL
27 Ekim 2014 Pazartesi - 14:15

Ensar Vakfı’ndan bomba Urla mesajları: Asıl deveyi hamuduyla…

Urla’da Ensar Vakfı’na tahsis edilen Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’ne (DLH) ait kamp ile ilgili tartışmalar devam ederken yeni açıklama geldi. Ensar Vakfı İzmir Şubesi Mehmet Eker, “Asıl deveyi hamuduyla götürenlere baksınlar. Bize tepki gösterenlerin çocuklarına da eğitim veririz. Fethullah Gülen’e dağ-taş verildi kimse bir şey demedi. Bize bir kamp tahsis edildi ortalık karıştı” dedi.

Ensar Vakfı’ndan bomba Urla mesajları: Asıl deveyi hamuduyla…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen villalar ile gündeme gelen Urla Zeytineli’ne yakın bölgede bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’ne (DLH) ait kampın Ensar Vakfı’na tahsis edildiğinin ortaya çıkmasının ardından yaşanan tartışmalar sürüyor.  Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin de gündeminde olan konu ile ilgili CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin gösterdiği tepkinin ardından açıklama geldi.

- CHP'Lİ GENÇLER'DEN URLA'DA ENSAR VAKFI PROTESTOSU...
 
Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker vakfın genel merkezi tarafından yürütülen çalışmaların sürdüğünü ifade ederken vakıf hakkında söylenenlerin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Egedesonsöz’e konuşan Eker, “Bize değil deveyi hamuduyla götürenlere baksınlar. Birileri kara propaganda yapıyor. Biz insanlığa faydalı işler için çabalayan, gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için gayret gösteren yasal bir kurumuz. İstanbul’da her gün 5-6 bin kişiye öğlen yemeği veriyoruz. İzmir’de birçok alanda faaliyetlerimiz var. Öğrencilerimize kurslar, eğitimler veriyoruz. Sosyal anlamda da gelişmeleri için gayret gösteriyoruz” dedi.


 
ONLAR DA GELSİNLER
Vakfın önemli işlere imza attığını belirten Eker, Urla’da eylem yapanlara da çağrıda bulundu. Kamp peşkeş çekiliyor diyenlere “Siz de çocuklarınızı gönderin, eğitim alsınlar” diyen Eker, “Biz hiçbir zaman insan ayrımı yapmadık. Vakfımız çatısı altında burslar veriyoruz. Kimseye ‘Alevi misin, Hıristiyan mısın ya da Yahudi misin?’ diye sormuyoruz. Bizim gönlümüzde Allah sevgisi var. Peygamberimizin ilkeleri ve sünnetleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bizim kapımız bizi eleştirenlere da açıktır. Bizden korkmasınlar. Kimseye zararımız olmaz. Gelsinler biz onlara da faydalı oluruz” diye konuştu.
 
PROTESTO ETSEN NE OLUR?
DLH’ya ait kampın tahsisi ile ilgili çalışmaların tamamlanmadığını da belirten Eker, kamuoyunda haklarında çıkan “Kur-an kampı, dini eğitim merkezi” gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını da sözlerine ekledi. Eker, “Orası herkese açık olacak. Biz kimseye ‘şucu, bucu’ diye ayrım yapmayacağız. İsteyen gelecek ve oranın imkanlarından faydalanacak. İnsanlar şunu düşünmüyorlar. İçki için, esrar çeken gençlik yerine geçmişini bilen, saygılı ve geleceğini inşa eden gençlik yetişecek.  Sen oraya gidip protesto etsen ne olacak?  Oradan bağırsan, çağırsan ne olur? Böyle bir anlayış olamaz” dedi.
 
GÜLEN’E DÜNYA VERİLDİ
Başkan Eker, Ensar Vakfı’na arazilerin, gayrimenkullerin bedavadan veriliyormuş algısı yaratılmaya çalışıldığını da ifade etti. Eker, “Fethullah Gülen’e bu zamana kadar dağ-taş, dünyalar verildi. Kimse çıkıp bir şey demedi. Biz, bu yapılanmaya karşı tavrımızı geçmişte zaten ortaya koyduk. Şimdi ise vakfımıza bir yer tahsis edildi ortalık karıştı. Haksız yere yargılama yapılıyor” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 28 Ekim 2014 Salı 12:49

kanunen kamuyararına vakıfta olsa milliemlak oraya rayiç bir kira bedeli tespit edilmiştir ve okirayı ödeyecektir.devletin imkanlarını artık kimse kimseye peşkeş çekemez,konuşanlar kanun bilmeyen sadece sokakta sılogan atmaktan başka bir bilgisi olmayan arkadaşlar biraz kanunları okumalarını tavsiye ederim

Yorumu oyla      11      5  
engin 28 Ekim 2014 Salı 09:02

Sayın buyuran orayı kullanacak olan tc vatandaşı diyorsun peki tüm tc vatandaşları kullanabilecek mi?

Yorumu oyla      16      5  
TC. Öz Vatandaş. 28 Ekim 2014 Salı 07:20

Topunuzun allah belasını versin, din iman ayağına memleketi yuttunuz hala doymadınız. Unutmayın ki bu devran bitince bunlar yanınıza kar kalmayacak fitil fitil hesap verecek ve zaptettiğiniz her karış toprak ve mal geri alınacaktır.

Yorumu oyla      15      5  
Buyuran'a soruyorum 27 Ekim 2014 Pazartesi 22:00

"MOTOR" nedir? Açıklar mısınız? Bu lafınızla kimleri kast ediyorsunuz?

Yorumu oyla      16      5  
ercan 27 Ekim 2014 Pazartesi 19:25

sayın buyuran kimin malını kime bedava vwriyorlar.Daha ne oldugunun bile farkında degilsin.Bu araziyi bir şekilde satarsın ya da kiraya veririsin hazineye gelir gelir.Vakıfa bedava vermek ne oluyor. insanları kandırıyorlar.o dediklerini devlet kendisi de yapar. İllaki vakıfa tirilyonluk hazine peşkeş çekilmez.Gerçek dünyada yaşayın biraz allahaşkına.

Yorumu oyla      24      9  
BUYURAN 27 Ekim 2014 Pazartesi 16:57

o tesisi kullananlar ve kullanacak olanlar TC vatandaşı bu kadar çekemezlik nye ama tabikki orası içkili ve motorların kaldığı yer olsa bu kadar sorun olmazdı herhalde değilmi yorum yazanlar

Yorumu oyla      17      23  
27 Ekim 2014 Pazartesi 16:36

AKP iktidar olduğunda, kurumların, TSK nın elindeki lojman ve tesislere ilişkin ayrıcalıklara son vereceğini açıklamıştı. Demek ki, yandaş vakıflara aktarmakmış, hesap, kitap.

Yorumu oyla      25      8  
ercan 27 Ekim 2014 Pazartesi 15:00

İzmiri ya da o bölgeyi bilmeyenler için söyliyeyim. Tesisin bulundugu yer urlanın ön güzel koylarından bir tanesi. Çeşme gibi rüzgarı bol olan urladaki bu bölge konumu geregi rüzgarı farklı yerden aldıgı için en rüzgarlı havalar da bile denizi dalga tutmaz.Yani varın hesap edin o yerin degerini. Yaptıgı bu dini söylemle tirilyon degerinde ki tesise bedeva kondugunu aklı sıra örtecek.Hadi canım sende

Yorumu oyla      31      9  
Işık Dikicigil 27 Ekim 2014 Pazartesi 14:45

HEPİNİZ İKTİDARIN BİR PARÇASISINIZ.

Yorumu oyla      30      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari Valiliği’nden flaş açıklama: Saldırının failleri…
Hakkari'de 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili Hakkari Valiliği yazılı ...
Flaş! Ankara OSTİM'de patlama: 5 yaralı
Ankara'da İvedik'te bulunan organize sanayi bölgesindeki bir iş yerinde ...
Şehit babaya son bakış: 10 bin kişi uğurladı
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde geçen cumartesi günü caddede başlarına ...
 
Yüksekova'daki hain saldırıda flaş gelişme
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde cumartesi günü 3 askerin şehit edilmesi ...
İzmir’deki gasp dehşetinde şok karar!
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, emlakçı 48 yaşındaki Havva Çakar, kendisini ...
Ege Denizi’nde hafta sonu operasyon raporu!
Ege Denizi'nde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 25-27 Ekim 2014 tarihleri ...
 
Trolle avlananlara 9 ayda 377 bin lira ceza
Sahil Güvenlik Komutanlığı İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'de yılın ilk ...
Dehşet: Eşini parkta öldürdü!
Ankara’da iki çocuk annesi 23 yaşındaki kadın, boşanmak istediği eşi tarafından ...
Toroslar'da cinayet: Her yer moloz!
Bu fotoğraf Toroslar’ın zirvesinde, Saklıkent’te çekildi. Artık bu zirvede ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva