HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2015 Çarşamba - 14:07

En acı açıklama: Çocuklarını kaybettiği geceyi anlattılar

İzmir'in Buca İlçesi'nde beş kardeşten 9 yaşındaki Helin Çelen ile 1 yaşındaki Emir Çelen'in tek katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında hayatlarını kaybetmesinin ardından gözaltına alınıp sevk edildikleri adliyede serbest bırakılan baba Ferhat Çelen (37) ile anne Arife Çelen (31), yaşadıkları geceyi anlattı.

En acı açıklama: Çocuklarını kaybettiği geceyi anlattılar

Geçen pazar gece saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında, Çelen ailesinin en büyük çocuğu 9 yaşındaki Helin Çelen, kardeşleri Baran Çelen (7), Arda Çelen (5) ve Ata Çelen'in (3) evden çıkmasını sağladıktan sonra en küçük kardeşi 1 yaşındaki Emir Çelen'i kurtarmak üzere tekrar girdiği evde, alevlerin arasında kalarak minik Emir ile hayatını kaybetti.
 
Olaydan sonra, olay sırasında kocası Ferhat Çelen ile Menderes'te bulunan Arife Çelen ve yangını çıkartmış olabileceği düşünülen Kadir K. (31) Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Çelen çifti tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Kadir K. tutuklandı. Dumandan etkilenen ve yan sokaktaki Özel Tınaztepe Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edilen üç kardeş ise devlet korumasına alındı.
 
'ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN'
Olayla ilgili konuşan Ferhat Çelen, bir oto yıkamacıda çalıştığını, kazandığı paranın bir kısmını eşine verdiğini anlattı. Büyük üzüntü içinde olduklarını kaydeden talihsiz adam, "Bizim hakkımızda yanlış yorumlarda bulunulmasını istemiyoruz. Bazı gazetelerde tutuklanan kişi benmişim gibi gösterilmiş. İnsanların buna karşı tepkisi çok büyük, kapıdan dışarıya çıkamaz oldum. Benim yaşadıklarımı, o gece kendi evime gidip gördüklerimi, Allah kimseye yaşatmasın, evlat acısı çok büyük bir şey. O gün Gaziemir'deydim, eşime telefon açtım, harçlıkları kalmadığı için eşimi yanıma çağırdım. Para verdikten sonra beni eve çağırmak istedi ben de Menderes'te yanında kaldığım arkadaşımın evine gideceğimi söyledim. Bunun üzerine kendisi de gelmek istedi. Çocukları sorduğumda, evde mum yaktığını, Helin'in uyanık olduğunu yatarken de mumu söndüreceğini söyledi. Daha sonra Menderes'e gittik. Saat 05.00 sıralarında polis aradı, 'Eviniz yanıyor siz neredeniz çabuk gelin' dedi. Biz de hemen taksiyle yola çıktık. Geldiğimizde her şey kül olmuştu. Sosyal hizmetlerden gelen yetkililer daha önce eşimden çocukları istemiş, daha iyi bakılacağını ve eğitim alacaklarını söylemişler, eşim de 'Eşimle boşanma aşamasındayız, çocuklar benim her şeyim onları veremem, oturabileceğim bir ev ve bir maaş istiyorum' demiş çocukları vermemiş. Eşime maaş bağlandı ve bu ay para alacaktı, ancak başımıza gelen olaydan sonra hiç birinin önemi kalmadı. Yangından sonra çocuklarımı gördüm sağlık durumları çok iyi ve devlet bizden daha iyi bakacaktır. Annem çocuklarla yurda gitti. Orada onlara güzel bir ortam sağlandı, biz de kendimizi düzeltinceye kadar orada kalacaklar" dedi.
 
'ÇOK PİŞMANIM, KEŞKE BEN YANSAYDIM'
Gözyaşlarına hakim olamayan Arife Çelen çocuklarını yalnız bıraktığı için çok pişman olduğunu söyledi. Alevlerin arasında can veren minik Helin'in normalde yatak odasında uyumadığını ancak o gün kardeşinin yanında uyumak istediğini belirten anne Çelen, "Çocuklarımı veremedim ama gelip aldılar. İki çocuğumu toprağa koymadan düştüğümüz hal ortada. 'Anne bizi verme oradan kaçarız' dediler içim dayanmadı, devlet korumasına veremedim. Keşke verseydim. Elektrik ve su borçları ödenmediği için kesikti. O gece sarılıp öpüyordum, oynuyorlardı, evi aydınlatması için yaktığımız mumları söndürmesi konusunda kızımı tembihliyordum. O da 'Tamam annecim sen merak etme annecim' dedi. Yatak odasında yatıyorlardı. Aslında orada yatmıyorlardı, o gün 'Anne ben kardeşimin yanında yatmak istiyorum' dedi ben de izin verdim. Nerden bilebilirdim böyle olacağını? Ben çocuğumun verdiği ifadeye inanıyorum o ne diyorsa odur. Bizimle kimsenin alıp veremediği yoktu. Ben sadece eşimin yanına gidip para alıp dönüyordum, sadece o gün için dönmedim. Keşke dönseydim, keşke ben yansaydım. Keşke bırakmasaydım, pişmanım, çok pişmanım. Bundan sonra bir iş bulup çocuklarımı yanıma almak istiyorum. Çocuklarımı kendi ellerimde götürüp yazdırdım okula. Komşularımın da yardımı oldu ama sosyal hizmetlerden gelen yetkililer almasın diye okula yazdırdım iki çocuğumu" diye konuştu.
 
EVİN KİLİDİ BOZUKMUŞ
Olaydan sonra boşanmaktan vazgeçtiklerini kaydeden baba Ferhat Çelen şunları söyledi; "Olaylardan sonra boşanmaktan vazgeçtik. Bundan sonra düzgün bir yaşam istiyoruz. Devletimizin de bize yardım etmesini istiyoruz. Evimizin yakınında bir eczane var, oranın sahibinin desteği çoktur. Her anlamda eşime ve çocuklarıma sahip çıktı, eşime yardım edip Baran'la Helin'i okula kaydettirdiler. O evde 2 yıldır oturuyorduk, oto yıkamacısıyım. Günlük 50 TL kazanıyorum. Hava kötü olursa izin yaparız, her gün kazancımın bir kısmını eşime veriyordum. Ya o geliyordu ya da ben götürüp veriyordum. Benim çocuğum mangal gibi yürekliydi. Oğulum verdiği ifade, uyudukları sırada eve gelen sakallı bir kişinin, gazeteleri masanın üstünde toplayıp ateşe verdiğini söyledi. Evin kapısı kapalı ama kilit bozuk olduğundan, dışardan biri geldiğinde hafif bir itmeyle kapı açılıyordu. Elektrik ve su kesik olduğundan dolayı ev sahibi evi müteahhide verdiğini söyledi. Biz de maddi imkanımız olmadığı için süre istedik. Bu süre içinde, ev sahibi kira almaya devam etti. 350 TL kira veriyorduk. Ev sahibi bana telefon açtı 'Ya evi boşaltın ya da evi başınıza yıkacağım' dedi. Bu konuşmadan sonra da evin camlarını kırdı. Şimdi kapı ve penceresi kırık bir eve başlarında bir büyük olmadığı bilinirse herkes girip bir şeyler yapabilir. Bu işin altında başkalarının da olduğunu düşünüyorum" dedi. (dha)

 
CHP İzmir'de başkan ve eski başkan ifade verdi!
 
CHP İzmir’de kadınlar ve gençler yeni başkanlarını seçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİSK ‘kadro’ için alana indi: 18 Aralık’ta eylem var!
Taşeron işçiler kadro talebiyle Türkiye genelinde eş zamanlı eylem başlattı. ...
Diyarbakır’da ‘Kanas’lı saldırı: Bir polis şehit
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kurşunlu Camii civarında teröristler tarafından ...
Tire'de defineyi bulan işçi konuştu: Bizi bozar mı!
İzmir'in Tire ilçesindeki tarihi hanın restorasyonu sırasında bin 16 altın ...
 
İstanbul Boğazı’nda Ruslara çok yakın takip!
Boğaz'dan geçen Rus askeri kargo gemisinin kıç kısmında Rus askerleri ...
İzmir’de dramın fotoğrafı!
İzmir’in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde farklı tarihlerde çıkan iki yangında ...
Teleskopun her yeri mermer tozu kaplandı!
TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde bulunan teleskop bölgedeki mermer ocakları ...
 
Krizin sanal yüzü: Rusya’dan ‘Ammyy’ bombası!
Rus yazılım firması, ‘Ammyy’ adlı programına gömdüğü başka bir program ...
Sahil Bulvarı’nın çim alanda yürürken dikkat!
İzmir’in Karataş semtinde, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı kenarındaki çim ...
ABD İstanbul Konsolosluğu'nda güvenlik alarmı
Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Konsolosluğu, "muhtemel güvenlik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva