HABERLER>EKONOMİ
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:16

Emeklilerden ‘KYK tatili’ne tepki: Aklımızla dalga geçiyorlar!

Hayat pahalılığı karşısında geçim sıkıntısı yaşayan emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın ‘emeklilere ücretsiz KYK tatili’ açıklamasına tepki gösterdi. Emekli Sen Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, “İnsanlar zaten evlerine gıda almakta zorlanıyor. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. KYK yurtlarından yaz tatillerinde yararlanma, yok pttcell’den yararlanma gibi şeylerin tek bir açıklaması var: Emeklilerin aklıyla dalga geçmek. Emekli, kahveye gidip çay içmeye bile çekinirken bir de cebinden para harcayıp KYK yurtlarına tatil mi yapacak?” dedi.

Emeklilerden ‘KYK tatili’ne tepki: Aklımızla dalga geçiyorlar!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Toplumda ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan emekliler, aldıkları 10 bin lira maaş ile yaşamaya çalışıyor.

Temmuz ayında zam beklentisi içinde olan emeklilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aldıkları bazı kararları duyurdu. Bakan Işıkhan, emeklilerin yaz aylarında KYK yurtlarında ücretsiz kalabileceklerini söyledi.

Egedesonsöz’e konuşan DİSK Emekli Sen Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, emeklilerin geçim sıkıntısını ve alınan bu kararları değerlendirdi.

EMEKLİLERİN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR
Özkaynak, emekli maaşının gıda ve kira masraflarını karşılamadığını söylerken bir bardak dışarıda çay içmeye bile çekindiklerini belirterek “Emeklilere verdikleri para 10 bin lira. En düşük emekli maaşı 10 bin lira ama bunun altında maaş alanlar da var. İnsanlar zaten evlerine gıda almakta zorlanıyor. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. KYK yurtlarından yaz tatillerinde yararlanma, yok pttcell’den yararlanma gibi şeylerin tek bir açıklaması var: Emeklilerin aklıyla dalga geçmek. Emekli, kahveye gidip çay içmeye bile çekinirken bir de cebinden para harcayıp KYK yurtlarına tatil mi yapacak? Orada onlara yemek mi verecekler? Hayır. Yol parası bir yandan, yemek parası bir yandan… Evine ekmeği zor alıyor emekli. Akşamları pazardaki artıkları toplayarak geçinmeye çalışan büyük bir kesim var. Görüştüğüm hiçbir emekli bu durumu kabul etmiyor” dedi.

AÇLIK VE SEFALET DAYANILMAZ BOYUTTA
Emeklilerin insanca yaşamak istediğini belirten Özkaynak, “Emekli maaşı en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. Biz insanca yaşamak istiyoruz. Bunu yapmıyorsanız bizim ne KYK yurtlarına gidecek paramız ne tatil yapacak paramız var diyor emekli. Bir bardak çaya verecek paramız bile yok. Emeklinin beklentisi insanca yaşayabilmek. Zaten emekliler, yerel seçimlerde bir ders verdiler. Yapılacak ilk genel seçimde bu iktidarı tepe taklak edecekler. Çünkü açlık ve sefalet dayanılmaz bir boyutta. Önümüzde kurban bayramı var. Zaten bir komşu et keserse verirse et veriyor, midesinden bir lokma et geçiyor. Onun dışında ne beyaz ete, ne kırmızı ete erişim imkanı var” sözlerini kullandı.

EMEKLİLERE UMUT VERMEYE ÇALIŞIYORLAR
Özkaynak, bu tarz açıklamaların emeklilere umut vermek adına yapıldığını söyleyerek “Emeklide bir beklenti var. Emekliler temmuz ayında maaşlarına zam bekliyor ama yapmayacaklar. Ne yapacaklar? Yüzde 25 emekli maaşını yine 10 bin liraya tamamlayacaklar, 10 bin lira alanları 12 bin 500’e tamamlayacaklar. Biz elimizden gelen bütün imkanları kullanarak sizi rahatlatmaya çalışıyoruz gibi bir umut vermeye çalışıyorlar.  Sözüm ona emeklileri mutlu etmeye çalışıyorlar ama kimse bunu yemiyor. Aslında emekliler bu tarz açıklamalarda onlara daha fazla tepki gösteriyor” şeklinde konuştu.

 
ESHOT duyurdu... İki otobüs hattı tarih oldu!
 
Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 21 Mayıs 2024 Salı 09:04

"Murat " rumuzlu yorumcunun en kısa zamanda zeka testi yapması gerekiyor. Yoksa burada yazacaklarım başımı ağrıta bilir.

Yorumu oyla      5      0  
Murat 20 Mayıs 2024 Pazartesi 14:02

Ulan bir def olun gidin şuradan. Saçınız başınız ağrımış hala isyan; Evet hükümet bir yanlışlık yaptı deprem zamanı kaç milyon kişiyi sisteme katmak zorunda kaldı. Memur ile makas açılınca degesizlik oluştu: Ancak bu emekliye verilen ücretle telafi olacak bir şey değil maalesef Asgari ücret ve emekliye ne verirsen ver Üç harfli dümbuk aprtta bekliyor hemen aynı oranda belki daha fazlasını perakende olarak zamlıyor. Çözüm ise işe yeni başlayan memuru ve ortadaki memuru da az zam vermek; Böylece fiyat etiketini okumadan alışverii yapmaya adisyona bakmadan fiyat ödemeye kalkmaz.

Yorumu oyla      2      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölmenin de maliyeti arttı: Fiyatlar iki katına çıktı!
Ekonomik kriz, cenaze masraflarını da vurdu. Mezar yeri fiyatları bir ...
Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem!
Garanti BBVA, Türkiye'nin ilk biyometrik doğrulama özelliğine sahip kartı ...
Kordon esnafına Sıla dopingi ve çağrı: Oktober Fest gibi festivalimiz olsun!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının adresi ...
 
Şimşek'ten 'Kirada yüzde 25 zam sınırı' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair açıklamalar yaptı. ...
Yatırımcılar dikkat: Altın fiyatlarında tarihi zirve!
Altının gram fiyatı, ons altındaki yükselişin etkisiyle tarihi rekorunu 2 bin 535 liraya taşıdı.
Yurt dışı üretici fiyat endeksi nisanda arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 1,37, ...
 
Ticaret Bakanlığı'ndan 465 firmaya izin belgesi
Ticaret Bakanlığı, dahilde işleme rejimi kapsamında nisan ayında 465 firma ...
Motokurye cinayetine meslektaş isyanı: İdam isteriz!
Ülkenin birçok yerinde motokuryeler, cinayete kurban giden meslektaşları ...
Borsada yatırımcı sayısı rekor kırdı
Borsa İstanbul'da yükseliş trendi sürerken yatırımcı sayısında da yeni ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva