HABERLER>GÜNCEL
27 Ekim 2014 Pazartesi - 10:50

Toroslar'da cinayet: Her yer moloz!

Bu fotoğraf Toroslar’ın zirvesinde, Saklıkent’te çekildi. Artık bu zirvede kızılçam, karaçam ve sedir ağaçlarının muhteşem güzelliği değil, dağları peynir gibi kesen mermer ocaklarının korkunç görüntüsü konuşuluyor.

Toroslar da cinayet: Her yer moloz!

Antalya’da taş, kum ve mermer ocaklarının oluşturduğu doğa tahribatının boyutları tartışılırken, her yıl yüzlerce turistin ziyaret ettiği dünyaca ünlü kayak merkezi Saklıkent’in mermer ocaklarına teslim olan manzarası çevrecilerin tepkisini çekiyor.
 
TAHRİBAT GÖZÖNÜNDE
2 bin 200 metre yükseklikteki Beydağları üzerinden Antalya’nın batısına doğru bakıldığında, kızılçam, sedir ve karaçamdan oluşan bitki örtüsünün yanı sıra, dağları çevreleyen mermer ocaklarının bölgede nasıl bir tahribata neden olunduğu gözler önüne seriliyor.
 
http://imganaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages/YeniFotoAnaliz/352/Sakl%c4%b1kent%e2%80%99in%20mermer%20ocaklar%c4%b1na%20teslim/toroslarda%20cinayet%20(7).JPG

HER YER MOLOZ
Ocakların neden olduğu tahribat sadece görsel de değil. Bölgenin birçok yerinde kontrolsüz biçimde dökülen molozlar dikkat çekiyor. Aynı zamanda ağır tonajlı kamyonlar kayak merkezine gidiş için yapılan asfaltı adeta köstebek yuvasına çevirmiş durumda.
 
TELAFİ EDİLEMEZ
Bölge halkı ocakların yer genişletmek adına yüzlerce ağacı hiç düşünmeden kestiklerini belirtirken, Finike Taş Ocakları ile Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu, Antalya’da ocakların neden olduğu doğa katliamının telafi edilemeyecek boyutlara ulaştığını söyledi.
 
http://imganaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages/YeniFotoAnaliz/352/Sakl%c4%b1kent%e2%80%99in%20mermer%20ocaklar%c4%b1na%20teslim/toroslarda%20cinayet%20(6).JPG

CİNAYET İŞLENİYOR

Sadece Saklıkent’te değil, Finike İlçesi Alacadağ Köyü sınırları içinde yer alan Kızılcık Yaylası’nda aynı görüntülerin yaşandığını kaydeden Büyüknohutçu, “Doğanın altını oyan bir yapı ile karşı karşıyayız. Şimdi soruyorum; yazık değil mi? Doğaya bu kadar zarar vermek cinayetle eşdeğer” diye konuştu.
 
DAĞLARI OYDULAR
Bölgede uzun süredir çobanlık yaptığını söyleyen Metin Karaöz, “Mermer ocakları buraya kurulmadan önce buranın muhteşem bir havası vardı. Şimdi ise ağaçların, çiçeklerin üzeri mermer tozu. Manzarayı konuşmak bile istemiyorum. Artık ağaçları değil, mermer ocaklarının oyduğu dağları görüyhttp://imganaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages/YeniFotoAnaliz/352/Sakl%c4%b1kent%e2%80%99in%20mermer%20ocaklar%c4%b1na%20teslim/toroslarda%20cinayet%20(11).JPGoruz.
 
UÇAKTAN ÇEKİLEN FOTOLAR
Antalya’da taş-kum ve mermer ocaklarının neden olduğu doğa tahribatına bir diğer kanıt ise çevrecilerin uçaktan çektiği fotolar. Sadece bir ay öncesinde Antalya ve Isparta üzerinden çekilen fotolarda ocakların neden olduğu korkutucu görüntüyü tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor.
 
SAKLI KENT NERESİ?
Saklıkent, Akdeniz Bölgesi’nde Antalya'nın batısındaki Beydağları üzerinde bulunan kayak merkezidir. Antalya kent merkezine 50 kilometre uzaklıktadır. Konumu nedeniyle bir günde iki mevsimin birden yaşanabildiği ender yerlerdendir. Kayak mevsiminde kar kalınlığı 50-100 santimetredir. Saklıkent’in farklı zorluk derecelerinde toplam sekiz pisti bulunuyor, bunlardan en uzunu 5 kilometre.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 27 Ekim 2014 Pazartesi 13:04

agalar o zamasn soruyorum sizlere,peki nereden çıkcak bu mermer veye evinizdeki merleri kırdırıp söktürün o zaman,doğayı çok seviyorsunuz ya,bunu bi teki olarak siz başlatın...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genelkurmay: İnsanlıktan nasibini almamış…
Bitlis’te köy korucusu Nihat Çaprak’ın bir direğe bağlanıp, ateş açılarak ...
Valilik talimat verdi: Okullara ibadethane!
İzmir Valiliği, ortaöğretim kurumlarında ibadethane açılması için İlçe ...
Karşıyaka’da Kuantum dokunuşları!
Dünyanın en iyi Kuantum Eğitmenleri arasında gösterilen Avusturyalı Robert ...
 
Flaş! Bir konsolosluğa daha şüpheli zarf
Geçtiğimiz hafta 5 konsolosluğa zarf içinde şüpheli toz gönderilmesinin ...
Validebağ’da soğuk havaya rağmen gece nöbeti
Üsküdar Validebağ Korusu yanında bulunan arsaya yapılmak istenen inşaata ...
TOKİ'nin istinat duvarı çöktü: Faciadan dönüldü
Mersin’in Anamur İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi’nce ...
 
Karayılan'dan Türkiye'deki teröristlere şok talimat
PKK'nın Kandil Dağı'ndaki yöneticilerinden Murat Karayılan, Türkiye içindeki ...
Flaş! İzmir Barosu’nun yeni başkanı belli oldu
Baro’da iki gün süren ve büyük heyecana sahne olan Olağan Genel Kurul ...
Flaş! İstanbul'da polise satırlı saldırı
İstanbul Fatih'te kavga ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polislere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva