HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2014 Pazar - 16:01

CHP'li gençlerden Urla'da Ensar Vakfı protestosu

Urla Zeytineli Köyü'ndeki Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) ait otel ve restoranın olduğu kamp Ensar Vakfı'na verildiğinin ortaya çıkmasının ardından CHP Gençlik Kolları, kampa giderek, peşkeşe izin vermeyeceklerini vurguladı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Ensar Vakfı ve TÜRGEV'in AKP'nin rantiye merkezi olduğunu iddia ederek, "CHP Gençliği olarak yolsuzluğa bulaşan herkesi yargı önüne çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

CHP li gençlerden Urla da Ensar Vakfı protestosu

İZMİR - Urla'da 17 ve 25 Aralık operasyonlarında Recep Tayyip Erdoğan'a armağan edildiği iddia edilen villalarla gündeme gelen Zeytineli Köyü'ndeki ikinci doğa harikası koy da Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün damadı Mehmet Sarımermer ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kurucu üye olduğu Ensar Vakfı'na verilmesinin ortaya çıkmasının ardından harekete geçen CHP Gençlik Kolları durumu protesto etmek ve olayın takipçisi olduklarını ifade etmek adına bir basın açıklaması düzenledi.



CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Elfin Tataroğlu, CHP İzmir İl başkan yardımcıları Altan İnanç, Nurcan Adıgüzel, İzmir il Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarküse ve İzmir Eski İl Başkanı Tacettin Bayır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partili, Urla'da bulunan kampa gelerek burada bir basın açıklaması düzenledi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) ait 80 dönümlük otel ve restoranın olduğu kampın, vakfa yıllık 127 bin lira bedelle vakfa tahsis edildiğini ifade eden CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Türgev ve Ensar Vakfı'nın AKP'nin imar çetesi ve rantiyenin merkezi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı ve bakanların çocuklarının akrabalarının bu vakıflarda yer aldığını ve tüm kamu mallarının bu vakıflara peşkeş çekildiğini kaydeden Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a armağan edildiği öne sürülen Urla Hacılar Koyu'ndaki villaların hemen yan koyundaki tesislerin de Ensar Vakfı'na verilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.



AKP Hükümeti'nin imar yolsuzluklarının Ekonomi'den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın katıldığı bir programda dile getirildiğini de ileri süren CHP'nin Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, “Bu vakıflar üzerinden çok işler yapıldı. İmar projesi adı altında çok şeyler değiştirildi. Urla Zeytineli Köyü AKP'nin İzmir'deki yeni rant alanıdır. Sanmasınlar ki CHP gençliği onların teneke TOMA'larından korkacak. Baskılar karşısında geri adım atacak. 17 – 25 Aralık yolsuzluklarına karışanlarının da, bunu kapatan yargı mensuplarını da halkın önünde hesap vermesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi Elfin Tataroğlu da, ülkede yolsuzluk zinciri oluşturduğunu, Urla'daki tesisin de Ensar Vakfı'na bu zincirin bir halkası olarak eklendiğini söyledi.

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercan 27 Ekim 2014 Pazartesi 13:07

Tencere tava bu hükümet için çalındı. Çalanlarda genelde dışarıya çıkamaya evinin balkonundan yapaılan bir pretosto şekliydi. Niye her durumda bu olayı adeta küçümsenerek ortaya atılır anlamam. Vatandaş rumuzlu arkadışım gazze için sokaga döküleneler nerde diye bende sana bir soru sorayım o zaman. Gazze için israili protesto edenler nerde. İşte ülkemizin durumu. Kafalarda bölümüşüz. Dün italyada bir milyon insan sokaklara döküldü iktidarlarını protesto etmek için. Ülkeyi bu duruma getirenler bugünki ülkemizi yönetenlerdir. şu durumda bile malları kimlere dagıtalım analıyışıdır. Bu duruma ses çıakrmayalım mı yani.

Yorumu oyla      14      6  
26 Ekim 2014 Pazar 18:49

Fikri takip gerek.

Yorumu oyla      13      7  
ercan 26 Ekim 2014 Pazar 17:37

Hiç şaşırmadım. Esas bomba iskeledeki ada hastanesi yerine geçti. Ada ne olacak görelim.Bu böyle mi devam edecek. ulusal basının ve tx lerin dikkatini çekilmesi için daha büyük kalabalıklar olaması gerekir.uykudan uyanalım artık . yeter gerçekten yeter.

Yorumu oyla      17      7  
Vatandaş 26 Ekim 2014 Pazar 17:06

Bırakın bu boş işleride şehitlerimiz için yürüyün biraz diyarbakıra gidin tğrkmenler ölüyor ortada yoksunuz kobani için eylem yaparken birazda türkmenler için yapın ortalık yatışınca çıkarsınız mustafa kemalin askerleriyiz diye chp =bdp olmuş ulusalcılık gitmiş sizde helal olsun MHP ye türk bayraklarıyla çıktı bu dönemde meydanlara sizin gibi değil tencere tavacılarınız nerde pkk asker öldürüyor siz nerdesiniz

Yorumu oyla      20      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babacan İzmir teşkilatına seslendi: Ümitsizlik yok
AK Parti İzmir İl Başkanlığı 50’inci Danışma Meclisi Toplantısında konuşan ...
Bakan Zeybekci: Teröristin bile bir gururu olur
Samsun'a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zebekci, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde ...
MHP'li Oktay Vural'ın sakalları ardındaki acı!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kanser tedavisi gören eşi Prof. Dr. ...
 
AK Parti 'içtüzük' için yeniden harekete geçti
AK Parti Grubu, TBMM İçtüzüğü'nün değişmesi için yeniden harekete geçiyor.
Davutoğlu: Hepsine aynı talimatı verdim
Başbakan Ahmet Davutoğlu Hakkari’de 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili konuştu.
Türker seçim startını İzmir'den verdi CHP'ye sert çıktı
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, İzmir İl Örgütünü ziyaret ...
 
Güler'den AYYÖŞ çıkışı: Etnik milliyetçiliğin...
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit ...
'Çözüm sürecinin mahiyeti Türk milleti için karanlıktır'
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray 6-7 Ekim olaylarını meclise taşıdı:
Erdoğan'ın özel danışmanı Yıldırım: Önceliğim İzmir
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’in ihtiyaçları ve İzmirlilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva