HABERLER>EKONOMİ
12 Mayıs 2011 Perşembe - 14:21

En sağlıklı fuar başladı

“Organik tarım başkenti” olarak bilinen İzmir’de açılan “Organik Ürünler Fuarı”, gıdadan kozmetiğe, temizlik ürünlerinden oyuncak ve tekstile kadar pek çok farklı ürün yelpazesiyle dikkat çekiyor.

En sağlıklı fuar başladı

İZMİR - Organik sektörünün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olan Ekoloji İzmir 2011 – İzmir Organik Ürünler Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle açıldı. İZFAŞ, ASDF Fuarcılık ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İzmir’de ikinci kez organize edilen fuar, 12 – 15 Mayıs 2011 tarihlerinde açık kalacak. Fuarın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Milletvekilleri Oğuz Oyan ve Tuğrul Yemişçi, Vali Vekili Ardahan Totuk, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ETO Başkanı Atilla Ertem ve sektör temsilcileri katıldı.
 


Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “İleriki nesillerin sağlıklı yetişmesi için organik giyimden, organik gıda ve kozmetiğe kadar önem verilmesi gerekiyor. Bu konuda hep beraber üzerimize düşeni yapmak zorundayız” diyerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez “Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı” ve bünyesinde “Tarımsal Yapı Şube Müdürlüğü” kurduğunu vurguladı. Büyükşehir’in yine Türkiye’de ilk kez “sözleşmeli üretim” modelini hayata geçirdiğini hatırlatan Dr. Sırrı Aydoğan, “Büyükşehir Belediyesi olarak yerelde kalkınma hedefinde en büyük adımlarımızın başında tarım çalışmaları geliyor” dedi.
 
Büyükşehir’in Bayındır’da Çiçekçilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Kemalpaşa Halilbeyli’de ise Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar sürdürdüğünü belirten Dr. Aydoğan, organik tarım çalışmalarıyla su havzalarının korunmasına yönelik yoğun çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, “En büyük koruma hiç kirletmemektir. Bunun için organik tarıma destek vermek çok önemli” diye konuştu.



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da konuşmasında, İzmir’in önemli bir tarım merkezi olduğunu, özellikle organik tarımda ilk sırada yer aldığını vurgulayarak, “Organik tarıma verilen destekler, doğanın korumasının sağlanması konusunda İzmir Valiliği’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği dikkate teşekkür ediyorum” dedi. Bakan Günay, turizm konusunda da çok büyük yol kat ettiklerini ifade ederek, “Türkiye genelinde 2010’da yüzde 6 üzeri olan turizm gelişmesi, 2011’in ilk 3 ay verilerine göre yüzde 15., İzmir özelinde ise yüzde 40’lara varan bir artış var. Bu bölgenin tüm doğal, termal, tarım, organik tarım imkanlarını turizme eklersek, daha güzel gelişmeler olacak” diye konuştu.
 
Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) Başkanı Atilla Ertem, yaptıkları çalışmalar için İZFAŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederken, Vali Vekili Ardahan Totuk da konuşmasında, organik tarımın gelecek için önemine değindi.
 
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ STANDI
Fuar kapsamında 64 metrekare alan üzerinde stand açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “organik köy yaşamı” temalı standı ile büyük ilgi çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin standını Milletvekili Tuğrul Yemişçi ve ETO Başkanı Atilla Ertem ve İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen ile birlikte ziyaret eden Dr. Sırrı Aydoğan, kendisini adeta bir çiftlik evinde hissettiğini söyledi.
 
SADECE SERTİFİKALI ÜRÜNLER
Yerli, yabancı pek çok katılımcı ve ziyaretçiyi bir araya getiren fuar, sektörün tüm aktörlerini İzmir’de tek çatı altında buluşturuyor. 147 firmanın katıldığı ve 7 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda sadece organik sertifikalı ürünler yer alıyor.
 
Fuarda giyim eşyalarından bebek ürünlerine, kozmetikten gıdaya kadar geniş bir ürün yelpazesi yer alacak.
 
Fuar kapsamında, 13 – 14 Mayıs 2011’de uluslararası bir konferans da yapılacak. Konferansta, ‘Beslenme ve Sağlığımız Açısından Organik’, ‘Organik Sektörde Tüketici Beklentileri’, ‘Organik Hayvancılık’, ‘Organik Sektör ve Türkiye’de Yürütülen Önemli Projeler’, ‘Ekolojik Semt Pazarları’, ‘ GDO’ların Ekolojik Tarım ve Ekolojik Yaşama Etkileri’, ‘Uluslararası Organik Pazar ve Avrupa Birliği Uyum Faaliyetleri’, ‘Gıda Dışı Ürünlerde (Kozmetik, Tekstil) Standartlar ve Uygulamalar’ konu başlıkları ele alınacak. Fuara Almanya, Romanya, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, İran, Ürdün, Suudi Arabistan, Lübnan ve KKTC başta olmak üzere pek çok ülkeden alıcıların gelmesi bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Cari açık münferit'
Başbakan Yardımcısı Babacan, rekor kıran cari açıkla ilgili olarak, ''Mart ...
İzmir’in yüzde 41’i internet kullanıyor
TTNET Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak İzmir’de internet kullanımı üzerine ...
Zorlu Holding varisleri uzlaşma yolunda
Mazhar Zorlu Holding’in varislerinden Kemal ve Nafiz Zorlu kardeşlerin ...
 
Balkanlara ihracat 50 milyar doları bulacak!
Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, Cumhuriyet’in ...
Dört Mevsim Konakları'na ilgi büyüyor
Ege-Koop’un Güzelbahçe Urla’da bulunan prestij projesi Dört Mevsim Konakları, ...
Cari açıkta büyük artış
Cari açık Mart ayında 10 milyar dolara yaklaştı. İlk üç aydaki açık 22 ...
 
'2023 hedefinde aslan payı İzmir’in'
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ''İzmir'in 2023 ihracat hedefinde aslan ...
Çift prim ödeyin yüksek emekli maaşı alın
Artık isteyen hem Bağ-Kur'lu hem SSK'lı olup çifte prim ödeyerek emekliliğinde ...
Yasağı dinlemedik daha çok içtik
Türkiye'de geçen yıl tartışma yaratan yönetmeliğe rağmen alkol tüketimi ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva