HABERLER>İŞ DÜNYASI
17 Eylül 2024 Salı - 08:41

EGEPLASDER ve Büyükşehir'den geri dönüşüm zirvesi

Ege Plastik Sanayicileri Derneği (EGEPLASDER) Yönetim Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret ederek, atıkların dönüşümü ile ilgili hazırladığı proje dokümanını sundu. 

EGEPLASDER ve Büyükşehir den geri dönüşüm zirvesi

EGEPLASDER’in hazırladığı proje, plastik atıkların kaynağında ve temiz şekilde ayrıştırılarak yüksek teknoloji işlemi sonrasında, belediyelerin ihtiyaç duyduğu onlarca farklı ürüne dönüşümünü hedefliyor. Bu ürünler arasında çevre dostu inşaat malzemeleri, park ve peyzaj alanlarında kullanılacak çit, iç ve dış zemin malzemeleri, oyun alanı ekipmanları gibi ürünler bulunuyor. 

ÖRNEKLERİ PEK ÇOK AVRUPA ÜLKESİNDE VAR
Plastik atıkların kaynağında ayrıştırılarak geri kazanımını ve başta kent mobilyaları olmak üzere çok farklı ürünlere dönüşmesini amaçlayan proje hakkında Başkan Tugay’a bilgi veren EGEPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı Şener Gençer, “Örnekleri pek çok Avrupa ülkesinde bulunan ve hazine değerindeki atıklarımızın milli ekonomiye yeniden değer yaratır hale gelmesini amaçlayan projemize Sayın Başkanımızın ilgisinden büyük mutluluk duyduk. Kendisinin talimatları sonrasında konuyla ilgili bürokratların katılımı ile kısa sürede bir araya gelerek çalışmaya başlayacağız.” dedi. 

Cemil Tugay’ın 31 Mart seçimleri öncesinde kamuoyuna açıkladığı projeler arasında, atık yönetimi ile ilgili projeler olduğunu hatırlatan Gençer, Türkiye’nin atıkların kaynağında ayrıştırma ve geri kazanımında gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğunu anımsattı. 

ATIKLARIN YÜZDE 80’İ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR
 2022 yılında Türkiye’deki evsel atık miktarının 31 milyon tonu aşarken, bu atığın yüzde 80’inin geri dönüştürülebilir atıklardan oluştuğunu sözlerine ekleyen Şener Gençer, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Türkiye’de atık yönetimi ile ilgili 15’e yakın yönetmelik var ancak bu yönetmelikler Avrupa’daki örneklerine göre çok zayıf. Türkiye’de atık ayrıştırma tesislerinin yeterli olmaması, kaynakta ayrıştırma ve toplamanın uygulanmaması nedeniyle Avrupa Birliği müktesebatına uyum yakalanamıyor. Sayın Cemil Tugay, Mart ayı içerisinde açıkladığı projesinde, atıkların çöp değil milli servet olduğuna dikkat çekmiş; plastik, cam, kağıt, metal ve evsel atıkların ayrı ayrı ve ilan edilen saatlerde toplanacağını belirtmişti. Plastik sanayicileri olarak bizlerin uzun yıllardır gerçekleşmesini beklediğimiz bir proje bu. İlk adımlarımızı İzmir’in pilot bir ilçesi ve mahallesinde atarak, Türkiye geneline örnek olacak bir dönüşüm başarısı sağlayabiliriz. Sayın Başkanın projemize ilgi göstererek ilgili bürokratlarla fizibilite çalışması yapılmasını istedi. Sanayiciler olarak atık yönetiminde büyükşehir belediyemizle ortak paydada çalışmaya hazırız.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret eden EGEPLASDER heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Şener Gençer’in yanı sıra Danışma Kurulu Başkanı duayen sanayici Erdoğan Çiçekçi; Yönetim Kurulu Üyeleri Berat Güzelel, Egemen Uçar, Adnan Parıldar ve Şenol Özbey; Dernek Sekreteri Yasemin İme Beyazıt ve İBA Stratejik İletişim Danışmanlığı Kurucusu Serkan Aksüyek de yer aldı. 

 
Kocaoğlu'ndan ‘Basmane Çukuru’ açıklaması: Mantıklı buluyorum ama…
 
Ünlü oyuncu İrem Sak'ın acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in tarım deposunda 'yeşil' zafer!
İzmir’in tarım deposu olarak da bilinen Ödemiş’te tarım arazilerinin dibindeki ...
Koç Holding'den Arçelik kararı
Koç Holding'in sahibi olduğu Arçelik'in Polonya'daki fabrikasını kapatacağı ...
Hazine'den dev borçlanma hamlesi
Türkiye Cumhuriyeti hazinesi tarafından yapılan iki tahvil ihalesinde ...
 
Şimşek: Enflasyonda kalıcı düşüş başladı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ni risk priminin (CDS), 700 baz puandan, ...
Operatörlere fahiş zam tepkisi
Taahhütleri sona eren sabit internet ve mobil aboneler operatörlerin yüzde ...
Sabancı planları askıda!
Sabancı Holding’in İzmir, Manisa ve Balıkesir’de dikmek istediği Uygar ...
 
Patlama sonrası şirket borsada işleme kapatıldı
Oba Makarna'nın Borsa İstanbul'daki işlem sırası, şirketten istenen özel ...
En büyük 250 içinde 43 Türk firması!
Ticaret Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, 43 ...
İnovasyon gençlerden, destek ihracatçılardan
Türkiye Innovation Week’e hazırlık niteliği taşıyan, TİM tarafından seçilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva